Ma lepszą matrycę i lepszy AF. To jego najważniejsze zalety. Jak dla mnie jest to wystarczające.
Ma lepszą matrycę i lepszy AF. To jego najważniejsze zalety. Jak dla mnie jest to wystarczające.
Jak ktoś ma 5dmkII i pracuje/chce pracować na dwa body to nie wiem czy 6d do kompletu to dobry pomysł.
Bo pewnie jeśli jest zawodowym fotografem, mając trochę inne body, już nie zrobi zdjęć, bo sobie palca w oko wsadzi, nogi się poskręcają i zaliczy glebę z tego natłoku nieogarnięcia ustawień w praktycznie podobnych aparatach - normalnie czarna magia :-)
hah ludzie, chyba biorąc do ręki body, widzicie jaki macie aparat, domyślam się że robiąc zdjęcia macie włączone myślenie na ON nie na OFF :-) Generalnie gdy Canon Wam w następnym body coś zmieni, to pewnie niektórzy tu przestaną w ogóle robić zdjęcia, bo nie będą potrafili na nowej ergonomii pracować :-)
6D zdecydowanie lepszym sprzętem niż 5dmk2 i jeśli miałbym kupić za taką cenę 5dmk2 dla tylko joystika (który nie jest używalny, przez kiepskie boczne punktu ) to już strzelanie sobie w piętę :-)
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 22-07-2013 o 15:30
A nie pomyślałeś, że ktoś kto pracuje na dwa body nie chce mieć różnych zdjęć po post procesie ? Jesli myślisz, że z 5dII i 6d da się obrobić identycznie zdjęcia to od razu Ci mówię, że nie (chociażby kwestia szumów czy WB). Jeśli myślisz, że chodzi o joystick czy przyciski to sorry ale myślimy o dwóch różnych sprawach jeśli chodzi o fotografię.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie kupię. Kupię pewnie mk3. W też wysokiej cenie, ale adekwatnej do jakości (czyli 9,5 - 10 kPLN).
I nie oczekuję, że firma Canon Ltd. czy inne o.o. będzie dopłacać do swoich produktów. Natomiast cena powyżej 7 kPLN jest kompletnie z czapki (pomijam ile z tego kroją pośrednicy). realna cena za 6d to 1.500 USD w bardziej cywilizowanych krajach, czyli po polskich obciążeniach celnych i fiskalnych rzeczywista cena za 6d powinna być na poziomie MAX 5500 PLN.
Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 22-07-2013 o 20:10
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Przypominam, że temat dotyczy wartości 5D mark II.