Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 76 z 87 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Zamienniki baterii

Delte miałem kilka sztuk i wszystkie współpracowały idealnie, trzymały tyle co oryginał i nie mogłem i nie mogę nadal złego słowa powiedzieć.
    I cena LP-E6 to około 70-80zł

/być może newell i inne tańsze zamienniki są ok, jednak opinie tychże zamienników w przypadku LP-E6 są okropne :> ludzie pisali o tym, że w 5d mkII newell trzymały 100-200strzałow :}
    Ostatnio edytowane przez salas ; 25-10-2013 o 16:32

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

witam
    Chyba nie ma co drążyć tego wątku....
    Wiem już dlaczego są takie różnice w poglądach .. po prostu patrzymy na różne modele które są do różnych aparatów chociaż tej samej dobrej marki Canon.
    Przede wszystkich właśnie ze względu na model występują takie różnice w cenach , a rozpiętość jest duża w zależności oczywiście od sklepu.
    I tyle w temacie .... z mojej strony wyczerpanym..
    pozdrawiam Wojtek
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Nie należę do grona onanistów sprzętowych
    Nawiasem mówiąc to moje zdanie w tym temacie, i nie musisz się z nim zgadzać, bo to wolny kraj.
    Reguły logiki też nie zgadzają się z Tobą, ale to wolny kraj ...
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    Reguły logiki też nie zgadzają się z Tobą, ale to wolny kraj ...
    Nie wiem o czym piszesz, ale pewnie masz rację

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Delte miałem kilka sztuk i wszystkie współpracowały idealnie, trzymały tyle co oryginał i nie mogłem i nie mogę nadal złego słowa powiedzieć.
    I cena LP-E6 to około 70-80zł

/być może newell i inne tańsze zamienniki są ok, jednak opinie tychże zamienników w przypadku LP-E6 są okropne :> ludzie pisali o tym, że w 5d mkII newell trzymały 100-200strzałow :}
    Moje porównania dotyczyły właśnie modelu LP-E6 i ich eksploatacji w 5D2 i 7D. Stąd ceny odnosiłem właśnie do tego modelu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar tom517

Może ktoś już testował Hahnel HLX-E6 kontra LP-E6 Canon

Dopiero zaczyna Awatar downunder
    Miasto
    Gdańsk

Ja jeszcze znalazłem taki wynalazek, skądinąd raczej cenionej firmy Duracell DR9943 odpowiednik Canona LP-E6 ciekawe czy ktoś ma i może polecić?

Dopiero zaczyna Awatar downunder
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    Ja jeszcze znalazłem taki wynalazek, skądinąd raczej cenionej firmy Duracell DR9943 odpowiednik Canona LP-E6 ciekawe czy ktoś ma i może polecić?
    Już chyba sam sobie odpowiedziałem, z opinii klientów amazon.co.uk wynika, że Canon6D nie rozpoznaje zamiennika i nie podaje jego aktualnego stanu naładowania. Ze starszymi aparatami akumulator raczej współpracuje. dobrze.

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Po kilku latach leżenia w szafie, postanowiłem odkurzyć starą 400-tkę. Jak się okazało, stare aku NB-2LH padły zupełnie (5mV napięcia, ładowarka odmawia posłuszeństwa). Za czasów świetności 400D miałem w niej zamienniki "premium gold", które trzymały lepiej niż oryginał canona. Na allegro widziałem kilka różnych opcji, zastanawiam się czy nie są to jednak prawie 10-letnie leżaki magazynowe (już raz naciąłem się tak na zamienniki GP, w oryginalnie zapakowanym w blistrze).
    Jakies sugestie? Alternatywnie można zasilić 400D 6xAA z gripa ale chciałem wykorzystać to, że ten EOS jest chyba najmniejszym aparatem jaki mam!

Dopiero zaczyna Awatar misio4u
    Miasto
    London

Aku sa tak puste ze zadna elektroniczna ladowarka ich nie bedzie "widziec".
    Mozesz podlaczyc je na krotko do jakiegos zasilacza 9 czy 12V, potrzymac na chwile (minute lub dluzej)
    az aku zlapie jakiekolwiek napiecie dzieki ktoremu ladowarka go juz "zobaczy" i zacznie normalnie ladowac.
    Aku przez tak dlugie nieuzywanie moglo sie powaznie uszkodzic i juz nie bedzie tak wydajne, jednak cos
    tam powinno ci sie udac jeszcze z niego wycisnac.
    Dawid Gibek / GG 13902 / flickriver

Witam
    Czy używał ktoś tych akusów DR9967 - Camera Lithium ion - Duracell Direct pl ? czy współpracują one z oryginalną ładowarką canona i czy aparat z tymi aku podaje stan naładowania ?

Strona 76 z 87 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów