Pentax K-3 Ť NEW CAMERA
Może być ciekawie.
Pentax K-3 Ť NEW CAMERA
Może być ciekawie.
Wygląda na to, że Pentax całkiem rezygnuje z filtra AA. Ciekawe, jak ten symulator filtra AA działa w rzeczywistości.
1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2
Widziałem gdzieś sample - wyglądają nieźle. Fizycznie działa to tak że trzęsie matrycą z częstotliwością 500Hz i amplitudą poniżej jednego piksela. Pytanie tylko o trwałość całego układu sensora - stabilizacja i filtr AA - nieźle matryca po d.. dostaje.
Nie sadze aby nie wzieli pod uwage tego - szcegolnie ze ta opcje bedzie mogl wlaczyc lub wylaczyc.
Migawka 200tys.
Jeszcze kilka info:
- Pentax K-3 Review: Hands-On Preview
- Fotopolis.pl: Pentax K-3 - nowy okrt flagowy
Jestem bardzo ciekaw pierwszych testow i porownania z 70D i D7100![]()
oj kusi kusijuż mi się FF trochę opatrzył, a z aps-c mam miłe wspomnienia
No i optyka fajna do Pentaxa jest
![]()
No i trafil do sprzedazy -> link
Na necie pokazal sie test D600 vs. K-3:
-> link D600 vs K-3
-Można by pomyśleć ,że wszyscy użytkownicy aparatów wykorzystują ich możliwości na 100 %,a ja myślę,ze to mały procent.
-Podobne opinie "analityków" pojawiały się ,gdy do sprzedaż wszedł K-5
-I co ?, wszystko po staremu czyli Pentax dla zaawansowanych amatorów
-K-5 miałem 3 lata,to świetny ,mocny aparat,złego słowa nie powiem,
ale obecny 5D Mark III bije go o 2 głowy
-K-3 ,na pewno duży postęp( aby ocenić trzeba mieć), ale ja już nie wejdę do rzeki w której byłem (APS-C)
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
No i na wysokich iso nie jest już tak różowo, do tego w czerwieniach robi się dziwna jednolita ciapa gdzie w innych aparatach są jeszcze szczegóły. Mój znajomy też na fali entuzjastycznych opisów w necie kupił K5, a teraz się rozgląda za zmianą - przy czym tak naprawdę to najistotniejszym czynnikiem jest wspomniana tu optyka (szczególnie używana), a nie jakieś onanizowanie się co widać a czego nie na 100% powiększeniu.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner