Mam takue pytanie jakaś*małą torba i w miarę*tania, tak żeby się*nie rzucała w oczy, coś*takiego jak ThinkTank Retrospective 5 tylko że znacznie tańsza, coś*bardziej miejskiego na 5DC i lensy 24-105 i 50?
Mam takue pytanie jakaś*małą torba i w miarę*tania, tak żeby się*nie rzucała w oczy, coś*takiego jak ThinkTank Retrospective 5 tylko że znacznie tańsza, coś*bardziej miejskiego na 5DC i lensy 24-105 i 50?
Ciężko coś kupić podobnego do toreb Think Tank Retrospective, przynajmniej w takiej jakości wykonania i z takiej jakości materiałów. Teraz mają promocję na te torby, przy zakupie nowej dają 100-200 PLN za byle jaką, starą czy zużytą torbę.. nawet za zwykły pokrowiec na kompakta więc może tak spróbuj sobie obniżyć cenę... widziałem to tutaj:
FOTO > Torby, futerały, plecaki
Zamień starą na nową... Torbę fotograficzną... - torby Think Tank, torby ThinkTank, torby Thinktankphoto
z drugiej strony 400 zl za porządną torbę to raptem parę % wartości noszonego w niej sprzętu...
Dokładnie jak piszesz MTR.
A z "podobnych" zerknij misiekkb na torby Domke (podobne ceny do TT Retrospective) lub Mekko np. tutaj>> - całkiem niezłe i dość niedrogie, coś wybierzesz dla siebie. I nie licz proszę na "niepozorną" i tanią torbę do foto. Za niepozorność się płaci w tej branży.
no tak rozumiem Cię, ale mi nawet nie chodzi o jakość*wykonania czy materiały, chodzi mi żeby była jakaś nie rzucając się*w oczy i nie wyglądająca jak kufer na aparat, czytać*coś*wielkiego, a taki Lowepro Passport Sling, ktoś*z nią*miał*doczynienia, widziałem te wszystkei filmiki na YT znią, tylko nie wiem czy mi wejdzie dslr i obiektywy.
@misiekkb Passport Sling jest fajna ale ma swoje wady. Do ochraniacza włazi mi na styk 40d + sigma 17-35 - przy czym body z gripem się nie zmieści. Zmieści się natomiast sporo w pozostałej części torby np. 6 puszek piwa :P
Ostatnio edytowane przez michael_key ; 19-06-2014 o 14:48 Powód: dubel
dns vel fotomonter
o dzięki sprawdzę*Domke i Mekko. No wiem że za niepozroność*się*płaci, dlatego mi nawet nie chodzi o torbę typowo pro, dlatego pytałem się*o lowepro sling. To jeszcze jedno pytanie coś*wielkości TTT Retropsective 7 tylko z komorą*na MBP 13, cena tutaj już*nie gra roli. Gdyż TT z komorą*na MBP ma tylko duże, na kilka body i kilka słoików, a mi wystarczy na jedno body i 2 słoiki, coś*takiego jest wogóle, czy wszystkie z miejscem na laptopa 13 cali są*z góry duże?
No to właśnie w Mekko poszperaj, oraz koniecznie zobacz Lowepro - mają też na laptopy i tablety. Zobacz sobie może serię Nova Sport i coś z Event Messenger'ów - te są dość tanie i też niepozorne. W Wawie jest fajny sklepik Explore.pl, bo mają wszystko na miejscu i tylko przymierzać - tu torby foto>>. Kupiłem tam plecak, toploadera z szelkami i parę innych drobiazgów z Lowepro, ale na imprezy i tak biegam z Retrospective.
W Mekko np S610 jest bardzo fajna. Co do Lowepro Sport czy messengery to nie, gdyż one wyglądają jak torby biurowe i te ich paski, które są zbyt cienkie i się*wżynają w ramię, wiem bo miałem jakiś*czas temu sport, ale przejde się*do sklepu i zobaczę je i tak. Ale dzięki za pokazanie Mekko, są tam interesjące bardzo torby.
Ostatnio edytowane przez misiekkb ; 07-06-2014 o 07:38
Ja właśnie zamówiłem Lowepro Flipside 400 AW. Na szybkie wypady z jednym szkłem mam plecak Canona 300EG - polecam, mała wszywka EOS, więc dyskretny bez wielkiego logo, szybki dostęp do aparatu. Mam też dwie oryginalne torby 10EG i 100EG, o ile noszenie 100EG ma jakiś sens (Żona nosi Canona 100d + 50 1.8 z osółoną + lampę + drobiazgi), o tyle 10EG mi nie pasowała od początku i chyba będę ją sprzedawał, ani ona duża, ani mała, body z gripem + 17-40 4.0 podpięte z osłoną, 70-200 postawione pionowo, lampa w małej kieszeni - niby wszystko wchodzi, ale tak na styk, że niekomfortowo się to nosi.
Jak już przyjdzie Flipside 400, obadam i dam znać jak to wygląda i jak się nosi. Zamówiłem w cyfrowych, więc zapewne przyjdzie wtorek - środa.
Tak jak obiecałem - krótkie podsumowanie Flipside 400 AW. Jedno 12-godzinne zlecenie już za mną więc mogę już coś powiedzieć. Plecak sprawdził się 100%, szybki dostęp do wszystkiego, błyskawiczna wymiana szkieł, ogromnie pomógł w wykonaniu zlecenia. Każda rzecz ma swoje miejsce, obrót na pasie i już można spokojnie i bezpiecznie zmienić kartę czy obiektyw. W tłumie miałem bezcenne poczucie, że nikt mi nie rozepnie zamków i nie wyjmie sobie body czy obiektywu. Gdy potrzebna była szybka akcja, aby wyjąć body z gripem i 70-200 potrzeba było dosłownie kilka sekund - wspaniała sprawa, wiele ujęć zdobyłem tylko dzięki sprawnemu wyjęciu aparatu. Szkła wrzucałem do przegródek bez dekli na szybko, prawie bez patrzenia w torbę - nic nie uszkodzone, nic nie wypadało, wszystko ok. Po 12 godzinach nie czułem zmęczenia na plecach ani na brzuchu. Znajomi mówili, że dobrze wyglądam, nie jak "wielbłąd", plecak dyskretny, a pojemny jak waliza. Szczerze polecam.
Ostatnio edytowane przez krzys.d ; 19-06-2014 o 11:06