Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Czy warto brać staruszka po gwarancji migawki?

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Czy warto brać staruszka po gwarancji migawki?

Cytat Zamieszczone przez jas_rambo Zobacz posta
    To trochę tak jak w hotelu, dostajesz uprane prześcieradło, ale upierasz się że chcesz nowe, "bo tak"
    Tu nie masz wyboru,a masz pewność uprania,a w przypadku sprzętu"przytulanego" do buzi ,już nie.
    Kupując używane auto oddawałem je do podwójnego prania,aby zapomnieć o pierdach poprzedniego właściciela.
    A przy body:jak sobie wyobrażę wizjer zlany potem poprzednika ... .Na szczęście nie wszystkim to przeszkadza i mamy wtórny rynek
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Wszystko zależy od kogo kupujemy aparat i jakie miał podejście do sprzętu. W przypadku profesjonalnych puszek minus to duży przebieg, ale plus jest taki, że aparat nie zostanie przypadkowo uszkodzony przez złą konserwację, czy podobne zabiegi. Widziałem już korpus z porysowaną matrycą, bo człowiek używał dziwnych środków do czyszczenia. To gorzej boli niż wymiana migawki z dużym przebiegiem.
    Dlatego też napisałem:
    Cytat Zamieszczone przez jas_rambo Zobacz posta
    [...] trzeba wiedzieć co się kupuje, a z drugiej strony poważny człowiek nie sprzedałby takiego aparatu.
    ...

Cytat Zamieszczone przez EOS_1DX Zobacz posta
    Kupujcie od kobiet - nie pocą się.
    Dobre. Ale kobitki czasami mają długie paznokietki i uchwyt korpusu na tym cierpi . No i teraz podobno kupują niebieskie i czerwone body pod kolor garderoby.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Tu nie masz wyboru,a masz pewność uprania,a w przypadku sprzętu"przytulanego" do buzi ,już nie.
    Kupując używane auto oddawałem je do podwójnego prania,aby zapomnieć o pierdach poprzedniego właściciela.
    A przy body:jak sobie wyobrażę wizjer zlany potem poprzednika ... .Na szczęście nie wszystkim to przeszkadza i mamy wtórny rynek
    Korpus czyścisz sobie sam po zakupie, tak samo jak samochód oddajesz do prania, jeśli jest to normalnie użytkowana puszka a nie tak jak to opisujecie wodospad niagara potu

Tak czy inaczej, to trudno jest dzisiaj namierzyć 50D z małym przebiegiem. Często jest on zostawiany jako druga pucha do FF. Model ma już swoje lata. Dużo ludzi jak się do niego przyzwyczai, to nie przechodzi na 60D, bo nie posiadał mikroregulacji AF i był to średnio udany model.
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Ja kupiłem z 7 tysiącami klapnięć ze 2 miesiące temu.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    kurcze, a rynek chodzonych aut bez gwarancji kwitnie i rzadko kto płacze że kupił szrota, bo rzadko się takie trafiają. Kupno to wypadkowa ceny, szczęścia i ciśnienia na daną sztukę.
    ...i do tego jeszcze ten wypierdziany przez poprzedniego właściciela fotel
    Jeżeli potrzebujesz tego,co oferuje seria xxD to szukaj niższego przebiegu -raz widziałem używkę z przebiegiem 75k z gripem (oryginał) szedł za 1100, a pracował w studio na statywie. W wymienionym przypadku musisz doliczyć sobie ewentualne koszty wymiany migawki. Nowe xxD to sporo wyższa (niż 1000zł) cena, xxxD też, tak czy siak trzeba dołożyć, ale masz nówkę. Najpierw na spokojnie określ sam swoje potrzeby, później licz kasę.

Cytat Zamieszczone przez ds74 Zobacz posta
    Ja kupiłem z 7 tysiącami klapnięć ze 2 miesiące temu.
    Jeżeli to autentyczny przebieg, to gratuluję.
    Kupiłem 7D na początku kwietnia i przez 3 miesiące zrobiłem 7 000 z groszami. Czyli tyle co Twój 50D od nowości .
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Autentyczny- wysłałem go po zakupie do przeglądu do CSI. Faktem jest że zapłaciłem więcej niż 1200 złotych, ale dostępne są.

Cytat Zamieszczone przez ds74 Zobacz posta
    Autentyczny- wysłałem go po zakupie do przeglądu do CSI. Faktem jest że zapłaciłem więcej niż 1200 złotych, ale dostępne są.
    Oczywiście 1 200zł zapłaciłeś za puchę, a nie przegląd w CSI .
    Norweg, który sprzedawał mi obiektyw Canona 70-200 dołączył papiery z przeglądu gdy sprzedawał mi obiektyw. To podnosi wiarygodność sprzedającego i stanu technicznego oferowanego sprzętu. Wiem, że w PL też tak już robi wiele osób, ale dotyczy to przeważnie drogiego profesjonalnego sprzętu.
    www.cobalt.fr.pl

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów