Pokaż wyniki od 1 do 10 z 131

Wątek: 70-200 f4 L czy nowe body?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: 70-200 f4 L czy nowe body?

Bolek02, podpowiedz mi przy tej okazji bo sam jestem "w rozterce"...
    Widzę, że masz interesujące mnie w ostatnim czasie szkło 70-200. Czytałem o nim już wiele i tu i tam...
    Pomijając "przydatność" IS czytałem, że z IS-em szkła są po prostu lepsiejsze (w sensie mają lepszą optykę, są ostrzejsze), wiesz coś na ten temat ?
    Zgadzasz się z tym ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 70-200 f4 L czy nowe body?

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    Bolek02, podpowiedz mi przy tej okazji bo sam jestem "w rozterce"...
    Widzę, że masz interesujące mnie w ostatnim czasie szkło 70-200. Czytałem o nim już wiele i tu i tam...
    Pomijając "przydatność" IS czytałem, że z IS-em szkła są po prostu lepsiejsze (w sensie mają lepszą optykę, są ostrzejsze), wiesz coś na ten temat ?
    Zgadzasz się z tym ?
    Jak zauważyłeś mam szkło bez IS. Świadomy wybór ze względu na wagę zestawu i z moim 5D2 przy foceniu krajobrazu i architektury IS mi nie jest potrzebny, wręcz na bliskie odległości czasami by przeszkadzał.
    Używałem kiedyś zapożyczonego szkła z IS-em i nie widzę specjalnie potrzeby jego zakupu. Moje szkło jest całkiem fajne, ostre jak brzytwa i jestem zadowolony.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów