Będzie używane bo jeszcze kupić trzeba 24-105 mam już kilka stałek na M42 do macro więc jak na razie ten wystarczy
Wysłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 4
Będzie używane bo jeszcze kupić trzeba 24-105 mam już kilka stałek na M42 do macro więc jak na razie ten wystarczy
Za 2k powinieneś wyrwać 60dna pewno coś sensownego znajdziesz, sporo używek jest
2,8 kosztuję nowy- 60D.
7D bym olał, bo to starszy aparat- ile już jest na rynku? 2009. Zaraz mu stuknie 5lat. 60D jest nowszy.
70D- między 60D różnicy nie będzie, fenomen w postaci matrycy i LV tylko ma sens jak dużo filmów kręcisz. Jeżeli filmy Cie w ogólnie nie interesują, to olałbym 70D.
7D jest niezniszczalny, magnez i uszczelnienie- każdy o tym piszę, a jak dla mnie to bardziej działa na wyobraznie i robi dodatkowa listę plusów. Nie wiem czy ktoś tutaj robi foty z deszczu bez pokrowca, a magnezowa obudowa nie wiem co ma dać?! Jak spadnie na asfalt to i tak to nic nie da....
2,6k nowy 60d![]()
jeden test 7d filmik jaki widziałem na yt7d leciało ze schodów w doł i działało xD było zamrożone i działało xd było spalone i działało xD także to naprawdę niezniszczalny sprzęt
![]()
Właśnie byłem w mediamarkt, na moje nieszczęście mieli obydwa aparaty, wcześniej bawiłem się tylko 60D, ale jak wziołem do ręki 7D to....... Co tu dużo mówić wyświetlacz obrotowy jest super ale jak siodemka leży w dłoni, a jak leży z 24-105 hmmmmmmmmm bajka. Musze jeszcze raz wszystko przemyśleć i przespać się z problemem.
Do takich zastosowań jak napisałeś 7d nie jest Ci niezbędnya to wydatek lekko ponad 1000zł droższy :>
Dokupiłbyś sobie całkiem niezłe szkło za kasę oszczędzoną na body :> czy tam jakąś 50 1.4 czy coś uniwersalnego
Ostatnio edytowane przez salas ; 22-09-2013 o 18:59
Witaj. Miałem ten sam problem. Wybrałem 7D bo mikroregulacja. Ale prawdę mówiąc nie jestem pewien czy popełniłbym ten sam zakup. Obrazek jest bardzo podobny, a zawsze można troszkę zaoszczędzić. Ale przyznam, że 7D z 24-105 to fajne połączenie. P.s. Mam 24-105 i sigmę 18-35. Tak, wiem. Dwa zupełnie różne obiektywy, ale ten drugi wydaje się być bardziej "rodzinny". Szerszy, jaśniejszy i posiadający zauważalnie wyższą rozdzielczość (pomijam tu świadomie wyniki testów).
Jeśli chodzi o jakość obrazka i ergonomię, to nie ma praktycznie różnicy.
Jedyne przydatne różnice na korzyść 7D to lepszy AF, większa szybkość (dwa procesory) i pancerna jakość wykonania (uszczelniona obudowa).
Jeśli tego, co wymieniłem nie potrzebujesz bierz 60D![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII