Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
ub odzyskać ubezpieczenie (co jest niemożliwe bo nie jest stroną przy ubezpieczeniu)
Według sendit.pl jest! Wyraźnie powiedzieli, że odbiorca również może zgłosić reklamację, a to dlatego, że w momencie przesyłki był juz właścicielem.

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
jak dostaję coś co nie działa to po prostu odsyłam i proszę o zwrot kasy
No tak, z tym, że chodzi o używany sprzęt bez żadnej gwarancji, zakupiony od osoby fizycznej. Wysłany jako sprawny, otrzymany jako niesprawny- i jest słowo przeciw słowu + dowód, że wysłany był sprawny. Rozumiem Twój punkt widzenia i pewnie jakbym kupił sprzęt jako dobry i otrzymałbym jako niesprawny to bym się wściekł i chciał zwrotu pieniędzy. Dlatego otwieram przy kurierze, albo nagrywam moment otwarcia. A najczęściej jednak sprzęt tak delikatny odbieram osobiście, co również proponowałem podczas mojej aukcji. Kupujący chciał przesyłkę- niestety za to nie mogę odpowiadać.

Jest mi bardzo głupio, ze wyszła taka sytuacja, jednak nie mam zamiaru zwracać pieniędzy. Ale nie zostawię kupującego. Pomogę mu uzyskać odszkodowanie- a jeśli to się nie uda to poprosze by wycenił naprawę i coś mu do niej dołożę. Skoro silnik AF działa, a obiektyw nie podaje aparatowi informacji o ostrości, to chyba nie będzie to jakaś bardzo droga usterka. Nie czuję sie odpowiedzialny za uszkodzenie, ale chcę być jak najbardziej fair.