Strona 369 z 495 PierwszyPierwszy ... 269319359367368369370371379419469 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 681 do 3 690 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Ja mam Newell od roku- niestety blokuje kółka nastaw na aparacie raz na jakiś czas. Wcześniej do 650D miałem Phottixa i jeśli miałbym jeszcze raz wybierać wybrałbym Phottixa- nie sprawiał żadnych problemów i był jakby sztywniejszy

Mam phottixa, 0 problemów

Zablokowany

Dziwne w moim jest kółko do nastaw...

Wysłane z mojego LG-D802 za pomocą Tapatalk 2

Dlaczego dziwne?

Na ostatniej robocie 6d mnie zaskoczył przykrym komunikatem "BUSY". Strzelilem ok 10 -15 zdjęc z przerwami 1 - 2 sec miedzy zdjeciami, odczekałem ok 5-10 sec i przy probie zrobienia zdjecia dostałem komunkat "BUSY". Odczekalem 3 sec i dalej "BUSY", znowu wciskam spust i to samo (a akcja leci) wyłączyłem body i komunikat z na ekranie "3 images remaining .. 2. ..1". Po włączeniu wszystko OK. Wygląda że jest jakiś bug w sofcie co blokuje bufor. Czasu na pewno było wystarczająco żeby opróżnić bufor na conajmniej 3 zdjęcia a body było zajęte. Karty sandisk 30MB/s.
    Wniosek, trzeba kupić sandisk 45MB/s lub coś porównywalnego.

PS. Przy nagrywaniu filmu w jakości HD z ALL-I przerywa po kilku sekundach. Karty kupione w EURORTV, może nie są demonami prędkości ale na oko powinny dawać radę..

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Przy nagrywaniu filmu w jakości HD z ALL-I przerywa po kilku sekundach. Karty kupione w EURORTV, może nie są demonami prędkości ale na oko powinny dawać radę..
    sony 45MB/s też nie daje rady - w ALL-I przerywa po ok 15 sek.
    Whose motorcycle is this? It's a chopper baby. Whose chopper is this? It's Zed's. Who's Zed? Zed's dead baby, Zed's dead.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Ostanio nagrywałem film 3 minutowy jak Młody biega po parku linowym. Zero problemów z buforem.
    @wain - a może odszumianie działało?

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ostanio nagrywałem film 3 minutowy jak Młody biega po parku linowym. Zero problemów z buforem.
    @wain - a może odszumianie działało?
    Full raw. Nie pamietam na ile mam ustawione odszumianie. Pewno standard ale fakt, wyłączę, może przyspieszy.
    U mnie w HD IPB działa OK, też nie przerywa. Dziwi mni,e że na kartach 45/MBs przerywa, bo z tego co czytam to nie ma różnicy w działaniu (w zdjęciach) pomiędzy 90/MBs a 45MB/s. Wydawało mi się że 45/MB to jest blisko wydajności szyny w 6d...
    Ostatnio edytowane przez wain ; 24-06-2014 o 10:49

U mnie na sandisku ultrze 30mega nic się nie zacina w all-i

Przetestujcie na kompie ile tak na prawdę wam te karty ciągną w zapisie. Mam na przykład samsunga z serii pro, który niby 95mega ma ciągnąć a zapis na nim to około 20mega na sekundę. Często też można trafić na podrobiony egzemplarz, lub po prostu karta nie wyrabia bo jest wadliwa.

Strona 369 z 495 PierwszyPierwszy ... 269319359367368369370371379419469 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów