Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Czy opłaca się zapłacić za JUPITER 37A - ostry egzemplarz 300zł?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Czy opłaca się zapłacić za JUPITER 37A - ostry egzemplarz 300zł?

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Odnośnie Jupitera - za drogo za mniejsza kowtę kupisz lepsze słoiki z lepszym światłem Jupitera zaletą jest 12 listkowa przysłona - bokeh, a dużym minusem wspomniany rozrzut jakościowy i bardzo słaba wręcz praca w ostrym świetle, ale jak się trafi - potrafią być bardzo ostre.
    [/COLOR]
    Co do tego to też były różne egzemplarze. Mój miał bardzo dobre powłoki (aż byłem zdziwiony). W egzemplarzu kolegi były inne (bardziej blade i chyba tylko na przedniej soczewce). Nawet to się nie sprawdzało że niby te egzemplarze opisane cyrylicą były gorsze - no bo mój właśnie taki był. Cóż tak to było z produktami ZSRR że była to kompletna loteria.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Cóż tak to było z produktami ZSRR że była to kompletna loteria.
    Był kilka lat temu w necie przecudny tekst nt. produktów radzieckiej myśli technicznej - akurat sprawa rozbijała się o to "dlaczego nie Zenit" jako analogowa lustrzanka.
    Wnioski były min. były takie, że jakość zależała bardzo od dnia tygodnia

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Kombinowali jak mogli, nie oznaczając przy tym swoich zmian kolejnymi symbolami, a jedynie skrzętnie ukrytymi szyframi w postaci SN
    To chyba było bardziej tak jak pisze poniżej koleżanka. Podejrzewam że tego w numerach seryjnych nie uwzględniali .

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    Był kilka lat temu w necie przecudny tekst nt. produktów radzieckiej myśli technicznej - akurat sprawa rozbijała się o to "dlaczego nie Zenit" jako analogowa lustrzanka.
    Wnioski były min. były takie, że jakość zależała bardzo od dnia tygodnia
    Dokładnie. Dzień, co było w danej chwili "na magazynie", czy nie było przypadkiem ciśnienia na "wykonanie normy" itd. .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dokładnie. Dzień, co było w danej chwili "na magazynie", czy nie było przypadkiem ciśnienia na "wykonanie normy" itd. .
    No i stan nie/trzeźwości załogi też chyba miał znaczenie ;-)

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

chyba nie, gdyż załoga trzymała swój stały, mocny poziom
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    chyba nie, gdyż załoga trzymała swój stały, mocny poziom
    W takim razie widocznie jak składali mojego Heliosa 77M-4 (1.8/50mm) coś się stało złego-dobrego i zabrakło im wody , bo ostrością maks otwarty miażdży Canona1.4/50mm przymkniętego do 1.8.

Albo... był składany na zamówienie dostarczyciela wesołej wody i się postarali.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 25-03-2013 o 16:42

Miasto
    Pod Tatrami

Podejrzewam że fundamentalne .
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów