Strona 31 z 49 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 489

Wątek: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Jestem nim.
    Wiem kim Pan jest. Nie chcę Pana obrazić, ale czy Pan jest prawnikiem, porozmawiamy za 10 lat. Póki co, człowiek ledwo po studiach nie ma Pan jeszcze, że tak powiem, odpowiedniego doświadczenia, przede wszystkim życiowego. Szuka Pan na razie sensacyjki, docieka, prowadzi quasi-dochodzenie, przedkłada sytuacje idealne nad realne. To znany mechanizm który zmienia się, ewoluuje wraz z doświadczeniem, "dojrzewaniem" człowieka. Proszę wybaczyć, jeśli na pseudo analiza Pana dotyka, ale sam Pan stwierdzi to samo za parę, lub bardziej paręnaście lat.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Bardzo ladnie napisane. PSEUDOanaliza. A studia skonczylem ladnych pare lat temu, tak gwoli scislosci.

Edit: konczac moja aktywnosc w tym watku dodam, ze na Pana przykladzie widac, ze wieloletnie doswiadczenie biznesowe nie musi sie przekladac na jakosc. Ale to jest truizm.
    Ostatnio edytowane przez MC_ ; 29-03-2014 o 14:18

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Czas na podsumowanie?
    Liczę,że koledzy prowadzący firmy się zgodzą z moją tezą.
    Żadna firma,szczególnie mała nie jest zadowolona,gdy klient rezygnuje.
    Ale tylko marna trzyma za wszelką cenę pieniądza klienta ,szczególnie przed wydaniem towaru.
    I w tym przypadku zwrot kasy ,to nie strata.Jeśli "firmy" o której mowa nie stać na zwrot marnych kilku tysięcy,
    to tylko świadczy o jej bylejakości,jej właścicieli i pracowników również.Po prostu dno a nie firma.
    Chyba ,że jest to zrobione celowo.W/w firma "reklamę" ma już zapewnioną,to fakt,więc pewnie zmieni nazwę na BULLGOT aby kontynuować prace ku zadowoleniu klientów.
    btw
    Ile tysięcy spraw podobnych musi się wydarzyć zanim ludzie nie zaczną płacić za towar po kupnie,a przynajmniej przy odbiorze ?
    Szczególnie,że na bystrość naszego wymiaru sprawiedliwości raczej liczyć nie można
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Chyba ,że jest to zrobione celowo.(
    moim zdaniem jest to taka strategia firmy
    trzymają pewnie miesiąc w miesiąc coś pomiędzy 10-20 k
    miesięcznie dzięki temu maja opłaty za friko
    tak działa dużo firm w Polsce-ostatnio są modne 6 miesięczne okresy płatności
    w końcu kasę oddają a biorą następnego
    problemem jest brak reakcji poszkodowanych
    tzn piszą di firmy a to po prostu trzeba zgłosić oszustwo i iść do sądu

Uzależniony

wątek rozpoczął się w 2009 roku - firma ma wyjątkowego pecha - przez tyle lat trafia na namolnych i niepoważnych klientów
    którzy wpłacili kasę ale zdecydowali się jednak ją odebrać co gorsza - chcą ją odbierać w wygodnych dla siebie terminach
    a na dodatek oczerniają dobre imię firmy i jej właściciela lub pracownika

Miasto
    wawa

Mastiff: Opinie o sklepie na Opineo.pl
    tu się zaczynają od 2006
    a ile osób o takich rzeczach nie pisze?

ciekawostka

Zakład Produkcji Komputerów Mastiff (monitory.mastiff.pl)
    Tutaj wcześniej miałem przyjemność korzystać z doświadczenia właściciela firmy przy wyborze monitora kilka lat temu. Dużo konkretów, danych, ogólnie świetne informacje pomocne przy wyborze. Postanowiłem więc ponowie skorzystać z pomocy. Ponownie dowiedziałem się bardo wiele, przez co zmieniły się dość mocno wcześniejsze założenia i tak zamiast 26″ NEC SpectraView 2690, padła ostateczna decyzja na 24″ Eizo CG241W-BK. Chcąc zachować się profesjonalnie, jak na klienta przystało, złożyłem zamówienie, od razu otrzymałem FV Pro Formę, szybki przelew i czekanie na realizacje… domyślacie się co dalej? Taaaak, znowu nie było tak pięknie jak miało być. Wprawdzie kontakt niż w poprzednim przypadku był o niebo lepszy, Pan zwyczajnie odbierał telefony, ale tłumaczenia ostatecznie nie były jakoś specjalnie przekonywujące. To najpierw zaczynający się urlop, potem w serwisie Eizo główny specjalista również na urlopie i tak się przeciągało kilka tygodni. Wprawdzie byłem bardziej cierpliwy i starałem się być wyrozumiały do granic swoich możliwości. Gdy jednak zbliżał się druki miesiąc realizacji zamówienia, zacząłem zapewniać o wycofaniu się ze zlecenia. W między czasie jeszcze rzut kontrolny na opineo.pl – w większości pozytywy, jednak tam gdzie ich zabrakło była przeginka z terminem, jak i w przypadku mojego zamówienia. Ostatecznie monitor otrzymałem (co za ulga!), ale… zabrakło FV, opisu dodatkowo zamówionej kalibracji wraz z profilami kolorystycznymi i gwarancji. Ręce mi opadły.
    Na chwilę obecną jestem na etapie czekania na resztę przesyłki. Wprawdzie za samego monitora jestem jak najbardziej zadowolony, natomiast co do terminowości, także w pewnym stopniu kontaktu ze strony sklepu, jestem baaardzo zawiedziony. Co ciekawe, jako ze w Polsce jest tylko jeden dystrybutor monitorów Eizo, postanowiłem dowiedzieć się nieco bezpośrednio od firmy Alstor jak to wygląda w rzeczywistości. Monitor u nich jest dokładnie sprawdzany 1 dzień, gwarancja wysyłana razem z produktem a firma, od której zamawiałem, brała od dystrybutora w czerwcu taki właśnie monitor, nic pózniej. Monitor w laboratorium firmy Mastiff miał być kalibrowany dosłownie kilka godzin i wysłany już bezpośrednio do mnie, tylko tak widocznie nie było. Doszukałem się w bezpośrednio w monitorze informacji, że pracował łącznie 308h zanim go w ogóle otrzymałem. Bez dalszego komentarza to pozostawiam.

źródło info
    http://blog.thekingdom.pl/?p=38

i kolejne, facet wpłacił w marcu, w październiku szuka pomocy w necie
    http://interaktywnie.com/forum/grupy...zo-292055.html
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 29-03-2014 o 20:04

Bywalec
    Miasto
    Radom

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    moim zdaniem jest to taka strategia firmy (...)
    a to po prostu trzeba zgłosić oszustwo i iść do sądu
    to i ja przytoczę jedną opinię z linka ( Mastiff: Opinie o sklepie na Opineo.pl ) :
    "(...) Osoba pracująca w sklepie zapewniała mnie że pieniądze niebawem zostaną przelane. I tak parę miesięcy byłem spławiany. Poszedłem z tą sprawą na policję a następnie założyłem sprawę do sądu. Sprawę wygrałem i zwróciłem się do komornika o ściągnięcie długu. Jak można się było spodziewać komornik ustalił że firma jest niewypłacalna."

Tak, wygląda na to, że taka jest do dzisiaj strategia firmy...

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

a ile osób o takich rzeczach nie pisze?
    Właśnie. Jaki jest odsetek zadowolonych i niezadowolonych którzy cokolwiek opiszą? Z zadowolonych prawie nikt, z niezadowolonych prawie wszyscy.

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    wątek rozpoczął się w 2009 roku - firma ma wyjątkowego pecha - przez tyle lat trafia na namolnych i niepoważnych klientów
    To nie tak. Specjalizuję się głównie w dostarczaniu sprzętu przygotowanego "pod klucz". Sprawdzonego, wygrzanego, skalibrowanego po zastosowania i światło użytkownika. To z reguły trochę trwa. Przy zamawianiu część ludzi nie zdaje sobie sprawy że okres oczekiwania może się dłużyć i po pewnym czasie zdarzają się zniecierpliwione głosy. W okolicach 2009 odebrałem sporo mocno krytycznych głosów na temat komunikacji sklepu z klientem. Jednak nie wystarczy robić swoje, trzeba o każdym kroku informować zamawiającego co się dzieje. Dość późno taki system został wdrożony. Klientom się wydaje to oczywiste, ale nie jest takie proste przy sporej ilości realizacji. Jedna osoba musiałaby od rana do nocy pisać emaile. Tak czy siak rozumiem potrzebę i braki, więc zostało to poprawione i udoskonalane jest cały czas.

To najpierw zaczynający się urlop, potem w serwisie Eizo główny specjalista również na urlopie i tak się przeciągało kilka tygodni.
    Tyle to może trwać. W tym przypadku zamówiony był monitor za ponad 7 tys. Sprawdzany, i to nie 1 dzień, na co wskazuje stan licznika. 300h to jest kilka tygodni wygrzewania. Zamówiony 16 czerwca, w lipcu zamawiający zaczął się niecierpliwić, sprzęt dostarczony 14 sierpnia. To był czas kiedy Alstor pomagał mi wygrzewać sprzęt i przerwa przez urlop w lipcu to nie jest nic nadzwyczajnego. Wzmianka o braku FV jest nieprecyzyjna. Klient miał dosyłany dodatkowy kabel video i papiery w osobnej paczce wysyłane z przedstawicielstwa EIZO.

i kolejne, facet wpłacił w marcu, w październiku szuka pomocy w necie
    Ten człowiek zamawiał 3 szt S2433W, które nie grzeszyły powtarzalnością. Priorytet - miały być idealne i identyczne do studia foto. Wygrzebałem takie i dostarczyłem, choć trwało od choroby czasu. Opis w usenecie jest dość mocno podkoloryzowany. Fragment z ostatniego emaila po sfinalizowaniu transakcji: "Witam
    Monitory dotarły.
    Nie tak wyobrażaliśmy sobie ich zakup - no ale cóż...
    Mimo wszystko życzę powodzenia..."

Cytat Zamieszczone przez v.1958 Zobacz posta
    to i ja przytoczę jedną opinię z linka
    A to chyba jest świnia podłożona przez np konkurencję. Kiedyś, kiedy z Opineo dało się rozmawiać, udało się zmusić do weryfikacji paru "reklam" ewidentnie napisanych przez inny sklep. Później niestety zaczęli olewać i publikować wszystko jak leci.

Każde zamówienie to osobna historia i zdarzenia. Wszystko mam zarchiwizowane i mogę znaleźć drobiazgowe informacje co do losów każdej sztuki jaka przeszła przez tą firmę. Działam na trudnym rynku, m.in. ten wątek uświadomił mi wiele niedociągnięć, złych rozwiązań i wiele zostało poprawione, wdrożone rozwiązania minimalizujące potencjalne problemy. Ten wątek jest jednak w dużej części krzywym zwierciadłem, pożywką dla żądnych krwi sensacjolubów. Jedyne co mogę zrobić to pisać jak jest, bo "druga strona", często przez pryzmat emocji mocno wypacza rzeczywistość. Poza Panem "jpyt", ciekawostką był jakiś wpis na samym początku tego wątku, gdzie komuś się wydaje, że nastąpiłem mu chyba na odcisk i zaczął wypisywać jakieś niestworzone rzeczy. A zamówienie zrealizowałem mu w 2 godziny od złożenia dyspozycji. Staram się zrozumieć, ale pewnych zachowań nie jestem w stanie, niezależnie od starań.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 30-03-2014 o 11:22
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Właśnie. Jaki jest odsetek zadowolonych i niezadowolonych którzy cokolwiek opiszą? Z zadowolonych prawie nikt, z niezadowolonych prawie wszyscy.
    Jasne. Z doświadczenia wiem, że można działalność prowadzić 10 lat i więcej, w ciągu całego tego okresu nie oszukując ani jednego klienta.

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Specjalizuję się głównie w dostarczaniu sprzętu przygotowanego "pod klucz". Sprawdzonego, wygrzanego, skalibrowanego po zastosowania i światło użytkownika. To z reguły trochę trwa. .
    Taa, u mnie też trwało i trwało, a w końcu okazało się, że dostałem monitor, którego po wyjściu z fabryki nawet nikt palcem nie dotknął. Ale to pewnie przeoczenie.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 30-03-2014 o 11:30
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    wawa

ciekawe, ze nikt nie chce założyć wątku szkalującego Cichego......panie tomie zerojedynkowy

tyle lat działa na rynku a jedyne co można znaleźć o Cichym to w opisie aukcji na allegro " kupiony u Cichego"
    to taka gwarancja najwyższej jakości...

Strona 31 z 49 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów