Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Zamiana Canona na D7000

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie Zamiana Canona na D7000

Witam, jak uważacie czy warto zamienić 60D za D7000 w końcu ceny są już identyczne.. A nikon podobno posiada wyższe używalne iso, lepszy autofocus. Choć w tej cenie mieści się 5D classic ??:

Problemów z olejem w D7000 serwis zlewa, serwis Canona jest bardziej przychylny do wad fabrycznych znów..
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Bywalec Awatar filharmoniusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Zamiana Canona na D7000

Pożycz sobie 5D na parę dni.

Początki nałogu

Czego brakuje Ci w 60D ?! Odpowiedz sobie na pytanie, a później - czy warto zmieniać
    / Canon /

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Witam, jak uważacie czy warto zamienić 60D za D7000 w końcu ceny są już identyczne.
    na mój gust to już byłby onanizm sprzętowy w najczystszej postaci, znam takiego, co zamienił prawie nówkę 7d na 5d3 a w zyciu nie zrobił porządnego zdjęcia :cool:
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Zamienił stryjek siekierkę na kijek .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    na mój gust to już byłby onanizm sprzętowy w najczystszej postaci, znam takiego, co zamienił prawie nówkę 7d na 5d3 a w zyciu nie zrobił porządnego zdjęcia :cool:
    Jego kasa jego sprawa, żaden tam onanizm sprzętowy.
    Biegam, bo lubię

Początki nałogu Awatar maciek12ss

A ja nie zagłębiając się w parametry obu puszek i tak powiem, że lepiej zostać przy canonie. A to tylko dlatego że miałem okazję "pomacać" oba jednocześnie w ME. Po prostu Nikos wydawał mi się bardziej zabawkowy od Canona i mniej Ergonomiczny. Co do jakości wykonania to nawet moje 600d wydawało się przy Nikonie solidniejsze. Zaznaczam, że to tylko moje subiektywne odczucie. Po prostu nie cieszył bym się trzymając nikona w reku chodź by robił lepsze zdjęcia. A z resztą wiele osób twierdzi, że to fotograf robi zdjęcie nie aparat to nawet tym bardziej wolał bym 60 D . A kaskę zaoszczędzoną wydać np na dobre piwko przy którym oglądał bym swoje zdjęcia z Canona
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

po przeanalizowaniu konkurencyjnego forum chlapanie oleju, a akcje Fatmana które nic nie wskórały z afem odpuszczę sobie D7000.

W porównaniu 5D z 50D co do szumu na wysokich iso wygrywa stara 5-tką, gorzej w porównaniu z 60D ;/
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Ja nie mogłem zdecydować czy 60d czy d7000 czy poczekac na d7100 i wybralem 5D1

Coś już napisał
    Miasto
    Stargard

Ja kupiłem D7000 jakiś czas temu... Bardzo fajny aparat - z wyglądu. Zacząłem robić zdjęcia na f/1.8, żeby sprawdzić ten autofokus... MASAKRA! Miałem taki FF, że na początku nie mogłem w to uwierzyć! (wcześniej miałem D50, D70s, D90 i wszystko było ok). Na drugi dzień odesłałem aparat do sklepu (sprzedaż wysyłkowa). Później kupiłem Canona 60D i Canona 50mm f/1.4. Pierwsze strzały w kartkę z tekstem i... ufff, żadnego problemu na 1.4 z FF/BF. Trafia idealnie! Testowałem też drugiego 60D z tym obiektywem i również było super. Obawiałem się braku mikroregulacji w 60D, ale nie była potrzebna, bo szkła systemowe trafiały w punkt! D7000 ma mikroregulację, ale FF miałem tak duży, że nie dało się tego wyregulować! Jakiś koszmar. Niedługo później przesiadłem się na FF Oczywiście Canon, bo do Nikona straciłem zaufanie. Zastanawiając się nad FF czytałem też komentarze o Nikonie D600, ale to jakaś kolejna pomyłka, tak jak D7000... Ten nie umie złapać ostrości a tamten znów po 100 zdjęciach ma zasyfioną matrycę nie wiadomo czym, bo jeszcze od nowości nie zdążyłeś zmienić obiektywu... Dla mnie ostatnie nikony to jakiś bubel. Kiedyś były dobre. W obecnej chwili jak dla mnie Canon rządzi. Jak używany sprzęt sprzed kilku lat to można szukać Nikona.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów