Strona 28 z 30 PierwszyPierwszy ... 182627282930 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 294

Wątek: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Popatrz a w opisie stoi, że nie można
    Does not ship to Poland.
    Poza tym cena raczej nie do zaakceptowania
    Price:US $2,699.99

nowy to i cena nowego z przed kilku lat za pewne została, dodałem tylko jako ciekawostkę że można jeszcze kupić nówkę sztukę nie śmiganą (nie koniecznie w Polsce)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

czy to, że nie wysyła do Polski można równać z polskim opisem, że nie wysyłam np. do Nigerii?
    może nasz "nigeryjski przekręt" w stanach nazywa się "polskim przekrętem" :-), a Polak to synonim złodzieja??

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    czy to, że nie wysyła do Polski można równać z polskim opisem, że nie wysyłam np. do Nigerii?
    może nasz "nigeryjski przekręt" w stanach nazywa się "polskim przekrętem" :-), a Polak to synonim złodzieja??
    Nie, po prostu tam się zaznacza do jakich krajów wysyłka jest możliwa, cała reszta będzie miała taki komunikat.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Witam kolegów Do autora wątku - 5D mk I to świetny wybór. Jestem jego szczęśliwym posiadaczem od 2 miesięcy, dorwałem puszkę z przebiegiem 12 tys klatek (potwierdzone w serwisie na Żytniej), wada wypadającego lustra naprawiona (naprawiają za darmo, wada fabryczna) i jestem zadowolony. Obrazek robi piękny. Co do AF to faktycznie coś w nim siedzi... Gubi się, a najbardziej celny jest po środku. Jeszcze małym minusem jest fakt, że nie dość że ma zaledwie 9 pkt ostrości (na obecne czasy to malutko, ale nie ma co spodziewać się jakichś 70 punktów w body z 2006 roku) i w dodatku te 9 pkt ostrości są umieszczone praktycznie na środku kadru, więc robienie na f1,4 na krawędzi kadru przy AF niestety chyba nie jest realne, zostaje tylko MF. Ale polecam mimo to!
    Kiedyś: Canon EOS 400D, Canon EOS 30D, Nikon D90, Helios 58mm f/2; Revuenon 55mm f/1,7; Revuenon 135mm f/2,8, Canon EF 50mm f/1,8 II, Nikon Nikkor 50mm f/1,4D, Nikon Nikkor 50mm f/1,4G
    OBECNIE: Canon 5D, Canon EF 50mm f/1,4 USM, w grudniu Canon EF 85mm f/1,8 USM

Dopiero zaczyna

przebiegi mozna cofac
    mi zapomnieli tego zrobic przy wymianie migawki, upomnialem sie po roku, serwis nie widzi problemu zebym wyslal aparat i podal stan licznika jaki chcialbym miec...

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    A porownujac do nikona d5100, ktorego posiadam na iso 3200 gdzie bedzie mniejszy szum?
    Mialem dlosc dlugo 5d,mam d5100 na takie szybkie strzelanie.ISO 3200 bym odradzal na obydwu puszkach. Chociaz w nikonie (wieksza rozdzielczosc) latwiej odszumić i jeszcze zostana szczegoly.Ale takie porownywanie i wlazenie w szczegoly nie ma sensu.5d ma bezkonkurencyjny obraz - szczegolnie kolory. Z dobrym obiektywem - cudo! Do ISO1000 klarowny obraz.Odwzorowanie skóry - rewelacyjne.Poza tym wolny, maly wyswietlacz itede jak koledzy wspominali. Co focisz? Jezeli portret,pejzaż - tylko 5d.Do dynamicznych ujec zatrzymaj d5100,ma znakomity sensor,lepszy od d7000 i szybki AF.
    Ostatnio edytowane przez photogambler ; 23-11-2013 o 17:56
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez raq Zobacz posta
    przebiegi mozna cofac
    mi zapomnieli tego zrobic przy wymianie migawki, upomnialem sie po roku, serwis nie widzi problemu zebym wyslal aparat i podal stan licznika jaki chcialbym miec...
    To nie jest prawda, bo Serwis nie cofa stanu licznika nawet po wymianie migawki na nową.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał
    Miasto
    Olesnica

5d oczywiście że warto, zależy za jaką cenę oczywiście ale aparat jest bardzo dobry mimo iż technika poszła tak bardzo do przodu.Słaby
    autofokus to mit, środkowy co najmniej taki jak w serii xxd. Bocznych nie używam.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Wysyła tylko do 18 państw, z których najdziksze, z którymi może jeszcze konkurować Polska, to Hiszpania i Portugalia, bo Grecja albo Włochy to już sa na czarnej liście.

Ale to jest oferta dla prawdziwych ekscentryków z nadmiarem pieniędzy, których w krajach wykluczonych jest niewielu w poröwnaniu z ilościa tych zabytków na sprzedaż. A poza tym po co rzucać perły przed wieprze?

Dopiero zaczyna Awatar jb79

A tak troszkę z innej beczki bo kolega wspomniał o cofaniu licznika. Z tego co wiem to tylko na żytniej zerują licznik po wymianie migawki. Dzwoniłem do 2 innych serwisów i usłyszałem że nie zerują.
    czarna puszka a raczej dwie + słoiki (to się zmienia)

Strona 28 z 30 PierwszyPierwszy ... 182627282930 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów