Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Fuji X-T1

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Fuji X-T1

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Uzasadnienie jest proste : zalety i wady FF vs APS-C, o których tutaj nie chcę pisać aby nie powielać istniejących wątków. Szkła typu zoom jak również stałki w systemie Fuji jak i micro 4/3 (mam omd-em5+stałki) niestety, ale są gorsze optycznie od szkieł systemowych w tym przypadku canon i to jest niezaprzeczalny fakt. Porównałem fotki na ISO 1600 zrobione zestawem fuji+zoom VS 5dIII+sigma 35/1.4 (szkło miałem wypożyczone do testów) i możesz mi wierzyć nie miałem najmniejszych problemów z wyborem, który obrazek był lepszy , pomimo, że sama matryca w fujifilm X-T1 jest bardzo dobra .
    Ja za to porównuję z systemem Nikona, którego aktualnie używam, w którym to matrycę raczej raczej nie odstają od canonowskich a w niektórych aspektach je przewyższają i jakoś różnic nie umiem dostrzec nawet na znacznie wyższych czułościach. Przestałem się rozwodzić nad minimalnymi różnicami w GO FF vs. APS-C w momencie, gdy te mniejsze przegoniły te większe pod każdym niemal względem. Co do szkieł to również się nie zgadzam, nie wiem skąd czerpiesz te wiadomości ale chyba nie miałeś szkieł Fujinona w rękach (Sigma to nie szkło systemowe, równie dobrze mogę zacząć porównywać Zeissa z mocowaniej Fufu do Canona i nie będzie co zbierać ).
    Niewiele się dowiedziałem z Twojej odpowiedzi na moje pytanie. W zasadzie to niczego się nie dowiedziałem ale skoro nie chcesz pisać to trudno.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 29-04-2014 o 10:10

Uprawnienia umieszczania postów