Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Zamiana Canona na D7000

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Stargard

Domyślnie Odp: Zamiana Canona na D7000

Cytat Zamieszczone przez Arni Zobacz posta
    Bosze ... To trzeba od razu kupować zabawki po kilka tysięcy, aby sie przekonać, czy są "fajne" ? Nie można ich potestować w sklepach, salonach fotograficznych, albo wypożyczyć na kilka dni ?
    Można potestować, można obejrzeć i się pobawić u kolegi itp. Ale co z tego skoro jedna sztuka D7000 np działa sprawnie (albo tylko się wydaje że tak jest) a druga już nie? Poczytaj testy Fatmana z żółtego forum, obejrzyj z nim wywiad - dowiesz się dokładnie na czym polega bolączka D7000. W skrócie: dzisiaj mój D7000 działa, jutro już nie działa tak jak powinien, a na trzeci dzień jak gdyby nigdy nic, jest już wszystko w porządku. Cieszę się, że ten którego zamówiłem miał taki problem od razu, bo mogłem od razu zareagować i oddać sprzęt. Gdyby został u mnie to miałbym już więcej siwych włosów...

Bywalec Awatar Arni
    Miasto
    Rumia

Cytat Zamieszczone przez benicjusz Zobacz posta
    Mało który szanujący sie sklep czy salon na to pozwala, a Ty chciałbyś kupić taki wymacany i przestrzelony sprzęt?
    Ciekawe ... Ja mam zgoła odmienne doświadczenia - papudrackie, albo typowo komercyjne sklepy nie pozwalająna takie testy, natomiast szanujące sie sklepy owszem, czasami wręcz do tego zachęcają. Najwięcej tego typ doświadczeń mam ze sklepem Cyfrowe.pl. gdzie nie ma problemu z zamówieniem 2-3 zabawek i przetestowaniem/porównaniem ich do siebie. Fakt: w MM, czy Euro AGD taka zabawa nie wchodzi w grę, ale to wg. mnie druga liga sprzedawców ...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez e-pic Zobacz posta
    Można potestować, można obejrzeć i się pobawić u kolegi itp. Ale co z tego skoro jedna sztuka D7000 np działa sprawnie (albo tylko się wydaje że tak jest) a druga już nie? Poczytaj testy Fatmana z żółtego forum, obejrzyj z nim wywiad - dowiesz się dokładnie na czym polega bolączka D7000. W skrócie: dzisiaj mój D7000 działa, jutro już nie działa tak jak powinien, a na trzeci dzień jak gdyby nigdy nic, jest już wszystko w porządku. Cieszę się, że ten którego zamówiłem miał taki problem od razu, bo mogłem od razu zareagować i oddać sprzęt. Gdyby został u mnie to miałbym już więcej siwych włosów...
    Czytałem i brałem to pod uwagę. Doszedłem jednak do wniosku, że na 1 mln kupujących zawsze znajdzie się osoba niezadowolona, która zrobi z tego aferę, a pozostałe 999 999w tym czasie robi zdjęcia. Mozna zawsze zostać pechowcem nr 2, ale wówczas pozostaje gwarancja. Takich aparatów nie kupuje się raczej do zarobkowej fotografii i nie zależy od ich działania czyjeś "być, albo nie być". Są to z reguły sprzęty dla zaawansowanych i wymagających fotoamatorów.
    W moim przypadku o zakupie 60D zamiast D7000 zdecydowała ergonomia, a nie jakieś tabelki porównawcze, czy opinie z forów i portali.
    EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
    Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
    E-system przeszedł do historii ...

Coś już napisał
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Arni Zobacz posta
    Czytałem i brałem to pod uwagę. Doszedłem jednak do wniosku, że na 1 mln kupujących zawsze znajdzie się osoba niezadowolona, która zrobi z tego aferę, a pozostałe 999 999w tym czasie robi zdjęcia. Mozna zawsze zostać pechowcem nr 2, ale wówczas pozostaje gwarancja.
    Ja też tak myślałem, zawsze miałem szczęście przy zakupach różnych rzeczy, czy to aparaty czy obiektywy - zawsze było ok. Więc zaryzykowałem z D7000. Co się okazało - moje szczęście się skończyło
    Co do tego, że pozostaje gwarancja... nie po to wydaję kilka tysięcy złotych, żeby od razu sprzęt do naprawy wysyłać (w dodatku, o ile wiem, nic z nim nie robią w serwisie). Po prostu jak wydaję kasę na takie zabawki, to oczekuję, że będą działały tak jak powinny.

Uprawnienia umieszczania postów