Strona 21 z 82 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Widzę, że dyskusja nadal trwa.
    Aparat mógłby mieć np 56MPx i kilka trybów :
    studio - FF 56MPx,
    repo - FF 14MPx (robiąc z 4 pikseli 1),
    crop - APS-C,
    crop - APS-H,

Wsadzić to do 5D III dodać wifi i każdy powinien być zadowolony.
    Teraz moglibyśmy zacząć dyskusję nad sensem APS-C w puszcze do której nie można podpiąć szkła EF-S. Osobiście mam same szkła EF i nie widzę problemu
    Abstrahując już od rozdzielczości obiektywu,

przy drukarce w labie (254ppi), najlepszy rozmiar wydruku przy matrycy
    - (studio) 56Mpix ( 9000pix x 6222pix) to rozmiarze 90cm x 62cm,
    - (repo) 14Mpix (4500pix x 3100pix) to rozmiar 45cm x 31cm

Każde zmniejszenie lub zwiększenie tych rozmiarów wydruku spowoduje pogorszenie ostrości oraz zmniejszenie głębi ostrości.

Tryb repo to lepsza dynamika, mniejsze szumy itd. od trybu studio

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 21-08-2013 o 08:03

Dopiero zaczyna

Jestem przed zmianą puszki i zastanawiam się nad 7D lub 70D. Aktualnie mam 600D. Za 70D przemawia wifi które by mi się przydało. Dużo osób na tym forum pisze że z 60D i 50D nie ma sensu przesiadać na 70D. A co jeśli przesiadka jest z 600D ? warto czekać na konkretne testy 70D? czy lepiej brac odrazu 7D?

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez iras11 Zobacz posta
    Jestem przed zmianą puszki i zastanawiam się nad 7D lub 70D. Aktualnie mam 600D. Za 70D przemawia wifi które by mi się przydało. Dużo osób na tym forum pisze że z 60D i 50D nie ma sensu przesiadać na 70D. A co jeśli przesiadka jest z 600D ? warto czekać na konkretne testy 70D? czy lepiej brac odrazu 7D?
    Między 50D a 70D będzie jakieś 5lat różnicy - a nie muszę pisać, co robi 5lat w technologii

To jakbyś porównał w FF 5Dmk1 i 5dmk2 i napisał że między tymi body nie ma różnicy

Popatrz na takiego APSC nikona d7100 - to jest crop, a Nikoniarze mówią że matryca w tym aparacie jest lepsza/podobna niż w FF Nikonie D700 jeśli chodzi o rozpiętość tonalną i szum.

Może być pod jednym względem gorzej, z ergonomią, bo Canon lubi zaskakiwać, ale to kwestia przyzwyczajenia, w ostateczności liczy się wypluty obraz no i dobre AF ! W każdym razie, mam nadzieje że zrobią krok w przód z matrycami apsc i wybiją z głów absurdalne myśli że APSC powoli umiera moim zdaniem apsc dopiero rozwija skrzydełka, np. mając takiego Nikona d7100 + sigma 18-35 1.8 ( 3stałki w jednym ) dokładając jakąś 50mm albo 85mm można mieść ciekawy zestaw, nawet pod trzepanie kotletów, i zarazem trzepanie ptaków - jak się ma jakiś jakiś tele
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 22-08-2013 o 10:53

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

A czego Ci brakuje w obecnej najbardziej? Ergonomii, czy takiego bajeru jak ten wifi ;p

Sent from my iPad using Tapatalk
    5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
    X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Dopiero zaczyna

Dobre pytanie. I wiesz ze nawet nie wiem co odpowiedziec! Ja robie fotki glownie portrety, fashion, beauty i wifi by mi bardzo sie przydalo aby miec podglad na wiekszym ekranie odrazu po zrobidniu fotki , ale nie chce po kablu. kolejna sprawa to taka ze wszedzie czytam ze bez pelnej klatki lepiej nie podchodzic do portretow. Pelna klatka jak dla mnie jest za droga wiec pomyslalem o wymianie na cos lepszego, szybszego od tego 600d

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Dobre pytanie. I wiesz ze nawet nie wiem co odpowiedziec!
    znaczy że marketing i piar cwanona działa
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    znaczy że marketing i piar cwanona działa
    Przecież wiele osób kupuje emocjami a nie tylko czy głownie rozumem, nie tylko zresztą w fotografii ale także np. motoryzacji.
    Po prostu chce wymienić, ma trochę kasy...i nie może znaleźć sensownego argumentu. Ja to rozumiem.

Moja rada : pożycz, "dopracuj", sprzedaj, ... i kup pełną klatkę.
    Jeśli tego nie zrobisz teraz to :
    - nie będziesz w pełni zadowolony z nowego zakupu
    - i tak skończy się na pełnej klatce w przyszłości, a więc strata czasu i kasy

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 21-08-2013 o 19:48

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Dużo osób na tym forum pisze że z 60D i 50D nie ma sensu przesiadać na 70D.
    I jesteś pewien że te osoby swoje opinie opierają na gruntownej znajomości tych puszek - szczególnie tej ostatniej .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

kolejna sprawa to taka ze wszedzie czytam ze bez pelnej klatki lepiej nie podchodzic do portretow. Pelna klatka jak dla mnie jest za droga wiec pomyslalem o wymianie na cos lepszego, szybszego od tego 600d
    Widzisz na tym forum tak się już przyjęło, że tylko FF można robić zdjęcia, ale jak chcesz się przekonać, że i APS-C nadaje się do zdjęć to zajrzyj do galerii użytkownika kurczeblade , zobaczysz, że można robić portrety bez pełnej klatki i to nie byle jak. Poczekaj jeszcze parę dni na 70D, coś czuję, że warto.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    Widzisz na tym forum tak się już przyjęło, że tylko FF można robić zdjęcia, ale jak chcesz się przekonać, że i APS-C nadaje się do zdjęć to zajrzyj do galerii użytkownika kurczeblade , zobaczysz, że można robić portrety bez pełnej klatki i to nie byle jak. Poczekaj jeszcze parę dni na 70D, coś czuję, że warto.
    Jak chcesz jeszcze popatrzeć na portrety z apsc to i do mnie wpadnij, gdzieś tam mój temat w dziale portrety się znajduje
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Strona 21 z 82 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów