Strona 43 z 57 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Wybaczcie laickie pytanie, czy poza transportem się do zakupu w UK coś dopłaca? jak naliczany jest VAT w przypadku takiego zakupu?
    chyba zakupy w ue wolne od Vat

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez FOTO-PAN Zobacz posta
    chyba zakupy w ue wolne od Vat
    czyli tłumacząc na nasze - angol w angolskim sklepie nalicza mi (czyli osobie zupełnie prywatnej) vat wg. swoich angolskich stawek (bo w brak vatu to chyba nie uwierzę) - czyli płacę ile napisane, a nasze wspaniałomyślne państwo łaskawie nie dolicza nic od siebie? prawie nie do uwierzenia.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Do tego dochodzi jaki rodzaj gwarancji jest, na wyłączność UK czy na całą Europę, bo już różnie może być z darmową kalibracją.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Do tego dochodzi jaki rodzaj gwarancji jest, na wyłączność UK czy na całą Europę, bo już różnie może być z darmową kalibracją.
    Przy tej różnicy cen - 5500 tam , a 6900 w promocji w naszym pięknym kraju to ja nie mam pytań.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

Do wiosny używki 5d2 w idealnym stanie z przebiegiem do 25k chodziły nawet po 1100-1200€,
    teraz ceny jakoś dziwnie podskoczyły. Sam sprzedałem dwa tygodnie temu swoją za 1400€, a miałem 3 kupców.
    Mając jednak już kupować używane 5d2, często bez gwary za 1400€ dołożyłbym te 200 i kupiłbym nówkę 6D za 1600€.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

To proste. 5D2 staje się już kultowy.

Dopiero zaczyna

Więcej jak 4k to raczej się nie opłaca. Na licznik patrzeć ale też na jego stan bo licznik podobno można sobie zresetować na własne życzenie w autoryzowanym serwisie

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    A nie pomyślałeś, że ktoś kto pracuje na dwa body nie chce mieć różnych zdjęć po post procesie ? Jesli myślisz, że z 5dII i 6d da się obrobić identycznie zdjęcia to od razu Ci mówię, że nie (chociażby kwestia szumów czy WB). Jeśli myślisz, że chodzi o joystick czy przyciski to sorry ale myślimy o dwóch różnych sprawach jeśli chodzi o fotografię.
    Czyli mam Cie rozumieć, że jeśli masz 5dmk2 to żeby robić zdjęcia na dwa body, musisz mieć dwa takie same? Bo przepaść podczas robienia zdjęć w miejscu o tym samym świetle jest ogroooomnie duża na 5dmk2 iso 800 jest inne zupełnie niż iso 800 na 6d ?

Albo nie można zrobić czegoś takiego że do 5dmk2 podpinasz jasne szkło i nadrabiasz światłem w obiektywie, a do 6d coś ciemniejszego i nadrabisz ISO;em ? ahhh tak BW w RAWach no faktycznie to ciężka sprawa jak się troszkę różni i trzeba suwaczkami pokombinować. Ale jak ktoś siedzi pół godziny przy monitorze porównując jedno zdjęcie do drugiego przez lupe i na cropach 100procent

To powiedź mi jedno, jakim cudem ludzi mając 5dmk2 dokupują sobie 5dmk3 robią na dwa aparaty i nie narzekają ... A JEST RÓŻNICA : (chociażby kwestia szumów czy WB) między tymi aparatami :-)

Powiedź mi jakim JA CUDEM robię reportaże ślubne , mając NIKONA i CANONA APSC i FF dopinam sobie odpowiednie szkła, robię zdjęcia i nie widzę jakiegoś problemu, ludzie są zadowoleni. (nie robię tylko ślubów)

może nie mam tego problemu, bo skupiam się na robieniu zdjęć, a mniej skupiam się na sprzęcie? dlatego może nie potrafię zrozumieć Twojego myślenia i nie przeszkadza mi różnica w body, nawet jak to są dwa różne systemy?!

A teraz najważniejsze i w temat, skoro takie drogie 5dmk2 to można go sprzedać za tą kultowość w zawyżonej cenie, dopłacić niewiele i zakupić np. drugie 6d (jak się ma już jedno) Tylko trzeba pamiętać, jak się chcę żeby były w post-procesje takie same zdjęcia z 2tych samych body, to trzeba dokupić dwa takie same szkła , żeby robiąc na dwa body, nie było różnicy w kontrastach, ostrości, dystorsji , i wielu wielu innych bajerach

5dmk2 Kultowe czy nie kultowe , to nie zmienia faktu że używki są w kosmicznej cenie, a 6D faktycznie dużo lepszym aparatem jest!
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 23-07-2013 o 21:53

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Cytat Zamieszczone przez forts Zobacz posta
    ...bo licznik podobno można sobie zresetować na własne życzenie w autoryzowanym serwisie
    Bzdura jakaś. Gdyby tak było to rynek używanych lustrzanek Canon-a bardzo szybko poszedł by śladem rynku używanych samochodów. Zresetować możesz licznik związany z numeracją plików na karcie.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 23-07-2013 o 23:14
    EOS + Speedlite

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Czyli mam Cie rozumieć, że jeśli masz 5dmk2 to żeby robić zdjęcia na dwa body, musisz mieć dwa takie same? Bo przepaść podczas robienia zdjęć w miejscu o tym samym świetle jest ogroooomnie duża na 5dmk2 iso 800 jest inne zupełnie niż iso 800 na 6d ?

Albo nie można zrobić czegoś takiego że do 5dmk2 podpinasz jasne szkło i nadrabiasz światłem w obiektywie, a do 6d coś ciemniejszego i nadrabisz ISO;em ? ahhh tak BW w RAWach no faktycznie to ciężka sprawa jak się troszkę różni i trzeba suwaczkami pokombinować. Ale jak ktoś siedzi pół godziny przy monitorze porównując jedno zdjęcie do drugiego przez lupe i na cropach 100procent

To powiedź mi jedno, jakim cudem ludzi mając 5dmk2 dokupują sobie 5dmk3 robią na dwa aparaty i nie narzekają ... A JEST RÓŻNICA : (chociażby kwestia szumów czy WB) między tymi aparatami :-)

Powiedź mi jakim JA CUDEM robię reportaże ślubne , mając NIKONA i CANONA APSC i FF dopinam sobie odpowiednie szkła, robię zdjęcia i nie widzę jakiegoś problemu, ludzie są zadowoleni. (nie robię tylko ślubów)

może nie mam tego problemu, bo skupiam się na robieniu zdjęć, a mniej skupiam się na sprzęcie? dlatego może nie potrafię zrozumieć Twojego myślenia i nie przeszkadza mi różnica w body, nawet jak to są dwa różne systemy?!
    Może być też tak że zwyczajnie różnic w kolorystyce nie zauważasz . I nie napinaj się tak, bo z praktycznego punktu widzenia dwa identyczne body są bardzo optymalnym rozwiązaniem .

Cytat Zamieszczone przez forts Zobacz posta
    .... bo licznik podobno można sobie zresetować na własne życzenie w autoryzowanym serwisie
    A masz na to jakieś rzetelne wsparcie?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 43 z 57 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów