Zgadzam się z powyższą opiniąOczywiście chodziło mi o popularność pomiędzy "białymi" obiektywami. Amatorzy do ptaków czy innych celów mogą używać również 300/4 czy 400/5.6. Akurat ten ostatni jest niezwykle popularny w Polsce. Zresztą różnic między USA i Polską jeśli chodzi zwłaszcza o fotografię przyrodniczą zaobserwowałem więcej, ale to już raczej temat na inny wątek.
To jaki będzie w końcu ten następca 100-400?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kluczyki, np od BMW sporo odmładzają.
ale w oczach tych siks* czy posiadaczy tych kluczykow?
bo ja mam mocne podejrzenie, ze w przypadku niemieckich aut w 90% zachodzi wlasnie ten drugi przypadek. chociaz mentalnie ciezko tam mowic o odmlodzeniu, jesli mimo 30-tki a nierzadko 40-tki zero odpowiedzialnosci i rozumu, a tylko parcie testosteronu na dekiel jak u smarkacza z ogolniaka :/
* - siks, bo im blizej wiekiem do mojej corki niz mnie![]()
![]()
![]()
Rozmowa była o siksach, więc.. Ale nie rozwijajmy bo jak słusznie zauwazyłes podloże zjawiska może byc bardzo smutne.
A taka sytuacja sprzed tygodnia, na targi przyszła grupa licealistów z klas maturalnych. Stoję i rozmawiam sobie z dwiema hostessami, gdy zauważają zwiedzająca młodziez, jedna pyta: -Ojej, a co tutaj robią te dzieci?
A daje słowo, od tych "dzieci" różniły sie jedynie strojami, więc mogły byc jedynie ze dwa, trzy lata starsze![]()
A co do 100-400...... że odbiegnę trochę od tematu
.... to ja sądzę że będzie bardzo podobny do obecnego tylko odmłodzony optycznie, odmłodzony IS, powłoki itd. Rewolucji się nie spodziewam. Ciekawe jest że tak długo nie pojawił się następca. Albo dotychczasowy tak dobrze się sprzedaje, że szkoda inwestować w nowy albo tak źle że nie ma sobie co zawracać głowy następcą.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-10-2014 o 13:11
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kapitan Wagner
To szkło ma chyba ze dwadzieścia lat więc może kiedyś trafią z rumorsami.
Kapitan Wagner