Strona 17 z 46 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 454

Wątek: YN-622 Yongnuo

Domyślnie Odp: YN-622 Yongnuo

Na to nie ma reguły, zamówiłem lampkę yongnuo manualną. Chińczyk zaznaczył gift, wartość $20 (to chyba nie ma znaczenia co tutaj wpiszą).
    Otrzymałem list z Urzędu Celnego aby przesłać dokumenty potwierdzające wartość produktu/zakupu internetowego.
    Przesłałem wydruk z ebaya potwierdzający zakup internetowy. Na tanią lampkę dostałem 50zł vatu oraz 6,5zł obsługa celna. W efekcie końcowym cena wyszła zbliżona do tej w Polsce tyle, że nie mam gwarancji

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Na 22 paczki zamówione z hk z różnym sprzętem nigdy nic nie płaciłem.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Cytat Zamieszczone przez feder Zobacz posta
    Na 22 paczki zamówione z hk z różnym sprzętem nigdy nic nie płaciłem.
    Miałeś dużo szczęścia, gdzieś czytałem, że paczki do sprawdzenia wybierane są losowo

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Cło płaciłem głównie gdy paczki były wysyłane kurierem typu UPS czy DHL. Raz płaciłem cło przesłaną pocztą z USA. Z Chin jeszcze mi się nie zdarzyło.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Coś już napisał
    Miasto
    Różnie to bywa...

Czasami się zdarza... Ostatnio chwycili mi przesyłkę z Meksyku, z wartością 250 peso. Ale tylko była rewizja, i puścili dalej. Lampa, i wyzwalacze przyszły do mnie z chin bez zarzutu.

BTW: nie wiecie kiedy premiera YN-622C-TX?

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo
    ktoś testował to w kombinacji 5d mkI z 430 EX I , chodzi mi o czas powyzej 1000? czy synchronizuje, testowałem kilka wyzwalaczy które mówiły ze bedzie działać i nigdy nie działało...?
    Cytat Zamieszczone przez jb79 Zobacz posta
    Działa w HSS. Bez problemu z moim 5dmkI nawet 1/8000.
    Czy wersja 430 EX I nie ma przypadkiem HSS , skoro tak to jakim cudem uzyskuje 1/8000? Pytam bo się zastanawiam czy YN-560 ex III również w połączeniu z yn--622c na body synchronizowałoby sie w hss?
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Pełne uzależnienie

HSS to seria blyskow,a nie pojedynczy jak przy czasie >= xsynchro. Funkcja musi byc zaimplementowana w lampie. To ze lampa odpala przy 1/8000 (bo dlaczego nie) to jeszcze nie wszystko

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    HSS to seria blyskow,a nie pojedynczy jak przy czasie >= xsynchro. Funkcja musi byc zaimplementowana w lampie. To ze lampa odpala przy 1/8000 (bo dlaczego nie) to jeszcze nie wszystko
    Mam rozumieć, że odpalić opali z lampą reporterską ale np w 3/4 kadru będzie widać czarny pasek od lamelek ? To samo się tyczyć będzie tanich studyjnych lamp błyskowych bez hss (odpalić odpalą) jednakże bezużytecznie?
    Czy posiadanie 430 exII (obsługa hss) usuwa ten problem i bez problemu można uzyskać kard używalny (bez paskók) np 1/4000 z yn-622?

Drugie pytanie, szukałem informacji czy yn-622 współgra z rf-603. Ludzie piszą, że nie. Dotarłem do tego:
    期待の新人!i-TTLラジオスレーブYN-622Nの新情ĺ*ąďźă€ĺŻžĺż ă‚šăƒˆăƒ*ボについて㠀‘ | 使える機材 Blog

Stąd moje rozmyślanie, składam tak:
    1. yn-622 na 6D, yn-622 + 430 exII w softboxie - mam pełny e-ttl , obsługę z body + hss
    2. yn-622 i do tego na nim rf-603 II na 6D, yn-622 + 430 exII w softboxie do drugim softboxie 560 exIII (wbudowany odbiornik radiowy) - mam pełny e-ttl , obsługę z body + hss na 430 exII do tego steruję manualnie 560 ex III przy lampie, za to wyzwalam obie przy wyzwoleniu spustu migawki.

Dodatkowo film od 20 min z innymi wyzwalaczami:
    Yongnuo YN-622C Unboxing and (Long) Review - DSLRnerd.com - YouTube

Usjwo posiadasz yn-622 próbowałeś w ten sposób podłączyć yn i rf?
    Ostatnio edytowane przez ketras ; 07-02-2014 o 19:38
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Pełne uzależnienie

Ja tak nie probowalem, odkkad mam Yn622, nie uzywam rf-602 .
    Powinno zadzialac, tylko z malym zastrzezeniem:
    Powyzej czasu x-synchro bedzie dzialac dobrze. Ponizej 430 odpali Ci z hss, a 560 tylko normalnym blyskiem

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Ja tak nie probowalem, odkkad mam Yn622, nie uzywam rf-602 .
    Powinno zadzialac, tylko z malym zastrzezeniem:
    Powyzej czasu x-synchro bedzie dzialac dobrze. Ponizej 430 odpali Ci z hss, a 560 tylko normalnym blyskiem
    A miałbyś możliwość sprawdzenia tego? Najlepiej na jakimś younguo :-) Byłoby świetnie
    Pozdraiwiam

Strona 17 z 46 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów