Widzę słabe zainteresowanie newsem i w sumie się nie dziwię, spodziewałem się nieco innego następcy 5d, a tu mamy tylko większą matrycę ze słabszym ISO... Jako, że używam sRawów 10 MPx czekam na jakiś inny wypust Canonowy![]()
Widzę słabe zainteresowanie newsem i w sumie się nie dziwię, spodziewałem się nieco innego następcy 5d, a tu mamy tylko większą matrycę ze słabszym ISO... Jako, że używam sRawów 10 MPx czekam na jakiś inny wypust Canonowy![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
juz przy 36 mpx mam problemy czasowe z obrobka.
na razie nie mam potrzeby uzywania az 50 mpx , ale jesli sie okaze ze bedzie mial sraw ok 20 - 24 mpx i dlan wyraznie mniejsze szumy oraz lepsza dynamike wejscia niz aktualne c5 mk2/3 to gra bedzie warta swieczki - na nastepnych 5 - 8 lat.
obawiam sie ceny . przy aktualnym kursie dolara nie zdziwilbym sie, gdyby podeszla pod 4 k eu.
przy 50 mpx dojdzie do ceny aparatu koszt zakupu najnowszego szybkiego komputera , odpowiedniego software.
tanio nie bedzie.
czego nie chcialbym - to takiego samego zabezpieczenia pokretla trybu pracy jak mk3 - w zimie zeby przestawic musze zdjac rekawiczki. a to koleczko jeszcze nigdy mi sie nie przestawilo samo.
Za to przestawia sie ciagle to na tylnej sciance , a tam wygodnego zabezpieczenia canon nigdy nie wymyslil.
Ostatnio edytowane przez Bechamot ; 30-01-2015 o 10:50
DualPixel pojechał ... na wakacje![]()
Ale wróci. Może nie tym razem, ale canonowy DualPixel może być nawet na matrycy Sony.....
(CW2) Canon/Sony Patent Exchange to Produce Canon's High Resolution Sensor? - CanonWatch
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
iso 100-6400 ? Do kotleta się nie nada, oj się nie nada![]()
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)
Poza tym już za chwilę 750d przebije tę puszkę gęstością matrycy.
Ale to jest puszka dla tych co potrzebują większej rozdzielczości a nie lepszej dynamiki czy mniejszych szumów.
Przy okazji: jak to możliwe, że większa matryca ma gorsze tzn. niższe max ISO (6400) niż mniejsza matryca o tej samej gęstości w 7d2 (25600)
Od razu zaznaczam, że to jest pytanie retoryczne![]()
to jest tak, ze redukujac l. pixeli zmniejszasz szum.
jak w n800 - w skali 100% szum jest nieco wiekszy niz w C , ale redukujac do 21 mpx szum jest wyraznie mniejszy niz w C - mozna uzywac wiec wyzsze iso - choc osobiscie nie wiem czy zyciu zrobilem 10 zdjec na 6400 ISO - unikam jak diabel swieconej wody.
jesli po redukcji 50 mpx do np 20 - 24 mpx obraz bedzie mniej zaszumiony niz z aktualnych puszek , a i rozroznialnosc szczegolow moze byc troche lepsza - to te 50 mpx nie beda mi przeszkadzac.
ale widze , ze pokretlo trybow ma to zabezpieczenie - po cholere takie utrudnienie?
jesli sie pojwi ten aparat wkrotce na rynku , to i tak z zakupem trzeba bedzie poczekac z rok , jak zostana usuniete objawy choroby dzieciecej.
Ostatnio edytowane przez Bechamot ; 30-01-2015 o 11:08
Whose motorcycle is this? It's a chopper baby. Whose chopper is this? It's Zed's. Who's Zed? Zed's dead baby, Zed's dead.
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)