Przeciez napisałem , że robiłem dla siebie. Jakoś składałem dla klienta panorame sklepu tym szklem i nie narzekałAle wszystko kwestia podejścia do samej fotografii...
Przeciez napisałem , że robiłem dla siebie. Jakoś składałem dla klienta panorame sklepu tym szklem i nie narzekałAle wszystko kwestia podejścia do samej fotografii...
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Z pierwszej wypowiedzi nie wynika, że dla siebie. Fotografia architektury, jako określenie, kojarzy się z rzutami obiektów, gdzie istotne jest odpowiednie przedstawienie perspektywy, skali, kątów, etc. Tu odbiorcy mają naprawdę bardzo konkretne wymagania. Co innego zdjęcie budynku, budowli, zabytku, które - zwłaszcza na własne potrzeby - może być dowolnie powykręcane.
Nie ciągnijmy offtopu, jak masz ochote porozmawiać zapraszam na priw![]()
Tak w sumie średnio, chciałem tylko zwrócić uwagę na to, aby się nie pakować w architekturę z obiektywem z dystorsjami falistymi. Dobra opcja budżetowa w tym temacie to 17-40/4L. Opcja na wypasie to TS-E 24 II albo TS-E 17. Opcja średnia i niepewna to Ciamciang T/S 24, który ma być na dniach, więc ciężko z góry wyrokować jak to będzie pracować. Tyle ode mnie :-)
Ja napisałem swoje zdanie na temat tego szkła , zobacz sobie moje foty. Poza 17-40 szkła ktore podaleś nie sa raczej dla amatora
Dokładnie o tym pisałem , bo kolega strideer usilnie che mi wmówic , że Sami to złe szkło bo jest tanie![]()
14mm a nie daj boże 12mm we wnętrzach to jest przegięcie. Mam na myśli zdjęcie np. pokoju hotelowego... Zanim się taką ekstremalnie szeroką ogniskową przebijesz przez całą długość łóżka to już poduszki nie dostrzeżesz..., taka będzie mała...Przedział od 17 do 20mm jest aż za...
Na salach konferencyjnych najlepiej sprawdzają mi się naturalne ogniskowe czyli powiedzmy 50mm. Wtedy nie ma przerysowań. Zdjęcie jest wtedy najbardziej zbliżone do tego co zobaczysz jakbyś tam stanął...
Zgadza się ale nie mówimy o wnęrzach![]()