"stosunkowo wolny AF" heh.
"Stosunkowo wolny AF" to może mieć większość szkieł bo zawsze znajdzie się szybsze do zestawienia. Także takie Twoje wywody i wróżenie z tego co przeczytałeś na forum można sobie o kant ... . Tak jak cały Twój post bo wprowadza w błąd.
No jak widać wyżej wcale nie oznacza. Pytanie skierowałem do osób, które mają porównanie także nie wiem po co się wypowiadasz, nikt Cię o to nie prosił a w dodatku nie masz racji. Także zostaw dla siebie te bezsensowne wywody.
No widzę, że Ty bardzo się wysilasz przed napisaniem swoich postów.
Dzięki Panowie za te informacje, o to mi chodziło. Właśnie ja też jestem po pierwszych testach i miałem takie odczucie, że AF w obydwu szkłach, w dobrych warunkach oświetleniowych działa całkiem podobnie co mnie pozytywnie zaskoczyło. Czytałem właśnie dużo narzekań na szybkość AF ale jeśli działa podobnie jak w 85 1.8 - a na to wygląda - to nie ma co narzekaćZ AF w 85 1.8 jestem bardzo zadowolony
Domyślam się, że w gorszych warunkach mogą się pojawić znaczące różnice, przy najbliższej okazji postaram się sprawdzić jak bardzo znaczące![]()