Strona 32 z 84 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ostrzenie manualne grozi zwichnieciem nadgarstka, bo to juz jest "wyginam smialo cialo" nie na kosci 35-letniego faceta... [...] zdolnosc do trzymania aparatu nieruchomo, bo to w pozycji przykucnietej tez wymaga wiekszego zachodzu. lewa reka, jesli juz, sprawdza sie do podpierania aparatu (tzn. mozna na niej polozyc podstawe aparatu). wiec wolna nie jest...
    Bo makro to sport dla twardzieli jest. Nigdy nie wybierałem się na takie sesje bez spędzenia wcześniej cojamniej dwóch miesięcy na siłowni
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Bo makro to sport dla twardzieli jest. Nigdy nie wybierałem się na takie sesje bez spędzenia wcześniej cojamniej dwóch miesięcy na siłowni
    az tak bym nie przesadzal. grywam regularnie, zreszta ligowo, we floorballa (polska wersja: unihokeja), wiec plecy nawykle do schylania mam i kolana tez sa niby przyzwyczajone. ale focenie makro z przykleku mimo wszystko daje w kosc...
    www albo tez flickr

A ja sie głupi zastanawiałem czy nie sprzedać 7D na rzecz 70d. Tfu Tfu.

Uzależniony Awatar italy

ha , wszyscy przyczajeni i poustawiani w kolejkach po aparat bo coś zamilkły rozmowy , pozdrawiam szczęśliwego 1-ego posiadacza 70 -ki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    ha , wszyscy przyczajeni i poustawiani w kolejkach po aparat
    Owszem, po d7100. Też tak zrobiłem

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    pozdrawiam szczęśliwego 1-ego posiadacza 70 -ki
    To taki istnieje? Pewnie się nie ujawnił, bo filmowanie wciąga

Miasto
    Głogów

Cytat Zamieszczone przez Kotwica we wodzie Zobacz posta
    Canon EOS 70D vs 7D - Head-to-Head - YouTube

A ja sie głupi zastanawiałem czy nie sprzedać 7D na rzecz 70d. Tfu Tfu.
    Kolego napisz coś więcej dlaczego 7D a nie 70D. Stoję przed zakupem i waham się właśnie między tymi dwoma aparatami.

Cytat Zamieszczone przez darekc Zobacz posta
    Kolego napisz coś więcej dlaczego 7D a nie 70D. Stoję przed zakupem i waham się właśnie między tymi dwoma aparatami.
    Witaj.

Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co chcesz robić. Czy zdjęcia czy filmy. Jeśli wolisz filmować to wziąłbym 70d bo tryb filmowy i AF podczas filmowania w 70 jest lepszy i szybszy niż w jakimkolwiek innym canonie.I to jest fakt, ta nowa matryca dual pixel robi robote jeśli chodzi o filmowanie. Ja jestem z tych osób ktore uważają że zdjęcia to aparat a filmy to kamera. I tutaj nie ma już takiej kolosalnej różnicy w jakości obrazka między tymi dwoma, jest znikoma. Jasne że 70 to nowsza matryca i troszke lepiej sobie radzi ale jeśli nie jesteś nerdem który oglada z kazdego zdjecia cropy 100 i 200 procent, to różnicy nie zauważysz. O 7D można tu i ówdzie poczytać że bardzo szumi. Bawiłem się dwoma egzemplarzami siódemki - najpierw u kumpla a pózniej kupiłem sobie swój. Na obydwu można robić fotki w iso do 1600 bez zastanowienia sie, a przy odszumianiu z rawów mozna nawet 3200. Radziłbym jednak sprawdzić to na własnej skórze i porobić testy bo wiesz, różnie to bywa, są na tym forum ludzie którzy widzą szumy już na iso 100 i taki to bedzie sie dziwił ze canon w ogole wypuscil 7D. Zobacz jakieś sample i sam odpowiedz czy to akceptujesz. Banding w cieniach ? hmm moze jest ale ja go nie zauważyłem, albo podświadomie nauczyłem się tak robić zdjęcia tak żeby go nie było.
    Dla mnie osobiście, 7D ponieważ: jest solidny (magnezowe body), cięższy niż plastikowe puszki (dla mnie to akurat plus), ma duży i bardzo wygodny grip, rozmieszczenie przycisków jest w 7D bajeczne a joystick jest tak mi0dny że nie wyobrażam sobie obsługi aparatu bez niego, w 70D masz malutkie kółko i ośmio-kierunkowy pad z 60D na który wszyscy użytkownicy 60D narzekali.Ja równiez miałem wcześniej 60D i potwierdzam.
    Ceny nowych są podobne ale używke 7D możesz kupić używany w cudownym stanie z niewielkim przebiegiem za około 3-3,5k i reszte kasy (zakłądając że miałeś 4,5k na nowe 70D) dołożyć do jakiegoś fajnego słoika.

Krótko mówiąc wszystko zależy od tego co planujesz robić aparatem. Dla przykładu: jeśli zupełnie nie planujesz filmować a wi-fi i gps są ci zbędne to poszedłbym w 7D.

Jeszcze zapomniałeś dodać o ważnej różnicy, dla mnie chociażby to jest ważne, że wizjer w 7d do 100% a w 70d to 98% a w 60d jest 96%

Myślałem nad 7d, ale podjąłem decyzje że na wiosnę sprzedaje 650d i zakupie jednak 70d
    Ostatnio edytowane przez lokowaty ; 21-09-2013 o 23:04
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Miasto
    Głogów

To teraz dałeś mi do myślenia z używką 7D i jakimś dodatkowym słoikiem... Aparat dla mnie też jest narzędziem do robienia zdjęć, reszta to bajery zbędne, przyciągające nowych klientów. Muszę mocno przemyśleć ten zakup, nowy 70D czy używany 7D + obiektyw

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez darekc Zobacz posta
    Muszę mocno przemyśleć ten zakup, nowy 70D czy używany 7D + obiektyw
    Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy obiektywy, które posiadasz ograniczają Cię.

Strona 32 z 84 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów