Strona 254 z 495 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264304354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 531 do 2 540 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez DAniel_ Zobacz posta
    Pytam bo miałem przypadek nowego body z 1 tyś przebiegu ale na szczęście został wymienione.
    A skąd wiadomo że miał 1 tyś przebiegu?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

A czasem nie wystarczy włożyć karty z fotkami i body bedzie kontynuowało numeracje zdjęć? Zależne od konfiguracji rzecz jasna... Także ja bym się nie stresował numeracją zdjęć bez rzetelnego sprawdzenia przebiegu body...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez mirco Zobacz posta
    To jest przysłowiowa "burza w szklance wody" - piszę o tej dyskusji. Guzikologia, górny wyświetlacz , obudowa mniejsza, czy to są rzeczy, które zdecydują o zakupie 6 czy 5 mkiii?. NIE. Zadecyduje cena i AF i w dalszej kolejności WIFI (ale są karty z modułem WIFI i można to ominąć, oprócz sterowania aparatem np. z komórki) i GPS (choć to też można ominąć przez aplikację na komórkę). Ja nie wiem co kupię. Miałem w ręce 5 mkIII i wiem, że to mi siedzi. Dotychczas robie zdjęcia 50 D i 5mkII. Ale może 6 mnie zaskoczy pozytywnie. Mając do wyboru 6 i sigmę 35 albo body 5 mkIII można mieć różne pomysły....
    po imprezie spędzonej z 6D i sigmą 35 powiem Ci że to bardzo, bardzo dobry pomysł. Ten duet miażdzy...

Wolę jednak mój duet, 6D plus 35 F1.4 L

Miasto
    Gdynia

tylko w tej cenie to możesz mieć 5d3 + sigmę 35/1.4 i ja bym osobiście to wolał...

Uzależniony

Dzisiaj króciutko przećwiczyłem 6d + 85L w kościele w swojej miejscowości. Byłem na próbie komunijnej. Znam ten kościół doskonale, ze wszystkimi aparatami tam swych sił przez lata próbowałem. Byłem ciekawy jak 6d będzie radził sobie w porównaniu np. do 5dII. Automatyczny balans bieli rewelka, zawsze w tym kościele miałem z tym problemy, zawsze wstrętne kolory i grzebanie w photoshopie, tym razem bezbłędnie, jestem szczęśliwy bo często jeszcze tam będę pracował. ISO max które dzisiaj miałem to 1600 i wiadomo że to mocny punkt tego body. Ostrość łapana wyłącznie środkowym (nie było dużo czasu na próby bocznych) i na 20 zdjęć wszystkie w punkt trafione na przysłonie 1,4-1,8, w 5dII było tez dobrze ale na pewno nie tak skutecznie. Cóż mogę powiedzieć, jeśli na najbliższym weselu będzie nadal tak perfekcyjnie to głównym moim body stanie się 6d a 5dII będzie do pomocy. To taka moja subiektywna opinia o tym aparacie A, właśnie, wydaje mi się że 85L lepiej leży na 5dII niż na 6d. Można robić ale ja jakoś w ręku komfortu z tym szkłem nie mam, za duże chyba trochę.

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    tylko w tej cenie to możesz mieć 5d3 + sigmę 35/1.4 i ja bym osobiście to wolał...
    Co kto lubi, fakt, że wolałbym 5d3, ale body kiedyś i tak zmienię a szkiełko pozostanie ze mną na wieki
    dlatego wybór padł na 6D plus eLkę i dorzuciłem rzutem na taśmę 85 F1.8, no i grip też się znalazł. 5D3 z gripem bardzo mocno podbijało cenę. Sigmę 35 F1.4 mam przy mojej Sigmie SD15, ale przy tym body najczęściej używam albo Sigma 70 F2.8 macro, albo zoomka 17-50.

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    To są już używki? :-) ...
    Też jestem w szoku jak zobaczyłem... Jak można się pozbywać tak wspaniałego sprzętu po takim krótkim użytkowaniu...?

Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez Janczewski Zobacz posta
    Sigmę 35 F1.4 mam przy mojej Sigmie SD15, ale przy tym body najczęściej używam albo Sigma 70 F2.8 macro, albo zoomka 17-50... 5D3 z gripem bardzo mocno podbijało cenę...
    Hm dla kogoś kto kupuje sigmę 35/1.4 do SD15 kasa chyba nie ma znaczenia za bardzo bo to wybitnie trzeba nie mieć co z kasą robić żeby dokonywać takich zakupów...

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    Hm dla kogoś kto kupuje sigmę 35/1.4 do SD15 kasa chyba nie ma znaczenia za bardzo bo to wybitnie trzeba nie mieć co z kasą robić żeby dokonywać takich zakupów...
    Nie znasz Waść Foveona, to jedyne wytłumaczenie, tej mało przyjemnej opinii.

Strona 254 z 495 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264304354 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów