Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
(...)
Porządny, dobrze zrobiony PC na Windows będzie śmigał jak dziki, bez zwieszania, bez przestojów, spowolnień itd.
Jak napisałem wyżej, daleki jestem od wojenek systemowych, ale tu muszę jednak zaprotestować. Miałem w życiu dobre kilka komputerów z Win (od 3.1 do XP). Za każdym razem były to "dobrze zrobione" komputery - albo firmówki, albo składane w sprawdzonych firmach. Za każdym razem były używane z legalnym oprogramowaniem, dbane, doglądane etc. Miałem też komputery z Win - różne - w pracy (...w kilku kolejnych miejscach pracy).

I zawsze - ZAWSZE - bywały problemy. Zawieszenia, zamrożenia, brak kompatybilności z programami etc. Niezależnie od tego, czy mówimy o stacjonarnym "składaku", czy o firmowym laptopie "z górnej półki". Wszystkie komputery z WIn z jakimi miałem do czynienia (niezależnie od podzespołów etc.) po dwóch latach używania chodziły zdecydowanie gorzej, niż na początku.

Jak mówię - wszystko zależy od tego, do czego się używa komputera, ale akurat kwestia niezawodności etc. była podstawowym powodem, dla którego przesiadłem się na Maca (czy raczej- na OS X). Tak jak pisze banan82 - kwestia komfortu i spokoju pracy to jest to, na czym OS X wygrywa.Tak, wiem, to subiektywne :-)