Ludzie to mają problemy lub sami je stwarzają. Costus szacunek ode mnie.
Ludzie to mają problemy lub sami je stwarzają. Costus szacunek ode mnie.
7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5
Ja bym czekał również na MK5. Na pewno 4 będzie miała wadyZdjęcia poczekają te kilka lat. Co im zależy
sprawdz ile kosztował 5d3 w chwili premiery a ile kosztuje dzisiaj...
możesz kupić 5d3 "na chwilę" czyli do czasu premiery 5d4 - stracisz na takim zakupie mniej niż kupując nowe
bez problemu softem dostępnym w sieci można sprawdzić przebieg 5d3 - załóż sobie przebieg i cenę, znajdź i kup, wg mnie za 8kzł masz puszkę z małym przebiegiem
grip - od 20 lat używam tylko puszek z gripem choć nie jestem wielkim gosciem (176cm/85kg)
grip do 5d3 kosztował mnie całe 200zł - zamiennik Newell, gdyby się popsuł to mogę go wyrzucić i kupić kolejny i nadal wydam ułamek ceny nowego
do poprzedniej puszki też miałem zamiennik - i jakoś wytrzymał tyle ile wytrzymało ze mną 5d2 do czasu zmiany na nowszy model
cena 5d4 w dniu premiery na pewno nie będzie niższa niż 5d3 w dniu premiery - a realnie będzie jednak wyższa...
decyzję musisz podjąć sam
Ja bym kupił coś tańszego i resztę przepił z przyjaciółmi. Poza tym ludzie...nie kupujcie gripów, bo one prowokują do robienia zdjęć pionowych, które są bez sensu.
Ostatnio edytowane przez jinks ; 08-10-2014 o 00:09
Miłego dniamoja www
Kup sobie Panaśka GH4 i zamiast czekać na jakiegoś tam Canona, rób 4K wideo już teraz.
Aparaty, obiektywy, lampy.
Ostatnio edytowane przez becekpl ; 08-10-2014 o 09:55
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
jeśli sprzęt w zimę leży i łapie kurz to osobiście bym poczekał, może akurat Canon nas zaskoczy
A jak wyjdzie za 18 miesięcy? Do wiosny można czekać jak się nic nie robi a aparat to tylko zachcianka. A na wiosnę znowu nie będzie marka 4 i co poczekać teraz na jakieś targi bo kurcze może wyjść na dniach...
trochę to bez sensu. Nie ma co się wzorować na plotach bo to też gdybania ludzi. Póki co aparat który nagrywa w 4k to 1dc, tylko trochę inna cena.
wiem ze tak można czekać i czekać, ale jeśli i tak nie korzysta to co mu szkodzi poczekać
--- Kolejny post ---
tylko musi wziąć pod uwagę że zostanie testerem XD
wiadomo jak jest z nowymi puszkami![]()