Strona 42 z 57 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Ma lepszą matrycę i lepszy AF. To jego najważniejsze zalety. Jak dla mnie jest to wystarczające.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Jak ktoś ma 5dmkII i pracuje/chce pracować na dwa body to nie wiem czy 6d do kompletu to dobry pomysł.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Jak ktoś ma 5dmkII i pracuje/chce pracować na dwa body to nie wiem czy 6d do kompletu to dobry pomysł.
    Dobry dobry. To doskonały przyczynek, żeby zamienić starego Mark II na drugiego nowego 6D :-)

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Bo pewnie jeśli jest zawodowym fotografem, mając trochę inne body, już nie zrobi zdjęć, bo sobie palca w oko wsadzi, nogi się poskręcają i zaliczy glebę z tego natłoku nieogarnięcia ustawień w praktycznie podobnych aparatach - normalnie czarna magia :-)

hah ludzie, chyba biorąc do ręki body, widzicie jaki macie aparat, domyślam się że robiąc zdjęcia macie włączone myślenie na ON nie na OFF :-) Generalnie gdy Canon Wam w następnym body coś zmieni, to pewnie niektórzy tu przestaną w ogóle robić zdjęcia, bo nie będą potrafili na nowej ergonomii pracować :-)

6D zdecydowanie lepszym sprzętem niż 5dmk2 i jeśli miałbym kupić za taką cenę 5dmk2 dla tylko joystika (który nie jest używalny, przez kiepskie boczne punktu ) to już strzelanie sobie w piętę :-)
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 22-07-2013 o 15:30

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

A nie pomyślałeś, że ktoś kto pracuje na dwa body nie chce mieć różnych zdjęć po post procesie ? Jesli myślisz, że z 5dII i 6d da się obrobić identycznie zdjęcia to od razu Ci mówię, że nie (chociażby kwestia szumów czy WB). Jeśli myślisz, że chodzi o joystick czy przyciski to sorry ale myślimy o dwóch różnych sprawach jeśli chodzi o fotografię.

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    wątpię
    co najwyżej jest nowszym aparatem, ale z tańszej linii produktowej (sprzedawanym znacznie drożej niż jest wart)
    To go nie kupuj - nie ma problemu . Jak rozumiem Canon powinien jeszcze dopłacać za to że ktoś łaskawie weźmie ze sklepu ich sprzęt .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To go nie kupuj - nie ma problemu . Jak rozumiem Canon powinien jeszcze dopłacać za to że ktoś łaskawie weźmie ze sklepu ich sprzęt .
    Nie kupię. Kupię pewnie mk3. W też wysokiej cenie, ale adekwatnej do jakości (czyli 9,5 - 10 kPLN).
    I nie oczekuję, że firma Canon Ltd. czy inne o.o. będzie dopłacać do swoich produktów. Natomiast cena powyżej 7 kPLN jest kompletnie z czapki (pomijam ile z tego kroją pośrednicy). realna cena za 6d to 1.500 USD w bardziej cywilizowanych krajach, czyli po polskich obciążeniach celnych i fiskalnych rzeczywista cena za 6d powinna być na poziomie MAX 5500 PLN.
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 22-07-2013 o 20:10

Pełne uzależnienie

Wybaczcie laickie pytanie, czy poza transportem się do zakupu w UK coś dopłaca? jak naliczany jest VAT w przypadku takiego zakupu?
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Przypominam, że temat dotyczy wartości 5D mark II.

Strona 42 z 57 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów