Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 155

Wątek: Canon 700D - watek dyskusyjny

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny

To nie czekaj, szkoda światła . Piszę to bez złośliwości. Canon ma strategię jaką ma. Mnie się też to nie podoba (z innych powodów) ale ja nie mam ciśnienia na nowości więc zostaje z tym co mam.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ad1. To będzie w 70D - szczególnie, że ma to sens w parze z nowy prockiem, a nie miałoby większego sensu marketingowego dawanie takiej premiery w niższym modelu.
    prawda, w Canonie nowe matryce z reguly zaczynaja od gory i schodza w dol drabinki modeli. w takim razie odwroce poprzednia uwage - 700D powinno wyjsc po 70D juz z nowa matryca. i to zdecydowanie, bo ta premiera w obecnej postaci, zwlaszcza jesli 70D wyjdzie niedlugo i z zauwazalnie lepsza matryca (a chyba nie moze byc inaczej), jest totalna arogancja ze strony Canona

Ad2. W LV jest całkowicie użyteczny (np. przy krajobrazie).
    reczne ostrzenie tez jest uzyteczne przy krajobrazie z tym ze na moim kalendarzu stoi 2013 a nie 1985 i troche mi to robi roznice przy wyborze sprzetu

Co do ujęć dynamicznych - działa stanowczo zbyt wolno /* i to jest wada ale nie sądzę żeby był jakiś inny powód tego jak to żeby nie kanibalizować sprzedaży kamer, tu niestety prawa rynku i marketingu są bezwzględne.
    ich kamery mam, oglednie rzecz ujmujac, w tylnej czesci ciala. zreszta, kamery ogolnie i mam cicha nadzieje, ze ta strategia koszernego robienia biznesu im sie odbije czkawka na wynikach finansowych.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 25-03-2013 o 10:13
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

niestety akustyk, we wszelkich portalach plotkarskich piszą, że 70d będzie mieć naszą ulubioną, nieśmiertelną matrycę 18-megapixelową
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    niestety akustyk, we wszelkich portalach plotkarskich piszą, że 70d będzie mieć naszą ulubioną, nieśmiertelną matrycę 18-megapixelową
    ja nie mam nic przeciwko 18 megapikselom. to jest zupelnie znosna ilosc dla pasjonata jak nizej podpisany mła. de facto mnie sie pliki z 600D bardzo podobaja i jak dla mnie to i tak jest znakomita jakosc. z tym ze ja nie mam alergii na statyw i rozumienie swiatlomierza i potrafie to poprawnie naswietlic na niskim ISO to zupelnie nie jak 99% amatorow, ktorzy oczekuja wszystkiego od aparatu, ale nic od siebie ci kupuja megapiksele i obietnice skutecznej redukcji szumow przy ISO 3200. i tu Canon odstaje od Nikona
    www albo tez flickr

To nie czekaj, szkoda światła . Piszę to bez złośliwości. Canon ma strategię jaką ma. Mnie się też to nie podoba (z innych powodów) ale ja nie mam ciśnienia na nowości więc zostaje z tym co mam.
    No wlasnie ja nie czekam i wspomnialem o tym tylko dlatego, ze fascynuje mnie oczekiwanie niektorych osobnikow na nowy procesor, jak na zbawiciela No ale jezeli producentom udalo sie zaszczepić wojne na Mhz/Ghz i rdzenie takze i tu... to tylko pozostaje pogratulowac im zrecznosci marketingowej Bo i po co sie wysilac przy matrycy jak mozna ze 2 rdzenie dorzucic.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ich kamery mam, oglednie rzecz ujmujac, w tylnej czesci ciala. zreszta, kamery ogolnie i mam cicha nadzieje, ze ta strategia koszernego robienia biznesu im sie odbije czkawka na wynikach finansowych.
    Tyle że właśnie takie robienie biznesu przynosi efekty. Ja rozumiem że niektórym się to nie podoba i rozumiem pretensje ale dobrze sobie to raz na zawsze uświadomić, że Canon tak ma i stosuje to od lat. Jak ktoś oczekuje czegoś innego to szkoda czekać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Myślę, że targetem nie są posiadacze aparatów od 550D wzwyż. Raczej kupujący pierwszy aparat lub przesiadkowicze z 1000D.
    Popieram kolegę w całej rozciągłości! Właśnie jestem na etapie przesiadki z 500D i na pewno nie będzie to 700D. Może 60D, może 70D jeśli wejdzie w miarę szybko i będzie coś wart. A może 7D? Zobaczymy.

Dopiero zaczyna Awatar JAZ
    Miasto
    Warszawa

Konkurencja weszła na poziom 7, to i my nie możemy być gorsi poniżej poziomu :-). Choć mieliśmy już 7D.
    Myślę, że nowy 70D zastąpi również 7D, ponieważ szybkostrzelność jedynek już go przewyższa. W zamian dostanie pewnie AF taki jak w 5DMK3 ;-) i nowy DIGIC.

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    No wlasnie ja nie czekam i wspomnialem o tym tylko dlatego, ze fascynuje mnie oczekiwanie niektorych osobnikow na nowy procesor, jak na zbawiciela No ale jezeli producentom udalo sie zaszczepić wojne na Mhz/Ghz i rdzenie takze i tu... to tylko pozostaje pogratulowac im zrecznosci marketingowej Bo i po co sie wysilac przy matrycy jak mozna ze 2 rdzenie dorzucic.
    Do tego GPU żeby menu ładną animację miało i CIACH znana i kochana 18mpix matryca zostanie z nami przez najbliższe parę lat... a jak jeszcze dali by funkcję paru gier o tematyce fotograficznej i dostęp do kolejnego wysysacza informacji klona-zbuka - to pęka dekada z uśmiechem na twarzy milionów.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 26-03-2013 o 15:25

Bywalec

A powiem może tak! Jako amator wchodzący w system wolelibyście 700d czy coś pokroju Sony a58! Moim zdaniem taki a nie inny model pod postacią 700d może sugerować wiele ciekawszy zbliżający się na horyzoncie 70d lub nawet 7d mark 2. Według mnie bardziej sensowne było by połączenie 70d oraz 7d! Wracając do tematu ja zamiast a58 nikonów czy reszty wybrał bym Canona. Choć moim zdaniem o ile jeszcze canon nie zrobił nic ze swoim nowym modelem nie licząc 4, 5 czy 6 rzeczy! Tak mógłby dorzucić chociaż coś w rodzaju nowych funkcji. W praktyce była by to głębsza aktualizacja oprogramowania. Ale przydała by się funkcja panoramy czy jakieś inne niekiedy użyteczne funkcje!
    Ostatnio edytowane przez REX ; 26-03-2013 o 15:58

Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów