Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: [moro] w dążeniu do uzyskania lepszej jakości na zdjęciach

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bytom

Domyślnie Odp: [moro] w dążeniu do uzyskania lepszej jakości na zdjęciach

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    ...
    2. Zdjęcie 8 bardzo fajne, super światło i wg mnie nie ma tam przepaleń, a jedynie mocne, cieple światło zachodzącego słońca? Przy obróbce starałbym się lepiej to pokazać, być może przyciemniając lekko partie w cieniu, ale nie bylem tam, nie widziałem, to Twoje zdjęcie.
    Pozostałe kadry faktycznie dość centralnie, ale tez nieciekawie i nudno. Nic się nie chce dziać.
    ...
    Dzięki za opinie... co do fotki 8... spróbuję jutro innej obróbki i ponownie wrzucę... co do reszty - znam zasadę złotego podziału ale jakoś nie zawsze potrafię tak wykadrować foto żeby je zastosować. Właśnie po to chcę tu wrzucać fotki żeby poznać opinie innych osób oraz dostać porady... i móc je zastosować w przyszłości
    Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    ...
    Nie wiem o którym Tamronie piszesz z VC, czy bez. Jest dobry optycznie, ale wolny.
    Tamron bez VC ( kit mam z IS w wersji I )
    Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    ...
    Do sportu znacznie lepszy będzie Canon 17-55 f/2,8 IS USM, albo Sigma 17-50 f/2,8 EX OS HSM. Oczywiście tylko na bliskie odległości. Ewentualnie Canon 85 f/1,8 USM.
    Niestety porządny sprzęt do sportowego reportażu nie jest tani. Np Canon 70-200 f/2,8 L USM. To minimum w piłce nożnej, a i w Przypadku zdjęcia nr 1 też by się sprawdził.
    Nie jestem pewien czy sportowy reportaż to jest to co mnie kręci na maxa - byłem w Brennej, było ciepło zawody downhillowe to chętnie poszedłem popatrzeć a i przy okazji zrobiłem kilka fotek.
    Na dzień dzisiejszy nie odczuwam specjalnie braku światła... w pomieszczeniach mam lampę, na dworze można zastosować dłuższy czas + statyw ...
    ... miałem nadzieję, że Tamron da odczuwalną różnicę w jakości optycznej zdjęć... a tu zonk ... na Sigmę czy Canona niestety nie posiadam funduszy bo na nie potrzeba > 1500zł ... miałem nadzieję, że taniej da radę kupić lepsze optycznie szkło, a nie widzę sensu kupowania 50 1.8 bo na cropie to strasznie wąsko ;/
    Ostatnio edytowane przez moro ; 15-12-2013 o 22:12

Uprawnienia umieszczania postów