Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Czy warto brać staruszka po gwarancji migawki?

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie Czy warto brać staruszka po gwarancji migawki?

Witajcie, zwracam się z pytaniem czy jest sens brać starszego 50D po przekroczeniu 100k cykli w ceni 1000zł czy lepiej zaoszczędzić kilka stówek i wziąć sprawdzonego 40D z więcej jak połową żywota?
    Jak długo Wam pięćdziesiątki służyły do wymiany migawki? (znalazłem nawet link kiedyś do strony ze statystykami padnięć ale teraz nie mogę odszukać)
    FF + trzydziestka piątka

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: Czy warto brać staruszka po gwarancji migawki?

Pasc moze w kazdym momencie. Moze przechodzic jeszcze drugie tyle a moze pasc za 100 cykli. Nie zgadniesz, nie ma co sie sugerowac ile komus dzialalo. Ja bym tego nie bral.

dawniej jas_rambo

Nie opłaca się brać tak zajechanego 50d, czy 40d. Inna sprawa jeśli rozważałbyś np. 5d.

Coś już napisał
    Miasto
    Otwock/Warszawa

to ze zrobil 100.000zdjec nie musi znaczyc ze jest zajechany

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jas_rambo Zobacz posta
    Nie opłaca się brać tak zajechanego 50d, czy 40d. Inna sprawa jeśli rozważałbyś np. 5d.
    niezajechany 5D jest jak niezajechany golf od niemca, chyba już łatwiej o niezajechane 50D,
    jeździł tylko w niedzielę do kościoła (to o golfie i 5D, 5D w sobotę ale to szczegół)
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 02-07-2014 o 14:54
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Po co brać takiego rupiecia skoro na aukcjach masz 40D z przebiegiem 15-20K za 800PLN
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu
    Miasto
    022

Kupno niezajechanego 5d to ŻADEN problem
    Kupno niezajechanego 5d za półdarmo to już inna para kaloszy....

Cytat Zamieszczone przez Sezamek Zobacz posta
    Witajcie, zwracam się z pytaniem czy jest sens brać starszego 50D po przekroczeniu 100k cykli w ceni 1000zł czy lepiej zaoszczędzić kilka stówek i wziąć sprawdzonego 40D z więcej jak połową żywota?
    Jak długo Wam pięćdziesiątki służyły do wymiany migawki? (znalazłem nawet link kiedyś do strony ze statystykami padnięć ale teraz nie mogę odszukać)
    A ile ma ta 50-tka na liczniku. Z tego co wiem, to 10%, 20% jeszcze wytrzyma. Ale w Twoim Przypadku może być to 20 lub 40 000 zdjęć.
    Jest zabawa są i koszty. W serwisie anty-Canon zrobisz wymianę za jakieś 250÷350zł.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Początki nałogu Awatar 5pirit

Jeżeli ci się nie śpieszy to możesz wyczekać i może uda ci się kupić używaną 50D z niskim przebiegiem tak jak mi się to udało w tym roku. Wylicytowałem 50D z przebiegiem nieco ponad 18tys fotek za 1250zł (licytacja od złotówki). Śmierdząca sprawa to była bo coś mi się wierzyć nie chciało, że taki niski przebieg przy aparacie ponad dwu letnim, ale dostałem gwarancje od sprzedającego 2 tygodnie na testowanie i sprawdzenie wszystkiego co też uczyniłem no i okazało się, że przebieg był rzeczywiście autentyk no i nawet z samego wyglądu aparat wyglądał na bardzo zadbany i nie zatyrany.

Więc uzbroić się w cierpliwość i wypatrzeć coś ciekawego oczywiście jak nie ma presji na kupno
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Ja posiadam 50d ze 140k migniec i chodzi dalej ale to loteria. A auta co w niedziele tylko jeździło nie wziołbym za żadne pieniądze

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
    Ostatnio edytowane przez blums ; 02-07-2014 o 17:49

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów