gdzieś tam koło dzwonu jest wyryte w drewnie moje imię
schodki najgorsze a mogły by być fajnie ujęte - w sensie jakości
cieszę się że sama rozpoznaję rodzinne miasto chociaż mieszkam 400 km dalej
a siostra je czy robi zdjęcie???
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Z tymi schodami to był o tyle problem, że rodzina chińczyków mi się wkleiła na każde zdjęcie i musiałem już na kompi przekadrować :c. Więc wycinek wyszedl ze zdjęcia. A z zakonnicą trudno mi powiedzieć chyba po prostu tak rękę wyciągnęła xD. Ogólnie widziałem te napisy i pirwesza myśl : 'wandale : o' bo jest tam tego cała ściana xD, co fo tego dzwonu żałuję, że nie użyłem lampy bo się nie ładnie rozmazało zdjęcie, które wg. mnie mogło mieć duży potencjał .
wandale hmm bo widzisz moje nazwisko świetnie komponuje się z drewnem inaczej by go tam nie byłoa tak zostanie dla potomnych
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Jak zobaczyłem jedynkę w kawałku to pomyślałem,że wstawiłeś takie miniaturki. Ogólnie nieźle, jeżeli chodzi o całość, uciekło ci kilka szczegółów, np. na szóstce masz ciekawego modela, lepiej wyglądałby solo no i ostrzejszy, ale to moja amatorska opinia. Podoba mi się twój kierunek, pozdrawiam
![]()
Heh, naprawdę dziękuję za te słowa, one są bardzo budujące tym bardziej, że dopiero zaczynam te zabawę i nie wiem jeszcze jaki kierunek obrać bym chciał. To z szóstką racja, wiem że wyglądało by lepiej i taki był zarys, żeby tak wyglądało, ale nie umiałem się przełamać, żeby tak podejść z aparatem i pyknąć mu zdjątko, więc wykorzystałem małą chwilę nieuwagi. Było też naprawdę ********e ujęcie z husarem, ale nie zrobiłem go dlatego, że nie potrafię jakoś stojąc praktycznie twarzą w twarz zrobić zdjęcia :c.
7
Piąty element ?.
Nienaturalna pozycja motocykla.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Hah, przecież nasz policja potrafi wszystko xD... A ogólnie zrobiłem pod kątem bo czytając o kadrowaniu była wzmianka, że ciekawsze zdjęcia są, gdy robi się je tak jakby linią idącą po skosie, podobno czyniąc je bardziej dynamicznie. A ogólnie wyglądało mi to zarąbiście w stylu amerykańskich filmów więc zostało pod kątem xD...
10.11.12.13.14.
Ostatnio edytowane przez Dragomint ; 16-08-2014 o 22:56
Luz, nauczysz się...Pomijając aspekty techniczne (nie wytykam ci ,ale tego też będziesz się uczył), musisz nauczyć patrzyć się przez obiektyw, nie wstydzić się tego,że czasem trzeba przyklęknąć, położyć się z aparatem,aby zrobić dobre ujęcie. Czasem szum na zdjęciu nie przeszkadza, gdy kadr jest ciekawy.
Nie zrozum mnie źle, ale żadne z tych zdjęć nie zwróciło mojej uwagi. Takie wprawki.
1) Co jest tematem, jakoś nie wpadłem czy obrazy, czy drabina. Dla mnie cienie są fajne.
2) Niedoświetlone, choć temat z potencjałem
3) Przymknąć i pokazać całość w ostrości
4) Za ciasno
5) Panoramowanie leży
6) Z zasadzie plecy
7) zysk napisał
8) 9) Obraz w ruchu i foto z tyłu
10) Konie z rowerem - dysonans - dla mnie
11) Lampa na pierwszym planie
12) Ruch...
13) 14) Krzywe i ciemne
P.S. I tak 13 prawie najlepsze.
To takie moje amatorskie spostrzeżenia, sam się uczę i wielu rzeczy nie wiem, ale tych zdjęć nie zamieściłbym w galerii w takim stanie jakim są.
Niektóre można poprawić - wyprostować, rozjaśnić, przyciemnić, a najlepiej zrobić nowe![]()
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 17-08-2014 o 09:22