Myślałem, że o jakieś poważne źródła chodzi...
Myślałem, że o jakieś poważne źródła chodzi...
Panowie prosze o rade jestem wlasnie na weselu robie reportaż i mam problem ze swoim 6D otóż wszystko było dobrze i w pewnym momencie nie moge przestawić przysłony, kiedy kręcę pokrętłem w miejscu na wyświetlaczu gdzie jest czas migawki wyskakuje "L" próbowałem na innych obiektywach, wyciagalem baterie i caly czas to zamów trybie Av moge zmienić przyslone ale w M jest caly czas najmniejsza w zależności od szkła. Wiecie o co kaman?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Przełącznik LOCK pod tylnym kółkiem.
To niczym nie poparte wywody. Patrząc na ceny sklepowe jak i aukcyjne nie widać żadnego ruchu.
Poza tym ta puszka jest całkiem niezła![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Kimi 1min po napisaniu posta sam na to wpadłem hehe ale dzieki tak to jest jak ktos wpadnie w panikęnajprostsze rozwiązania stają sie skomplikowane a juz zastanawiałem sie kiedy bede musial zawiezc do serwisu. Dzieki za tak szybka odpowiedz.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Jak coś się zaczyna od "we are told.." to jest na pewno wiarygodne.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Jak wygląda działanie AF w zestawie f/8 czyli szkło f/4 +TC 2x lub szkło f/5.6 + TC 1.4x ? Bardzo interesują mnie Wasze PRAKTYCZNE doświadczenia w tym względzie. I przykłady przetestowanych/używanych zestawów. Wybieram się jutro do sklepu, żeby to sprawdzić, ale możliwości mam dość ograniczone (w sensie zestawów obiektyw + TC).
Z Kenko 1,4 przy szkle 5,6 AF działa, z Canon 2x nie działa (podobno coś ze stykami można kombinować ale tego nie próbowałem).
O, to super! A jakie to szkło i Kenko dokładnie? Błądzi trochę w koncowej fazie ostrzenia czy ostrzy wolno ale pewnie? Domyślam się, że tylko na centralnym punkcie?