Czy canon EOS 6D nadaje się do fotografowania rajdów samochodowych ?
Czy będzie dobrym uzupełnieniem do canona EOS 7D?
Typowo hobbystycznie pstrykam fotki
Miałem 5d 2 i af był ok plastyka super
Czy canon EOS 6D nadaje się do fotografowania rajdów samochodowych ?
Czy będzie dobrym uzupełnieniem do canona EOS 7D?
Typowo hobbystycznie pstrykam fotki
Miałem 5d 2 i af był ok plastyka super
Jesli 5d2 byl dla Ciebie ok (z nie najlepszym AF) to 6d tez bedzie (ale AF w 6d jest tak samo slaby). Zamiast kolejnego body pomysl o dobrym szkle (chyba ze takie masz).
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"
Mając tyle obaw na starcie, postaw na 5DMKIII i nie będziesz zawiedziony. Jeśli bezprzewodowo będziesz chciał przerzucać zdjęcia to karta 'Eyefi' tą kwestie załatwi.
Af w 5dII i 6d to ta sama bestia (byc moze lekko poprawiona, lub lepiej zaimplementowana) ale to inna klasa jak 5dIII czy 7dII.
Af w 7dI jest "lepszy" jak to co masz w 6d, da sie uzywac ale cudow nie oczekuj.
Miałeś kiedykolwiek te 2 aparaty w rękach?
Tak z czego uzytkowalem 5dII. Przez (krotki) czas uzywania 6d nie zaobserwowalem by AF sie czyms roznil.
Jeden srodkowy krzyzowy (o nieco wiekszej czulosci niz w 5dII), jesli nie mam racji daj linki do realnych testow.
W 5dII srodkowy sie nawet nadawal do pracy w Servo boczne juz nie bardzo. Dalej jest tak samo z tym ze jest troche lepiej ze srodkowym w slabym swietle.