Strona 367 z 495 PierwszyPierwszy ... 267317357365366367368369377417467 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 661 do 3 670 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

6D nowy, wifi wyłączone, gps włączony, bateria oryginalna wzięta z 7D - padła po 160 zdjęciach (AF one shot, IS włączony). W 7D wytrzymuje co najmniej kilkaset. Czy to normalne w 6D?

--- Kolejny post ---

6D nowy, wifi wyłączone, gps włączony, bateria oryginalna wzięta z 7D - padła po 160 zdjęciach (AF one shot, IS włączony). W 7D wytrzymuje co najmniej kilkaset. Czy to normalne w 6D?

Zablokowany

Trochę wifi dwa dni pracy , około 1400 zdjęć i padła bateria...zamiennik newell , w aparacie który ma ponad rok i bateria też rok...

Wysłane z mojego LG-D802 za pomocą Tapatalk 2

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez nrene Zobacz posta
    Normalne jeżeli gps jest włączony.

pozdro.,
    mxw.

Wysłano z D802-PL (4.4.2) za pomocą Tapatalk2.
    pozdro.,
    m.

GPS działa nawet jak aparat jest wyłączony przełącznikiem przy kółku nastaw

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

zwlaszcza wtedy dziala GPS jest po to, zeby podrozujacy fotograf mial zapisana informacje, gdzie konkretnie wykonane jest zdjecie.
    a taki fotograf nierzadko ma aparat (duzo) czesciej na stand-by niz w rece do focenia. i gdyby GPS sie wylaczal, to by z niego nie bylo zadnego pozytku
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Tczew

No w stand-by to oczywiście, że nie powinien się GPS wyłączać, ale już kiedy przełączymy fizyczny wyłącznik to bym się spodziewał, że nic nie będzie prądu żarło. W ten sposób miałbym kontrolę nad zużyciem baterii i użytecznością GPS. Wiedząc, że chcę śledzić pozycję, nie wyłączałbym przełącznikiem tylko trzymał aparat w stand-by; a kiedy bym chciał wyłączyć wszystko, to tylko pyk - przełącznik na off i gotowe. Szczytem użyteczności byłoby dodanie możliwości sterowania zachowaniem GPS po przełączeniu przycisku na off.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Grabus Zobacz posta
    No w stand-by to oczywiście, że nie powinien się GPS wyłączać, ale już kiedy przełączymy fizyczny wyłącznik to bym się spodziewał, że nic nie będzie prądu żarło. W ten sposób miałbym kontrolę nad zużyciem baterii i użytecznością GPS.
    "You have to start with the customer experience and work backwards to the technology"
    to jest cytat ze Steve'a Jobsa. fanem zdecydowanie nie jestem, a caly rezerwat Apple'a mnie mierzi. ale...
    ... ale to jest bardzo sluszne podejscie i kwintesencja tego, dlaczego wiele rozwiazan tej frmy sie sprzedaje, gdy tymczasem Japonczycy wypuszczaja idiotyczne baboki.

to co piszesz jest oczywiscie prawda. tylko zeby do tego dojsc, to trzeba zweryfikowac rozwiazanie w praktyce. Canon tego nie zrobil, bo japonski inzynier
    wymysla srodek techniczny i probuje do niego dopasowac uzytkownika a bez weryfikacji ten babok byl skazany na pojawienie sie, bo aparaty Canona od czasow
    20D tak naprawde nigdy nie sa wylaczane calkowicie, chyba ze bateria jest pusta/wyjeta. to jest relikt czasow, kiedy start systemu operacyjnego aparatu trwal kilka
    sekund i Canon chcial ten czas (slusznie) skrocic. wlacznik glowny aparatu tylko przestawia go w stan stalego uspienia. praktycznie taki sam w jaki aparat przechodzi
    po kilku minutach nieaktywnosci (to mozna sobie ustawic), z ta roznica ze wlacznik aparatu aktywuje badz dezaktywuje reakcje na spust migawki.

moze w 6D mkII dojda do tego, ze da sie zrobic Cfn, ktory pozwala wylaczyc interfejsy komunikacyjne wraz z wylacznikiem aparatu. bo sami z siebie na to nie wpadli.
    nikt tego aparatu porzadnie nie uzywal w terenie przed premiera, a na desce kreslarskiej wygladal dobrze chociaz znajac Azjatow to bym sie nie zakladal. oni do dzis
    nie doszli do tego jak sensownie rozwiazac MLU jakby ktos z nich uzywal aparatu w terenie i ogladal zdjecia robione na newralgicznych czasach (te 1/2 do 1/10 sekundy)
    to by zauwazyl, ze juz na etapie matryc 10Mpix bez MLU nie ma naprawde ostrych zdjec... no ale, jak juz mowilem... z tym uzytkowaniem jest problem wlasnie

Cytat Zamieszczone przez Grabus Zobacz posta
    Wiedząc, że chcę śledzić pozycję, nie wyłączałbym przełącznikiem tylko trzymał aparat w stand-by; a kiedy bym chciał wyłączyć wszystko, to tylko pyk - przełącznik na off i gotowe. Szczytem użyteczności byłoby dodanie możliwości sterowania zachowaniem GPS po przełączeniu przycisku na off.
    priorytet gotowosci do focenia (czyli tez utrzymywania aparatu w stanie uspienia zamiast calkowitego wylaczenia) jest sluszny, bo Canon od zawsze projektuje aparaty
    pod katem fotografii akcji, wiec to rozwiazanie jest logiczne. tylko jest oczywiscie problem z pogodzeniem go z nowymi interfejsami, zracymi baterie.
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Witam, przymierzałem się do zakupu 6D ale wyczytałem w testach i instrukcji że AF działa tylko do F5.6 a potem tylko manualnie. Czy to jest prawda i tak się dzieje? Dziękuję za odpowiedź

--- Kolejny post ---

Witam, przymierzałem się do zakupu 6D ale wyczytałem w testach i instrukcji że AF działa tylko do F5.6 a potem tylko manualnie. Czy to jest prawda i tak się dzieje? Dziękuję za odpowiedź

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Pawelus Zobacz posta
    a masz obiektyw o maksymalnym swietle powyzej f/5.6 ?

bo jesli nie, to przeciez nie ma z tym problemu.
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    czyli mam rozumieć że chodzi o obiektyw z tym zakresem a nie ustawienia przysłony podczas fotografowania? Jeśli tak to nie ma problemu.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    czyli mam rozumieć że chodzi o obiektyw z tym zakresem a nie ustawienia przysłony podczas fotografowania? Jeśli tak to nie ma problemu.

Strona 367 z 495 PierwszyPierwszy ... 267317357365366367368369377417467 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów