Strona 99 z 168 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Cytat Zamieszczone przez programersky Zobacz posta
    Jako, że jestem nowy na forum to krótko się przedstawię. Mam na imię Wojtek i pochodzę z Żywca. Pytanie do użytkowników plecaka Benro quicken 300n/400n/500n . Jaka jest jakość wykonania, wygoda noszenia i ogolne wrażenie sprawiają te plecaki i jaka jest różnica wielkości pomiędzy tymi 3 modelami? Jestem na kupnie plecaka foto i wybór padl na tą firmę.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
    Mam quicken, czarny, nie wiem tylko który, musiałbym zmierzyć.
    Dla mnie jest za solidny chodzę z plecakiem po mieście a ten nadaje się na długie wyprawy np. w góry.
    Bardzo porządnie wykonany. Świetne mocowanie statywu z boku.

jp

PS
    jakbyś był a okolicy Mikołowa to możesz wpaść "pomacać"
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 20-04-2014 o 15:14
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Też kupuje go z myślą o górach bo dużo wędruje i zależy mi też na pakowności jak i wygodzie a wybrałem benro bo spodobał mi się stylistycznie.

Canon 50D + BG-E2 + S 8mm + T 17-50mm f2,8 VC + C 430 EX II| Dużo chęci, mało czasu, wiele planów, mało kasy... klik - - - - > GALERIA

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Też kupuje go z myślą o górach bo dużo wędruje i zależy mi też na pakowności jak i wygodzie a wybrałem benro bo spodobał mi się stylistycznie.

propozycja aktualna
    jan.pawlak@onet.pl
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Duża różnica wielkości pomiędzy tymi 3 modelami jest bo samymi wymiarami tego realistycznie stwierdzić się nie da.

Nie żebym się czepiał ale mnie uczono pojęcia miary
    300:
    - wymiary części górnej - 290 x 140 x 170 (mm)
    - wymiary części dolnej - 290 x 140 x 270 (mm)
    - materiał - nylon 1680D
    - waga - 1.7 kg
    400n:
    - wymiary części górnej - 290 x (140+40) x 170 (mm)
    - wymiary części dolnej - 290 x (140+40) x 270 (mm)
    - materiał - nylon 1680D
    - zmieści - 1 lustrzanka cyfrowa z gripem, 3-4 obiektywy, 1 lampa blyskowa, laptop 15,4''
    - waga - 2 kg
    500n:
    Wysokość [cm] 34
    Szerokość [cm]18
    Głębokość [cm]29
    Inne Komora górna (wys. x szer. x gł.) [cm] : 34x20x18

W razie potrzeby polecam to:
    http://dedra.pl/public/cache/miarka-...-1000x1000.jpg

A tak na serio, jak masz w pokoju dywan to weś metrówke rozpisz wymiary i narysuj linie kredą, dzieki temu masz 3 wymiary obok siebei i nie muszisz marnować jakiegos brystolu na rozrysowanie.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Tak wiem, że istnieje taki sposób tylko chodziło mi o opinie użytkowników i osób, które z tymi modelami miały do czynienia na żywo. Jedyne miejsce gdzie ja się z tymi 3 modelami spotkałem to allegro. W żadnym sklepie w mojej okolicy nie posiadają plecaków tej firmy.

Canon 50D + BG-E2 + S 8mm + T 17-50mm f2,8 VC + C 430 EX II| Dużo chęci, mało czasu, wiele planów, mało kasy... klik - - - - > GALERIA

Dopiero zaczyna

Ja też mam benro i jestem bardzo zadowolony.
    Pkt 8 regulaminu forum

Cytat Zamieszczone przez zajaczek Zobacz posta
    Ja też mam benro i jestem bardzo zadowolony.
    Jaki model plecaka posiadasz?

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Roglądam się za plecakiem dla siebie, bo choć moja torba Naneu Sahara 115F jest mega pojemna, to jednak z racji tego, że jest duża i po załadowaniu staje się ciężka, to noszenie jej na dłuższe dystnse jest kłopotliwe. Poszukuję plecaka, który będzie wielofunkcyjny. Zależy mi aby zmieściło się w nim:

- 5D3 z gripem +70-200 2.8
    - C 85 /1.8
    - C 35/ 1.4
    - Macbook Pro 15

Zależy mi także na tym, żeby nie przypominał klocowatego plecaka, który z daleka krzyczy, że niosę na plecach XX tysięcy złotych. Spodobał mi się i spełnia swoje kryteria:Plecak Manfrotto Veloce V MMBSB390-5BC beżowy Foto-Kurier - Sklep internetowy ze sprzetem fotograficznym ale niestety doczytałem, że body z gripem się nie zmieści (wg producenta przynajmniej).

Fajną opcją jest możliwość wyciągnięcia sprzętu bez konieczności zdejmowania plecaka - bardzo przydatny i mile widziany ficzer. Koniecznie na dwa ramiona, z racji masy Gdyby ktoś mógł coś polecić - byłbym wdzięczny. Cały czas także szukam, więc gdybym coś znalazł, będę się dzielił.
    Ostatnio edytowane przez Cichy9 ; 01-05-2014 o 01:34

Cytat Zamieszczone przez Cichy9 Zobacz posta
    Roglądam się za plecakiem dla siebie, bo choć moja torba Naneu Sahara 115F jest mega pojemna, to jednak z racji tego, że jest duża i po załadowaniu staje się ciężka, to noszenie jej na dłuższe dystnse jest kłopotliwe. Poszukuję plecaka, który będzie wielofunkcyjny. Zależy mi aby zmieściło się w nim:

- 5D3 z gripem +70-200 2.8
    - C 85 /1.8
    - C 35/ 1.4
    - Macbook Pro 15

Zależy mi także na tym, żeby nie przypominał klocowatego plecaka, który z daleka krzyczy, że niosę na plecach XX tysięcy złotych. Spodobał mi się i spełnia swoje kryteria:Plecak Manfrotto Veloce V MMBSB390-5BC beżowy Foto-Kurier - Sklep internetowy ze sprzetem fotograficznym ale niestety doczytałem, że body z gripem się nie zmieści (wg producenta przynajmniej).

Fajną opcją jest możliwość wyciągnięcia sprzętu bez konieczności zdejmowania plecaka - bardzo przydatny i mile widziany ficzer. Koniecznie na dwa ramiona, z racji masy Gdyby ktoś mógł coś polecić - byłbym wdzięczny. Cały czas także szukam, więc gdybym coś znalazł, będę się dzielił.
    Sprawdzałeś plecak Benro quicken 400n /500n o którego pytałem? Udało się mi ostatnio dotrzeć do znajomego, który posiada ten model i bardzo fajne wykonanie. Teraz czekam sam na model quicken 400n. Jak tylko dotrze a będziesz zainteresowany to odpowiem na twoje pytania.

Miasto
    Częstochowa

Witam czy może ktoś polecić mała torbę na aparat Canon 100D + naleśnik 40mm 2.8f ? Byłem w media market niestety same wielkie w których mozna dodatkowo pomieścić 3 obiektywy i dwie lampy
    Ja potrzebuje schować tylko aparat i ładowarke innych szkieł nie zabieram zależy mi na małym rozmiarze.
    Najlepiej cos firmowego (dobra jakość)
    Dziękuje za pomoc

Strona 99 z 168 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów