Strona 32 z 49 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 489

Wątek: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jasne. Z doświadczenia wiem, że można działalność prowadzić 10 lat i więcej, w ciągu całego tego okresu nie oszukując ani jednego klienta.
    To tak jak ja.

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Taa, u mnie też trwało i trwało, a w końcu okazało się, że dostałem monitor, którego po wyjściu z fabryki nawet nikt palcem nie dotknął. Ale to pewnie przeoczenie.
    O tym właśnie pisałem. Po paru wpadkach, wygrzewanie monitorów przejąłem sam, bo nie byłem w stanie sprawdzić, czy w serwisie Alstora było sprawdzone i jak. Tam chłopaki mają inną robotę niż sprawdzenie monitorów z moich zamówień i kulało to. Zdarzyło się kilka razy, że po zapewnieniu sprawdzenia, do odbiorcy pojechał seryjny. Tak było w Pańskim przypadku. Możliwość wystąpienia podobnej sytuacji została dawno temu całkowicie wyeliminowana.

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ciekawe, ze nikt nie chce założyć wątku szkalującego Cichego......panie tomie zerojedynkowy
    Nie porównujmy proszę specyfiki biznesu, ilości "przewalanego" sprzętu, trudności jakie występują po drodze. Po jednej z głośnych wpadek fabryki z CX240 musiałem kupić 11 szt monitorów, po prawie 4 tys sztuka, żeby wybrać z nich DWA! Z części z nich jeszcze się nie wygrzebałem i stoją na wyprzedaży. A realizacji różnych monitorów jednocześnie prowadzonych mam conajmniej kilkanaście. Do każdego trzeba mieć w zapasie kilka monitorów, inaczej nie ma materiału do selekcji. W innym wypadku cała paleta, 22 monitory, z czego 4 szt uszkodzone w transporcie i cała paleta stała 2 mce czekając na rozwiązanie problemu odszkodowania. Ile to jest pieniędzy? Gdzieś pojawi się obsuwa i mam problem z wieloma zerami. Trzeba mieć milionowe rezerwy żeby nikt nie odczuł zaburzeń terminowych przy takich sytuacjach. A nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 30-03-2014 o 11:45
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to proszę uczciwie napisach na stronie firmy , że 10% klientów zostanie przez pana potraktowana jako rezerwa finansowa
    dla mnie jest pan oszustem, jak się biznesu nie ogarnia to się go likwiduje albo przebranżawia

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    dla mnie jest pan oszustem
    Proszę z łaski swojej trzymać język za zębami. Nie ma Pan żadnego prawa mnie osądzać, nie znając, nie mając żadnego doświadczenia z tą firmą. Ten wątek to taka książka skarg i wniosków. Jeśli jest źle, wpadka, cokolwiek negatywnego, może napisać a ja jak Pan widzi odpowiadam. Nie uciekam, nie zrywam kontaktu. Sprawy problemowe należy rozwiązywać. Działalność jest specyficzna, wszystko "na wierzchu", wszystko widać. Nie jest to anonimowy sklep gdzieś tam o którym nikt nie wie. Firma działa kupę lat, jest w internecie znana, pozycjonowana w Internecie w ścisłej czołówce. Siłą rzeczy każde potknięcie może się odbić szerokim echem.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

zawsze możesz mnie pozwać za zniesławienie,służę danymi osobowymi jakby co
    rozgniótłbym cie jak matka kurka Owsiaka

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Panowie , dajmy sobie na wstrzymanie.
    Wymieniajmy uwagi, komentarze ale nerwy na wodzy.
    Ps. Jestem tylko postronnym neutralnym obserwatorem
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie porównujmy proszę specyfiki biznesu, ilości "przewalanego" sprzętu, trudności jakie występują po drodze.
    Niby dlaczego mamy nie porównywać? Skąd Pan wie ile sprzętu "przewala" Cichy i jakie ma trudności po drodze?

Ja wiem jedno - nie spotkałem się z żadną negatywną opinią na temat prowadzonej przez niego działalności, a wręcz przeciwnie. Same pochwały a często pojawiający się ogłoszeniach sprzedaży sprzętu używanego zwrot "kupiony u Cichego" jest chyba wystarczającym podsumowaniem jego wiarygodności. Więc da się a pitolenie głodnych smutków że "wprowadziliśmy nowe procedury" i inne tego typu głodne kawałki może Pan sobie wsadzić do toalety i używać do podcierania czterech liter.

Gdyby rzeczywiście wprowadzono w Pańskiej Firmie jakiekolwiek procedury naprawcze to od kilku lat nie powinien już się pojawić żaden niezadowolony klient który musi czekać na SWOJE pieniądze dłużej niż tydzień.
    A niestety co widać po tym wątku, wpisach na opineo.pl i innych forach w sieci ciągle żerujecie na ludziach, którzy zwiedzeni Pańska wiedzą muszą miesiącami czekać na odzyskanie pieniędzy z różnym niestety skutkiem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Akurat nie porównywałbym tutaj mojej działalności, bo nie jesteśmy konkurencją i być może inaczej pozyskujemy towary. Jednak pisząc, że można prowadzić działalność ponad 10 lat i nie oszukać ani jednego klienta nie pisałem tylko o sobie, bo mam sporo znajomych pracujących w handlu wyznających pewne nieprzekraczalne zasady.

Też bym sobie życzył, żeby wszystkie firmy reklamujące się na naszym (i nie tylko) forum były godne zaufania i by można je było z czystym sumieniem polecać klientom pytającym o konkretne towary / usługi. Jednak pisząc:

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    To tak jak ja.
    pracownik spółki M. najwyraźniej nie widzi żadnego problemu, skoro według niego żaden z dotychczasowych klientów zapewne bezpodstawnie szkalujący wizerunek spółki nie został oszukany. Może mamy różne definicje tego słowa, bo dla mnie jeśli dla przykładu sprzedawca mówi klientowi, że towar wyśle jutro, a doskonale wie, że tego nie zrobi, to w ten właśnie sposób świadomie oszukuje. I patrząc z perspektywy negatywnych komentarzy to jest raczej łagodny przykład.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 31-03-2014 o 09:20
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Ale wątek! masakra, nie widziałem jeszcze takiej zbiorowej nagonki na "biednego pana sprzedającego", a ja w zeszłym roku dałem dwa polecenia zakupu monitora u tego sprzedawcy, jedno z nich zostało sfinalizowane na szczęście bez większych kłopotów. Obecnie sam jestem na etapie poszukiwań, po przeczytaniu wątku, już wiem gdzie nie szukać.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Yaru Zobacz posta
    jedno z nich zostało sfinalizowane na szczęście bez większych kłopotów.
    A drugie?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A drugie?
    Znajomy zrezygnował, w szczegóły nie wnikałem. Z tego co pamiętam skończyło się jedynie na wstępnych ustaleniach.
    Ostatnio edytowane przez Yaru ; 31-03-2014 o 15:24

Strona 32 z 49 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów