Strona 18 z 46 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 454

Wątek: YN-622 Yongnuo

Coś już napisał
    Miasto
    Tczew

Domyślnie Odp: YN-622 Yongnuo

Gdzieś widziałem filmową recenzję wyzwalacza YN-622 i pamiętam, że gość wspominał właśnie o takiej możliwości odpalania dodatkowych lamp manualnie za pomocą starszego i tańszego RF-603. Tak więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że to zadziała.

Edit: Niestety jestem w pracy i nie mogę puścić filmu z dźwiękiem ale wydaje mi się, że to był ten filmik YouTube od 10:50.
    Ostatnio edytowane przez Grabus ; 10-02-2014 o 12:28

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Cytat Zamieszczone przez Grabus Zobacz posta
    Gdzieś widziałem filmową recenzję wyzwalacza YN-622 i pamiętam, że gość wspominał właśnie o takiej możliwości odpalania dodatkowych lamp manualnie za pomocą starszego i tańszego RF-603. Tak więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że to zadziała.

Edit: Niestety jestem w pracy i nie mogę puścić filmu z dźwiękiem ale wydaje mi się, że to był ten filmik YouTube od 10:50.
    Dzięki wielkie za info, ja również w pracy nie mam dźwięku także w domu sprawdzę
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Pełne uzależnienie

Z Phottix nie dzialalo przeniesienie automatyki tylko lampy wyzwalaly sie z pelna moca. Z RF-603 dziala, bo potrzebne jest tylko wyzwolenie lampy bez automatyki (moz i tak jest natawiane recznie).

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Odebrałem dziś paczkę z 3szt. YN-622C. Po kilku godzinach zabawy z 2 lampami i parasolkami muszę powiedzieć, że zestaw sprawdza się rewelacyjnie. Wszystko działa jak należy, wszelkie nastawy można robić z menu aparatu bez ściągania lamp ze statywów. Za niewielkie pieniądze można sobie w domu studio urządzić. Polecam wszystkim jeszcze nie zdecydowanym.
    Zastanawiam się nad zakupem YN-568EXII i jeszcze jednego YN-622C. Z trzema lampami można już naprawdę cuda robić .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    eszcze jednego YN-622C
    Poczekaj na nadajnik YN-622C z LCD, to będzie pełna wygoda zmiana parametrów bez wchodzenia do menu.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Poczekaj na nadajnik YN-622C z LCD, to będzie pełna wygoda zmiana parametrów bez wchodzenia do menu.
    A coś takiego ma się wkrótce pojawić? Wiadomo kiedy? Na razie tylko zdjęcia widziałem.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 13-02-2014 o 23:32
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Coś już napisał
    Miasto
    Tczew

Wersja dla Nikona jest już dostępna, dla Canona miała być niedługo po niej. Czekamy.

Pozdrawiam
    Grabus

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    A coś takiego ma się wkrótce pojawić? Wiadomo kiedy? Na razie tylko zdjęcia widziałem.
    Jest taka wersja yn622c-tx (wersja "n" dla nikona jest już dostępna) .
    Younguo zawsze dla Canona pierwszy sprzęt wypuszczał teraz taka zamiana. Z tym, że z tego co czytałem wersja -TX nie jest kompatybilna z YN-622 (jak RF-603 z RF-602) niestety.

Matsil, zamawiałeś wyzwalacze z HK? Mógłbyś potwierdzić/zaprzeczyć assystę af w nadajniku, czy rzeczywiście świeci wyżej i ledwo łapie centralny?

Druga sprawa używałeś YN-568exII? Porównując do 580exII canona jak wypadła? Bo także się zastanawiam nad jej zakupem/
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Coś już napisał
    Miasto
    Tczew

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Younguo zawsze dla Canona pierwszy sprzęt wypuszczał teraz taka zamiana. Z tym, że z tego co czytałem wersja -TX nie jest kompatybilna z YN-622 (jak RF-603 z RF-602) niestety.
    No jak to, przecież TX to jest transmiter który komunikuje się właśnie z odbiorniko-nadajnikiem YN-622, dla nich specjalnie był zrobiony. Co masz na myśli pisząc, że nie są kompatybilne?

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Grabus Zobacz posta
    No jak to, przecież TX to jest transmiter który komunikuje się właśnie z odbiorniko-nadajnikiem YN-622, dla nich specjalnie był zrobiony. Co masz na myśli pisząc, że nie są kompatybilne?
    To się zagalopowałem . Czytałem plotki o powstaniu tego cuda. Była adnotacja iż są to nowe odbiorniki, właśnie z wyświetlaczem a nie transmiter jak w ST w canonie.

Strona 18 z 46 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów