Strona 65 z 140 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Potwierdzam różnice w szybkości AF - zastosowania typowo ślubne. Wole nawet mniej ostry obrazek, niż po prostu nie trafiony. Servo 5D3 + 35L to idealne weddingowe połączenie. 35L II będzie przecinakiem
    Pozdrawiam, Krzysztof

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    ....... Coś czuję, że to całkiem jałowe gdybanie...
    To sobie dalej czuj. Nie interesuje mnie co sobie myślisz. Zresztą na jakiej podstawie tak sądzisz? Gdybyś ze zrozumieniem i uwagą czytał moje wypowiedzi, to raczej nie zadawałbyś takiego zaczepnego-trolowego pytania. Ja przedstawiam swoje spostrzeżenia na temat działania obiektywów, których używałem i których używam.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez poszukiwacz2006 ; 19-05-2013 o 08:35
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Nie interesuje mnie co sobie myślisz.
    To mnie akurat nie dziwi
    Zresztą na jakiej podstawie tak sądzisz?
    Ponieważ tak się dziwnie składa, że mam tą Sigmę
    Ja przedstawiam swoje spostrzeżenia na temat działania obiektywów, których używałem i których używam.
    Używaleś i używasz tego szkła?

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

To sobie dalej czuj. Nie interesuje mnie co sobie myślisz....
    To mnie akurat nie dziwi...
    ...
    Stare chłopy, a zachowują się jak dzieci
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    To Ty chyba nie masz dzieci

Wysłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Niektóre nawet młodymi dziadkami są...

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez lysy1980 Zobacz posta
    Albo Twoj egzeplarz elki jest wybitny albo ja mam wyjatkowo mydlane szkla razem z 35l ktory uzywalem :-) tak jak pisze Sigma 35l jest moim najostrzejszym szklem i jest ostrzejsza niz 35l ktore uzywale. i to sporo... i to pisze ja nie teoretyk ktory robil sampelki w sklepie a ten co używał je na zleceniach...co do predkosci af to sorki ale nie mam wyczucia czy jedna 100 lub 1000 sek wolniej dziala :-) i gratuluje wyczucia tak małych czasów :-) z ta celnoscia to pojechales w slabym swietle :-) albo nie miales tej sigmy albo zle o niej czytales bo pewnosc af w niej jest bdb i nie jest gorsza od szkiel canona.
    Z moim przyjacielem kupilsmy 2 sigmy pierwsze z brzegu i jakos nie przebieralismy ich z posrod innych egzemplarzy i działają wybornie. Inni znajomi tak samo maja wiec juz sie nie trafiaja slabe sztuki z tego szkla tak jak to bylo kiedyś :-) cos nie pasuje do twoich opowieści :-)
    Absolutnie nie ujmuję tu kolegi doświadczenia ani wiedzy w tym temacie. Więcej, jest ona zapewne o wiele wyższa niż mojej skromnej osoby. Kolega mnie zapewne dobrze zna, bo tak pewnie wyciąga wnioski... . Zapewne widział mnie także przez szybę w sklepie jak męczyłem tą biedną sigmę focąc wszystko co się da w zasięgu wzroku i próbując udowodnić jaka ona jest kiepska, w końcu jestem ambasadorem marki canon! .
    Nie zwykłem pisać bzdur ani nie jestem tak rozrzutny, żeby płacić sporo więcej za coś co jest wyraźnie gorsze. Wypożyczoną sigmą 35/1.4 zrobiłem 2 plenery, 1 studio i fotki z tzw. domowych - dzieciaki, figurki na kominku, obrusy, szlaczki, futryny, żyrandole itd. Canona mam raptem od kilkunastu dni i robiłem nim wspomniane fotki domowe oraz 2 komunie, w tym jedną swojego dziecka. Jak napisałem, canon ustępuje ostrością sigmie w zakresie F1.4-F1.8, powyżej efekt się wyrównuje bez przewagi w żadna stronę. AF w kiepskim świetle wyraźnie szybszy i celniejszy w canonie i jeżeli kolega tego nie zauważył, to może wynikać z zaślepiającej miłości do posiadanej sigmy, bądź... nie, nie będę taki złośliwy . Odwzorowanie kolorów podobne, ale ja wolę to z canona. Bokeh to rzecz gustu, więc nie ma co się tym sugerować. Jedyny punkt w którym canon wyraźnie ustępuję to aberracja i tu nie ma w ogóle dyskusji.
    Życzę Tobie, Twojemu przyjacielowi oraz znajomym świetnych zdjęć z sigmy, ja cieszę się swoim canonem. Ważne jest to, że każdy ma to czego oczekuje.

Cytat Zamieszczone przez KrzysiekT Zobacz posta
    Potwierdzam różnice w szybkości AF - zastosowania typowo ślubne. Wole nawet mniej ostry obrazek, niż po prostu nie trafiony. Servo 5D3 + 35L to idealne weddingowe połączenie. 35L II będzie przecinakiem
    Potwierdzam, z 5D3 AF 35-ki wymiata. Odnośnie 35LII, to ja już tak czekam od 2 lat i pewnie co najmniej tyle jeszcze sobie poczekamy. No, chyba, że canon wreszcie zobaczy, że jednak ta sigma 35/1.4 nie ma konkurencji .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

....

.....
    Napisałem, abyś wyraźnie czytał zamieszczane wypowiedzi, bo wyraźnie masz z tym problem - post 638. Z kolei z tego co widzę po Twoich wpisach, to nabyłem to szkło znacznie wcześniej niż Ty.

Nie stare chłopy, ale nie lubię jak ktoś mi coś wmawia, co nie jest poparte żadnym argumentem, tylko szuka zwady.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Pełne uzależnienie

Bokeh to rzecz gustu, więc nie ma co się tym sugerować.
    Ale w przypadku 50 1.2 jest. Tak samo z AF, tam nie tu tak. Generalnie chodzi tu chyba o to by udowodnić, że zawsze Canon jest najlepszy. Tylko za każdym razem co innego się liczy. I nie neguję wolnego AF w ciemności. Bo pewnie tak jest i każdy ma prawo wybrać jak uważa. Wszystko jedno.

BTW to religie miały jednak wiele sensu. Fanatyzm można było wydatkować w szczytnym celu. A teraz ludzie zostają wyznawcami marki (Apple, Canon itd.). W przypadku bycia fanatykiem religijnym ludzie mieli szansę na jakieś tam pastwiska niebieskie, lub 40 hurys. W przypadku bycia fanatykiem marki jedyne co grozi to drenaż kieszeni. Bo firmy lubią to wykorzystywać.

BTW2 to gdyby nie religia to nie byłoby kotletów i komunii.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Ale w przypadku 50 1.2 jest. Tak samo z AF, tam nie tu tak. Generalnie chodzi tu chyba o to by udowodnić, że zawsze Canon jest najlepszy. Tylko za każdym razem co innego się liczy.
    Każde szkło ma zarówno zalety oraz wady i nimi się różnią. Nabywca subiektywnie ocenia "całokształt" i dokonuje wyboru. Dla każdego bardziej liczyć się może co innego. Przecież Matsil mie napisał, że 35L jest od sigmy 35/1,4 lepszy pod każdym względem, tylko że wybrał 35L ze względu na ten "całokształt" i tyle.

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    BTW to religie miały jednak wiele sensu. Fanatyzm można było wydatkować w szczytnym celu. A teraz ludzie zostają wyznawcami marki (Apple, Canon itd.). W przypadku bycia fanatykiem religijnym ludzie mieli szansę na jakieś tam pastwiska niebieskie, lub 40 hurys. W przypadku bycia fanatykiem marki jedyne co grozi to drenaż kieszeni.
    Eeee, no nie jedynie to, pozostają przecież fajne kadry do zrobienia.
    Widzę, że masz poczucie misji wobec ofiar Canona, ale zarzucanie fanatyzmu tym co wybrali inaczej niż Ty to jednak IMO gruba przesada.

Strona 65 z 140 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów