Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 155

Wątek: Canon 700D - watek dyskusyjny

Domyślnie Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny

Przystopujcie z tym szukaniem zmian bo zaraz dojdziemy do 666D

BTW... a o toksycznej gumie w 650d to nie slyszalem... Komus reka spuchla podczas sesji?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nazwa 652D jest nieprzypadkowa - doliczyłem się dwóch zmian .
    Kolega wyżej znalazł ich cztery. Zatem 654D byłoby OK .
    dobra cztery zmiany - trzeba tylko wyestymować zakres pomiędzy mark 1.0.4 a 1.4
    pokrętło obudowa zmiany duże
    guma, filtry małe
    650 mark 1.2.2

tak ogólnie to narzekam jak wszyscy ale ogólnie lubię model xxxD fotografia jaką robię nie wymaga super ergonomicznych szybkostrzelnych lustrzanek,super mała GO jest również zbędna więc tak naprawdę jedyne co boli to praktyczny brak ulepszeń matrycy (od wielu lat), można oczywiście twierdzić ze matryca jest wystarczająco dobra ale niestety matryca to najważniejszy element w korpusie, świat poszedł daleko do przodu a canon drepcze w miejscu i wydaje się ze cała kreatywność fimy skupia się na specyfikacji nowych produktów "jak nie dać za dużo, jak absurdalnie wypozycjonować korpus autofocusem, jak dodać rzeczy całkowicie zbędne wmawiając że są istotą fotografii bez której nie daje się zrobić zdjęcia. Wydaje się że konkurencja ma w tej chwili wszystko czego potrzebuję ultrawide (z płaską soczeką) i ciemne tele 70-200 (f/4) są odrobinę droższe niż odpowiedniki canona ale korpusy są odrobinę tańsze. Może ktoś wie kiedy i czy będą dostępne gołe 6D (bez WiFi i GPSa) w tym pięknym kraju lub w okolicy.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Panowie to wątek o 700D - ja rozumiem, że nazwa się niektórym kojarzy z Nikonem ale zapewniam że piszemy tu o nowym wytworze Canona .
    Co do jednego się zgadzam że nazwa jest mocno myląca, bo ten Canon powinien się nazywać 652D i wtedy to by dobrze oddawało istotę zmian .
    Szanowny Adminie, alez trzymam sie kurczowo tematu.Jasne jest przeciez ze "odgrzewany kotlet" "18 mpx" to przeciez nanowszy model 700d. O nikonie bez filtra tylko odpowiedzialem koledze. Niemniej prosze mi wybaczyc niesubordynacje,bede uważał.
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Miasto
    Olsztyn

Witam wszystkich.....

Podpisuję się pod wszystkimi stwierdzeniami, że Canon, swoim modelem 700d chce użytkowników nabić w butelkę. Nawet na stronie Canona w porównywarce produktów nie sposób znaleźć model 650d, aby w porównaniu z bohaterem (700d) wyłapać szczegóły.
    Aby wszystko było jasne poczekamy na jakiś test - może "optyczne" luknie na nowinkę Canona.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez photogambler Zobacz posta
    Szanowny Adminie, alez trzymam sie kurczowo tematu.Jasne jest przeciez ze "odgrzewany kotlet" "18 mpx" to przeciez nanowszy model 700d. O nikonie bez filtra tylko odpowiedzialem koledze. Niemniej prosze mi wybaczyc niesubordynacje,bede uważał.
    Nie traktuj tego zbyt poważnie. Ja sobie trochę robię bekę, że właściwie jedyne o czym da się rozmawiać w tym wątku to kwestia nazwy, bo reszta......
    ......reszta jest milczeniem .

Poważnie pisząc to wziąwszy pod uwagę co na rozkładzie to się trochę nie dziwię, że zrobili taki upgrade. Jest to trochę bezczelne ale z drugiej strony jako chyba jedyna firma, która nie ma większych kłopotów finansowych w branży mogą sobie na to pozwolić niestety.
    Kolega wyżej zadał tu pytanie bardzo sensowne - jak niektórzy wyobraziliby sobie tę premierę? Jak miałby wyglądać 700D mając jednak na względzie nadchodzącą premierę 70D, bo to jest moim zdaniem kluczowa kwestia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Kolega wyżej zadał tu pytanie bardzo sensowne - jak niektórzy wyobraziliby sobie tę premierę? Jak miałby wyglądać 700D mając jednak na względzie nadchodzącą premierę 70D, bo to jest moim zdaniem kluczowa kwestia.
    1) 700D powinien miec nowa generacje matrycy, ta ktora docelowo znajdzie sie w 70D i/lub 7D mkII. ilosc megapikseli nie musi tu wzrosnac, ale tam powinna byc jakas technologia przynajmniej troche zblizajaca Canona do tego co jest w nowych matrycach Nikona.
    2) autofokus w trybie LV powinien byc uzyteczny. to co jest w tym momencie, to jest porazka na pelnej linii i robienie sobie jaj z klientow.

poza tym - nie widze specjalnie zmian.
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    1) 700D powinien miec nowa generacje matrycy, ta ktora docelowo znajdzie sie w 70D i/lub 7D mkII. ilosc megapikseli nie musi tu wzrosnac, ale tam powinna byc jakas technologia przynajmniej troche zblizajaca Canona do tego co jest w nowych matrycach Nikona.
    2) autofokus w trybie LV powinien byc uzyteczny. to co jest w tym momencie, to jest porazka na pelnej linii i robienie sobie jaj z klientow.

poza tym - nie widze specjalnie zmian.
    Ad1. To będzie w 70D - szczególnie, że ma to sens w parze z nowy prockiem, a nie miałoby większego sensu marketingowego dawanie takiej premiery w niższym modelu.
    Ad2. W LV jest całkowicie użyteczny (np. przy krajobrazie). Co do ujęć dynamicznych - działa stanowczo zbyt wolno /* i to jest wada ale nie sądzę żeby był jakiś inny powód tego jak to żeby nie kanibalizować sprzedaży kamer, tu niestety prawa rynku i marketingu są bezwzględne.

/* - to są doświadczenia na podstawie kontaktu z 650D myślę, że śmiało można je ekstrapolować na 700D
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

o... akustyk trafil w sedno

Tylko dlaczego ma to miec "szczegolny sens" z nowym procesorem? he?
    Przeciez tam gdzie pojawiaja sie coraz to nowe procesory tam zazwyczaj papka sie poglebia!! IMO... wlasnie jak najmniej procesorow-odszumiaczy-poprawiaczy, a jak najwiecej porzadnych matryc ze slabym filtrem AA i większymi rezerwami na wyciaganie cieni. Niech tu Canon nie mydli oczu, tylko za uczciwa robote sie wezmie

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    o... akustyk trafil w sedno

Tylko dlaczego ma to miec "szczegolny sens" z nowym procesorem? he?
    Przeciez tam gdzie pojawiaja sie coraz to nowe procesory tam zazwyczaj papka sie poglebia!! IMO... wlasnie jak najmniej procesorow-odszumiaczy-poprawiaczy, a jak najwiecej porzadnych matryc ze slabym filtrem AA i większymi rezerwami na wyciaganie cieni. Niech tu Canon nie mydli oczu, tylko za uczciwa robote sie wezmie
    Dlatego że para procek - matryca jest bardzo ważna. Rozumiem że próbujesz powiedzieć, że w Nikonach procesora nie ma tylko obraz wprost z matrycy jest zapisywany na kartę .
    Po drugie że tu nadrzędną kwestią jest marketing i strategia firmy, a nie to czy o nich dobrze napiszą na forach. Czy tego chcemy czy nie ale tak jest.
    Kapitan Wagner

Dlatego że para procek - matryca jest bardzo ważna.
    Rozumiem że próbujesz powiedzieć, że w Nikonach procesora nie ma tylko obraz wprost z matrycy jest zapisywany na kartę .
    A gdzie takie cos wyczytales? I nawet o Nikonie cos bylo?
    Po prostu irytuje mnie wyczekiwanie jak kania dżdżu na nowy procesor z wyzszym nr-kiem (i daj boze z litera "x" w nazwie!)... jak by to on mial dorysowac cos co matrycy nie wyszlo.

Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów