Strona 360 z 495 PierwszyPierwszy ... 260310350358359360361362370410460 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 591 do 3 600 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Ja miałem pecha bo pierwszy 6D kupiony w cyfrowe.pl miał wadę i nie działał LCD. Ale forma jest profesjonalna i za 3 dni wymienili mi na nową sztukę. Więc dla mnie duży plus. Będę tam kupował nowy sprzęt. Co do hot pixeli to ja bym się tak tym nie przejmował. Jak zaczniesz czytać fora to po zakupie zamiast robić zdjęcia będziesz szukał wad ...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    J(...)
    To że nie kupowałeś w cyfrowe, to akurat w żaden sposób Ciebie nie wyróżnia. Przecież zawsze można trafić na jakiś felerny egzemplarz.
    Czy sprawdzałeś w sklepie swój aparat, po kątem martwych pikseli??
    To był taki żarcik

Kupowałem w FJ, przez neta z odbiorem osobistym, przy którym tylko sprawdziłem, czy działa.
    Nie myśl o tych martwych pikselach, nieraz ten temat był na forum wałkowany...
    Tak jak pisałem "zapuszczenie" ręcznego czyszczenia matrycy "problem" co do zasady rozwiązuje

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

W ramach podsumowania na pełnym aku zrobiłem 1011 zdjęć bez korzystania z Wi-fi , GPS itp .. Tylny ekran tylko wyświetla zdjęcia na 2 sekundy i znika. Także z tymi bateriami nie ma aż tak źle , jak kiedyś pisano w wątku osobnym ,że 6 lubi je pożerać.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Od lat kupuję sprzęt w Cyfrowe.pl i nie miałem problemu. Właśnie odebrałem swoje 6D i nie znalazłem słynnych już "martwych pikseli".
    Za Adam71 wszystkim poszukującym wad radzę ruszyć ze sprzętem w plener.
    Jak dla mnie to w 6D zmieniłbym matówkę na tę w liniami, to pewnie przyzwyczajenie jeszcze z 5D bo tam też wymieniłem.
    Poza tym puszka super.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Od lat kupuję sprzęt w Cyfrowe.pl i nie miałem problemu. Właśnie odebrałem swoje 6D i nie znalazłem słynnych już "martwych pikseli".
    Za Adam71 wszystkim poszukującym wad radzę ruszyć ze sprzętem w plener.
    Jak dla mnie to w 6D zmieniłbym matówkę na tę w liniami, to pewnie przyzwyczajenie jeszcze z 5D bo tam też wymieniłem.
    Poza tym puszka super.
    równiez tam był mój zakup jak i sigmy

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    To był taki żarcik

Kupowałem w FJ, przez neta z odbiorem osobistym, przy którym tylko sprawdziłem, czy działa.
    Nie myśl o tych martwych pikselach, nieraz ten temat był na forum wałkowany...
    Tak jak pisałem "zapuszczenie" ręcznego czyszczenia matrycy "problem" co do zasady rozwiązuje
    Ależ ja również żarcikiem, choć może to mogło inaczej wyglądać

Dopiero zaczyna

Mam pytanie odnośnie spustu migawki w 6D. W moim poprzednim Canonie spust był bardzo wyraźnie dwu stopniowy. Doskonale było czuć skok przycisku.
    W 6D nie czuje tego skoku. Mam wrażenie, że spust pomimo, że funkcjonuje jak dwu stopniowy, to odczucie jest jednego, miękkiego stopnia.
    Przycisk nie ma również charakterystycznego dźwięku 'klik', jest bezgłośny. Możecie sprawdzić jak to u Was wygląda?

Dopiero zaczyna Awatar luc
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Azenis Zobacz posta
    Mam pytanie odnośnie spustu migawki w 6D. W moim poprzednim Canonie spust był bardzo wyraźnie dwu stopniowy. Doskonale było czuć skok przycisku.
    W 6D nie czuje tego skoku. Mam wrażenie, że spust pomimo, że funkcjonuje jak dwu stopniowy, to odczucie jest jednego, miękkiego stopnia.
    Przycisk nie ma również charakterystycznego dźwięku 'klik', jest bezgłośny. Możecie sprawdzić jak to u Was wygląda?
    Jest tak samo, jak u Ciebie. Po przesiadce z 20D musiałem się przyzwyczaić...
    'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
    Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

Coś już napisał
    Miasto
    Tczew

Cytat Zamieszczone przez karni Zobacz posta
    Konfrontacja filmowania Canon 6D vs Nikon D600 | LENSPRO ktoś widział? ciekawe, że na 6D nawet zdjęcia szybciej wpadają w cienie
    Pozwolę sobie przypomnieć pytanie sprzed kilku stron w tym temacie, które przeszło zupełnie bez echa.
    Nikt nie ma nic do napisania na ten temat? Teraz dopiero zajrzałem do tego porównania i muszę przyznać, że wyniki były bardzo zaskakujące, praktycznie zmieniające mój obecny punkt widzenia tych dwóch aparatów. Nikt nie ma nic do napisania w tej kwestii?

Pełne uzależnienie

Spust jest miękki.

Strona 360 z 495 PierwszyPierwszy ... 260310350358359360361362370410460 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów