"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A czasem nie wystarczy włożyć karty z fotkami i body bedzie kontynuowało numeracje zdjęć? Zależne od konfiguracji rzecz jasna... Także ja bym się nie stresował numeracją zdjęć bez rzetelnego sprawdzenia przebiegu body...
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Wolę jednak mój duet, 6D plus 35 F1.4 L![]()
tylko w tej cenie to możesz mieć 5d3 + sigmę 35/1.4 i ja bym osobiście to wolał...
Dzisiaj króciutko przećwiczyłem 6d + 85L w kościele w swojej miejscowości. Byłem na próbie komunijnej. Znam ten kościół doskonale, ze wszystkimi aparatami tam swych sił przez lata próbowałem. Byłem ciekawy jak 6d będzie radził sobie w porównaniu np. do 5dII. Automatyczny balans bieli rewelka, zawsze w tym kościele miałem z tym problemy, zawsze wstrętne kolory i grzebanie w photoshopie, tym razem bezbłędnie, jestem szczęśliwy bo często jeszcze tam będę pracował. ISO max które dzisiaj miałem to 1600 i wiadomo że to mocny punkt tego body. Ostrość łapana wyłącznie środkowym (nie było dużo czasu na próby bocznych) i na 20 zdjęć wszystkie w punkt trafione na przysłonie 1,4-1,8, w 5dII było tez dobrze ale na pewno nie tak skutecznie. Cóż mogę powiedzieć, jeśli na najbliższym weselu będzie nadal tak perfekcyjnie to głównym moim body stanie się 6d a 5dII będzie do pomocy. To taka moja subiektywna opinia o tym aparacieA, właśnie, wydaje mi się że 85L lepiej leży na 5dII niż na 6d. Można robić ale ja jakoś w ręku komfortu z tym szkłem nie mam, za duże chyba trochę.
Co kto lubi, fakt, że wolałbym 5d3, ale body kiedyś i tak zmienię a szkiełko pozostanie ze mną na wieki
dlatego wybór padł na 6D plus eLkę i dorzuciłem rzutem na taśmę 85 F1.8, no i grip też się znalazł. 5D3 z gripem bardzo mocno podbijało cenę. Sigmę 35 F1.4 mam przy mojej Sigmie SD15, ale przy tym body najczęściej używam albo Sigma 70 F2.8 macro, albo zoomka 17-50.