Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 155

Wątek: Canon 700D - watek dyskusyjny

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny

Cytat Zamieszczone przez REX Zobacz posta
    Ale przydała by się funkcja panoramy czy jakieś inne niekiedy użyteczne funkcje!
    Co masz na myśli pod funkcją panoramy? Jeśli chodzi o zakładkowe wyświetlanie poprzedniego zdjęcia, kiedyś to zrobiłem w ML ale gdzieś zgubiłem kod (nie było mi to potrzebne).
    Jeśli chodzi o składanie zdjęć w panoramę w aparacie nie ma to sensu, komputer zrobi to lepiej.

Mi w takim 600D/650D/700D brakuje lepszej matrycy. Z funkcji może WiFi, GPS i precyzyjny Focus Stacking bez live view

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Mnie w 700-tce brak "czystego" wyjścia hdmi. Na to liczyłem a tak Canon będzie musiał poszukać pieniędzy u kogo innego .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Na innym forum kilka dni temu ktoś pisał, że właśnie kupił 650D i trafił na toksyczną gumę, więc nadal krążą takie puszki po sklepach. Patrząc na postęp technologiczny to ta w 700D powinna świecić

hehe... ale czym sie objawia ta toksycznosc?

- unosza sie z nad niej zielone opary?
    - swieci w nocy?
    - wlosy na rece rosna?

Coś już napisał

Ja mam tylko nadzieje, że to ostatnia generacja amatorskich z tą samą matrycą, trochę wstyd

Pełne uzależnienie

Pewnie chodzi o odświeżanie obrazu podczas podgladu LV.

Uzależniony

Bufor live view to 720x480, 500D standardowo ma 29.997FPS w ML można uzyskać 30.710FPS
    Może w nowszych puszkach (550D 600D 650D) da się uzyskać te 60FPS, musiał by ktoś sprawdzić.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Czy ktos potrafi powiedziec, czy w takim razie LV przekazywane via stopka lampy blyskowej/kabel rowniez ma zwiekszony FPS?

Uzależniony

Miałem ostatnio w rękach 700D i 650D, z ciekawości porównałem plastik, nowszy model wg Canona jest zrobiony z lepszego plastiku. Na pierwszy rzut oka nie widać różnicy, patrząc dokładnie 700D nie jest taki gładki.
    Nowy kit STM fajnie ostrzy, AF w LV nie jest jakiś nadzwyczajny nadal się gubi i jeździ po całym zakresie. Na szybko sprawdzałem, czy wszystkie punkty są krzyżowe, wychodzi z tego, że w 650D i 700D są. Jak z rawami, nie wiem, nie miałem karty SD ze sobą, przypuszczam, że matryca w 700D jest identyczna jak w 650D.

Nie wiem, czy tylko mi się wydawało czy 650D i 700D mają mniejszy wizjer niż w 500D.

znalezione roznice:
    Nowa lustrzanka różni się budową od poprzednika. Obudowa nabrała bardziej kanciastych kształtów, grip jest również mocniej zarysowany. Koło trybów zyskało możliwość obrotu o 360 stopni. Aparat pewniej leży w dłoniach.
    Nowy system autofokusu z 9 punktami krzyżowymi. Jego praca podczas fotografowania jest kulturalna, układ działa szybko i celnie. Można zapomnieć o przekadrowywaniu, bo punkty ułożono tak, aby obejmowały większą część kadru. Podczas fotografowania 700D lepszy autofokus jest odczuwalny, a układ pracuje podobnie jak w modelach 50 i 60D.
    Ulepszono również układ AF w trybie Live view, w którym umieszczono dodatkowe punkty detekcji fazy na matrycy.
    Niewiele ale jednak 700D jest lepszy.

Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów