Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Częste włączanie i wyłączanie lustrzanki

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie Odp: Częste włączanie i wyłączanie lustrzanki

Podobno odświeżacz powietrza - taki zapach samochodowy, wpływa negatywnie na powłoki soczewek.
    Najlepiej aparat schować bezpiecznie i nie używać.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kilas88 Zobacz posta
    Cześć,

Lubię fotografować i lubię jeździć na rowerze. Wieszam sobie lustrzankę na szyi lub pakuję do plecaka bądź też przedniej torby rowerowej, jadę, zatrzymuję się, robię zdjęcie, jadę dalej. I tak co 5 minut, jeśli jestem w ładnych okolicach. Pojawia się więc pytanie - lepiej co 5 minut ponownie uruchamiać aparat czy zostawiać zawsze włączonego?

By rozmowa nie zeszła na złe tory wyjaśnię:
    • wiem, że na rowerze są drgania i zastanawiam się czy jest jakakolwiek różnica dla sprzętu czy jest włączony czy wyłączony,
    • wiem, że wcześniej czy później drgania załatwią mi lustro - kupię wtedy kolejne,
    • plecaka używam najrzadziej, bo często jeżdżę przez wiele dni i ciężar powoduje bóle - wolę wymieniać aparat zamiast plecy.
    • częste włączanie i wyłączanie szybciej wyładuje baterie, ale przygotowałem się na to kupując wypasioną ładowarkę.

Najwygodniej więc byłoby mi wozić non stop włączony aparat, ale boję się, że przez to szybciej się rozleci. Z drugiej strony mogę wozić wyłączony, ale wtedy muszę co chwilę go włączać/wyłączać. Co lepsze?
    A takie coś widział?

http://www.youtube.com/watch?v=D1tTB...9NnRB6AIISrZeG

Początki nałogu Awatar janhalb

Cytat Zamieszczone przez Yaru Zobacz posta
    ŁOMATTTKO!

Jako były użytkownik 400D muszę stwierdzić, że pokazane na tym filmie wbijanie gwoździ za pomocą przedniej soczewki odczułem aż w okolicach odwłoka...
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Możesz wyłączyć czyszczenie matrycy.
    Nie chodzi o sam problem z szybszym wyładowywaniem się baterii, bo każdego wieczoru i tak mogę podładować aparat.

To małe krople drążą dziury w skałach, czy jakoś tak.

Tak więc pytaniem jest czy wozić aparat ciągle włączony czy wyłączać kiedy nie fotografuję, ale tego pewnie nikt mi nie powie

Cytat Zamieszczone przez kilas88 Zobacz posta
    Nie chodzi o sam problem z szybszym wyładowywaniem się baterii, bo każdego wieczoru i tak mogę podładować aparat.

To małe krople drążą dziury w skałach, czy jakoś tak.

Tak więc pytaniem jest czy wozić aparat ciągle włączony czy wyłączać kiedy nie fotografuję, ale tego pewnie nikt mi nie powie
    Nie wykonywać akrobacji na rowerze i można wozić włączony cały czas. A jak już wyłączasz aparat, to blokuj przełącznikiem obiektyw (jeżeli ma taką funkcję).

Co do przysłowia to: "kropla draży skałę".
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 04-06-2014 o 08:27
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar trothlik

Podobno odświeżacz powietrza - taki zapach samochodowy, wpływa negatywnie na powłoki soczewek.
    Najlepiej aparat schować bezpiecznie i nie używać.
    najgorszy kokosowy
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Uprawnienia umieszczania postów