Ja to byłem zadowolony jeszcze z chińskich ogniw Pisen - to duża firma robiaca sama ogniwa od a do z. Bp511 kupowane wiele lat temu dalej maja się ok.
Tak
Nie
Ja to byłem zadowolony jeszcze z chińskich ogniw Pisen - to duża firma robiaca sama ogniwa od a do z. Bp511 kupowane wiele lat temu dalej maja się ok.
Kilka mc temu kupiłam tanie zamienniki z Azji LP-E6 (cena ok. 30zł/szt.). I teoretycznie były w porządku. Wydawało mi się, że trzymają ciut krócej niż oryginały, ale za 1/10 ceny nówki nie oczekiwałam cudów. Aż na jednym zleceniu padły mi obydwie, w tym samym momencie, naładowane do pełni... Nigdy więcej zamienników!
Z konieczności (brak dostępności oryginałów w pobliżu) nabyłem kilka LP-E6 pod nazwą Newell. Po roku użytkowania nie widzę różnicy w stosunku do orginałów.
Klikasz No i działa normalnie. Przynajmniej u mnie na Photixie działa.
Ostatnio edytowane przez arkosol ; 13-01-2017 o 22:11
Chwile wachałem sie nacisnąłem NO. Działa normalnie![]()
Nowy apart więc nowe problemy. Producenci zamienników zaraz sobie z tym poradzą.
Jakie macie opinie o zamienniku marki Formax do canona 500D (LP-E5) ?
Taki znalazłem na allegro.
Dzień dobry,
szukam zamiennika do 70d - takiego, żeby nie kosztował fortuny, ale też żeby nie był najtańszy, czyli żeby spokojnie wytrzymał +/- dzień pstrykania. Wyjeżdżam na parę tygodni w rejony, gdzie dostęp do prądu może być mocno utrudniony, zatem pewnie będę musiała kupić więcej zapasowych akumulatorków.
Co polecacie?
Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi![]()
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!