Pokaż wyniki od 391 do 400 z 814

Wątek: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: 5D MKII v 6D v 5D MKIII

Cytat Zamieszczone przez Qbańczyk Zobacz posta
    Gdzie Ty znalazłeś 6D za 6400 zł ? Cena netto czy brutto ?
    Brutto:
    Obecnie na allegro najtańsza
    Canon EOS 6D + SanDisk 32GB Wwa,Kr,Gd,Szcz. (3189043811) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Ale jakieś tydzień temu była aukcja nowego 6d za 6399zł Brutto

--- Kolejny post ---

Jeszcze jedno... jeśli nie zależy WAM na wysokim iso to w każdej kategorii wygrywa NIKON d600... ilość punktów AF, większa liczba klatek na s., lepsza jakość obrazka na niskim ISO, więcej megapikseli, większy LCD, all servo lepsze, 2 gniazda na karty SD. Jak ktoś ma dylemat to jest pełno filmików na youtobe.[/QUOTE]

Jeśli o mnie chodzi to odpada taka opcja to bym musiał zainwestować jeszcze w jakieś szkła do Nikona. A do Canona leży w pudełku prawie nieużywany Canon EF 16-35 f/2.8 L II . Dlatego takie rozwiązanie Canonowskie mnie interesuje. I jak kolega powyżej. Co tknęło aby kupić właśnie 6d?
    Do mnie 6d przemawia to, że jest to hmmm nowa konstrukcja. I niby lepszy AF- aczkolwiek z tym AF to też jest dużo informacji, ze nie taki on straszny jak go malują w 5d mark II. No i lekki, niepozorny aparacik.
    A za 5d mk II. To jednak te 50 tyś cykli więcej i niby lepsza konstrukcja i uszczelnienie. ( 6d nie trzymałem w ręku więc moje informację są z forum).
    Jeśli chodzi o wideofilmowanie. To ktoś napisał że 5d MK II nie można zrobić filmu slow motion a na youtubie jest kilka pozycji które pokazują że jednak można.
    Ostatnio edytowane przez piotek ; 28-04-2013 o 08:20

Uprawnienia umieszczania postów