Strona 31 z 84 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Nie poniosło. Prawdę pisze. Tam była porządna, nieprzepakowana, matryca CCD.

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Mi tam o dziwo do tej pory podobają sie zdjęcia z Panasonica Lumix DMC-FZ8. Mój ojciec do dziś nim pstryka fajne zdjęcia na wycieczkach, wakacjach itd. A zachody słońca wychodza wrecz pieknie . A to tyko zwyky mega zoom z chyba 8mpx
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

D70 to puszka zasłużona. To właśnie ta konstrukcja była inspiracja dla wynalazcy najpopularniejszej w dziejach ludzkości tablicy do testowania FF/BF, która ściagnęły milionowe rzesze właścicieli lustrzanek.

http://www.dphotojournal.com/focus-test-chart.pdf

Dopiero zaczyna Awatar emi89
    Miasto
    WWL

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Kup Nikona D7100

Matryca w d70 jest sto lat za ...
    Możliwe, że gdybym miesiąc temu nie kupiła słoiczka 10-22, była by to jakaś opcja, ale bardzo pokochałam ten obiektyw i ciężko było by mi się z nim rostać,
    pozatym odkąd pamietam mieliśmy "w domu" canony i tak jakoś z przyzwyczajenia... miałam chwilę w ręku Nikona d7000 i jakoś nie poręczny był, mam nim zrobione zdjęcia ślubne - problem z ostrością i kolory jakieś wyprane, możliwe że to brak umiejętności fotografa lub brak photoshopa ale brakuje tym zdjęciom "tego czegoś"

więc zmiana systemu raczej nie wchodzi w grę

Cytat Zamieszczone przez bartek0590 Zobacz posta
    Może istotnym argumentem będzie dla Ciebie informacja że obecne Canon UK prowadzi akcję Autumn Cashback i za 7D masz 85 funtów zwrotu. Nie wiem jak Cashback UK ma się do "sprawy polskiej" ale może warto pokombinować ?

Sam również stoję przed wyborem nowego body z zastosowaniem przyroda/sport, w planach było 50D vs 7D ewentualnie 70D, na stan dzisiejszy na 50D nie liczę bo cena używanych jest dla mnie nie do zaakceptowania, na placu boju pozostaje 7D który spełnia wszystkie moje wymagania, ale z racji że zakup planuję początkiem 2014 roku, poczekam aż 70D przetestują użytkownicy, teraz w ciemno bałbym się wydać takiej kasy.
    mam kumpla w pracy z Ukrainy i chcę wziąść aparat na niego z tax free
    w saturnie wiem, że na bank zwracają 23%

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Filmowanie z AF-em to jedyna zaleta 70d, którą "na siłę" da się znaleźć. W każdym innym przypadku kupowanie tej puszki raczej nie ma sensu...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Filmowanie z AF-em to jedyna zaleta 70d, którą "na siłę" da się znaleźć. W każdym innym przypadku kupowanie tej puszki raczej nie ma sensu...
    focenie makro z niskiej perspektywy. ostrzy sie przez ekranik (bo zeby uzyc celownika optycznego trzeba by sie okopac w ziemii) a szybkosc AF w LV jak do tej pory w Canonie
    zdecydowanie nie urywala tylka...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    focenie makro z niskiej perspektywy. ostrzy sie przez ekranik (bo zeby uzyc celownika optycznego trzeba by sie okopac w ziemii) a szybkosc AF w LV jak do tej pory w Canonie
    zdecydowanie nie urywala tylka...
    Kto używa AF do makro? 600d będzie równie dobry.
    Ale niech będzie, faktycznie zdjęcia z niskiej perspektywy z użyciem AF to kolejna zaleta 70d Dość teoretyczna moim zdaniem

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Kto używa AF do makro?
    no wlasnie w takich ujeciach z zabiej perspektywy AF ma bardzo duzo sensu. ostrzenie manualne grozi zwichnieciem nadgarstka, bo to juz jest "wyginam smialo cialo" nie na kosci 35-letniego faceta...
    dochodza jeszcze czynniki takie jak latwosc oceny ostrosci (ekranik odbija swiatlo sloneczne!) a przede wszystkim zdolnosc do trzymania aparatu nieruchomo, bo to w pozycji przykucnietej tez wymaga wiekszego zachodzu. lewa reka, jesli juz, sprawdza sie do podpierania aparatu (tzn. mozna na niej polozyc podstawe aparatu). wiec wolna nie jest...

last but not least... ostrzenie manualne mozna sobie ogolnie wsadzic w odwlok w momencie kiedy wieje wiaterek. w PL problem moze nieznany, ale w NL nie zdarza sie, zeby pogoda byla calkiem bezwietrzna...

600d będzie równie dobry.
    tu mam watpliwosci. AF 600D w LV jest mizerny. a 70D wlasnie to powinien miec poprawione

Dość teoretyczna moim zdaniem
    zgadzam sie w calej rozciaglosci. bo widze, ze dokladnie nie wiesz o co w tym chodzi, wiec ta roznica dla ciebie jest wylacznie teoretyczna
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 12-09-2013 o 11:06
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

To jest chyba nowa scenka. Ciekawa jest możliwość zmiany rodzaju oświetlenia, rozmiaru zdjęcia i fulscreen
    Canon EOS 70D Hands-on Preview: Digital Photography Review
    .

Strona 31 z 84 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów