Strona 28 z 29 PierwszyPierwszy ... 1826272829 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 286

Wątek: Paski do aparatów

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Paski do aparatów

Cytat Zamieszczone przez tomicher Zobacz posta
    czy możecie podać mi namiary na pasek który długością, szerokością, materiałami i jakością wykonania jest identyczny do klasycznych lustrzankowych canona a jedyną różnicą jest fakt że jest cały czarny, bez żadnych nadruków, logo itp ?
    ja używam tego od wielu lat Pasek do aparatu z ochroną przed kradzieżą| PerfectSport polecam zawsze i każdemu (tu dokładniejsze foty Securing your digital cameras with PacSafe CarrySafe 100 - Ferdz Decena | Travel Photographer Philippines)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    używałem, jest strasznie nie wygodny i wrzyna się w ramię
    aby nie było, czasem podpinam 70-200 2,8 i jakoś mi się nie "wrzyna"

ale z Was delikatesy

z uwag eksploatacyjnych to wszystkie elementy z PCV na łączeniach zastąpiłem metalowymi kółkami - mam 100% pewność, że nigdy mi się nic nie rozwiąże i nie zrobi "niespodziewanki"

ps.
    sztywność paska odpowiada mi idealnie, pasek daje się zwinąć normalnie - tak więc problem IMO wyolbrzymiony

ps.2
    często robię sobie na końcu paska po prawej stronie szczelinę na dłoń - ściągam pasek i trzymam aparat w dłoni. Nawet jak puszczę aparat z ręki to sztywny pasek utrzymuje mi go na na przedramieniu - jak dla mnie idealne rozwiązanie, którego nie poza specjalnym uchytem na dłoń nie daje żaden inny pasek (z uwagi na mniejszą sztywność)
    Ostatnio edytowane przez candar ; 08-03-2013 o 16:56
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Tu nawet nie chodzi o obawę przed wypięciem, bo zatrzask wygląda solidnie i działa z dużym oporem, ale o ewentualne wyrwanie tych plastikowych poprzeczek, przez które przewleczona jest taśma paska. Wiem, wiem - nawet solidne plecaki transportowe mają plastikowe klamry, ale... ich upadek ciuchom raczej nie zagrozi, a sprzetowi foto już może.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    A spotkaliście się z paskiem klasycznym który posiada klamry do szybkiego odpięcia od aparatu. Ale nie zwykłe klamry takiej jak są w plecakach tylko np z dodatkowym zabezpieczeniem.
    DOMKE Gripper 1.5 - baaaardzo wygodny pasek.

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Jeśli komuś nie wydaje się niezbędna możliwość odpinania paska, dość solidne wrażenie sprawia Camera Armor Camera Armor pasek do aparatu na szyję + uchwyt boczny ( nadgarstkowy ) - Sklep FotoRimex.pl, ale trochę trezba pokombinować z podpięciem go do body, bo zakończony jest kółeczkami, a taśmy są zszyte. Ma natomiast potrójną stalową linkę i szeroki, miękki pas osłonowy na szyję/ramię.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: PASKI

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Ja mam ten przy 5d
    Mam BlackRapid i o kant d..y to rozbić. Buja się jak psu.. ogon. Porysowałem sobie wyświetlacz w 5dmk2 o te metalowe ozdóbki w dżinsach.
    potwierdzam, miałem dokładnie to samo z paskiem tego typu - wyświetlacz LCD cały porysowany o nit przy kieszeni jeansów.
    po prostu masakra.

Najlepsze są klasyczne paski. Tylko mam pasek "noname" żeby nie kuło w oczy.
    zgadzam się. paski klasyczne, a "noname" w szczególności - są najlepsze.
    kiedyś tylko miałem fazę i zakupiłem na allegro za 15 zł oryginalny pasek "ZENIT" - i było +5 do lansu.

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    A spotkaliście się z paskiem klasycznym który posiada klamry do szybkiego odpięcia od aparatu. Ale nie zwykłe klamry takiej jak są w plecakach tylko np z dodatkowym zabezpieczeniem.
    chwalony tu wielokrotnie i jedyny w swoim rodzaju DOMKE Gripper.
    jest klasyczny, jest "noname" - czego chcieć więcej?
    do tego dwa metalowe karabinki pozwalające odpiąć dłuższą część paska i spiąć razem krótkie części przy aparacie tworząc krótką "rączkę" - mój domke ma już chyba z 20 lat i wciąż nie trafiłem na nic lepszego, a wiele rozwiązań testowałem.
    w dodatku krótka część domke jest kompatybilna z rewelacyjnym (z tego właśnie powodu) pilotem canon RC-1. wszystko razem tworzy ideał.

pozdro.,
    m.

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie Odp: PASKI

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    chwalony tu wielokrotnie i jedyny w swoim rodzaju DOMKE Gripper.
    jest klasyczny, jest "noname" - czego chcieć więcej?
    No gratuluję wymagań i oczekiwań, skoro Domke jest no name
    A poważniej - faktycznie nie "świeci" wielką naszywką z nazwą powszechnie rozpoznawalnej marki jak C czy N (czy nawet P lub S), wręcz z pewnością jest solidny, niezawodny i trwały (jak na legendę Domke przystało). Moim zdaniem ma jednak dość istotną wadę - przy dłuższym jednorazowym użytkowaniu - brak elastyczności skutecznie uprzykrzy życie posiadaczowi cięższego sprzętu. Póki co - nie spotkałem się z przyjaźniejszym tworzywem niż neopren. Subiektywne odczucie - sprzęt jakby ważył połowę mniej. Z takich dywagacji konstrukcyjnych - paski zabezpieczone stalową linką (linkami) z automatu są nieelastyczne (np Pacsave), bo się te linki nie naciągają. Ale dlaczego któryś producent nie wszyje np linek w formie sprężynek lub zygzaków? Mogłoby to pracować jak neoprenowa podkładka (razem z nią), byłoby trudne do przecięcia. A do tego zabezpieczone przed łatwym wypięciem karabinki, osłaniane neoprenową nasuwką. Wszystkie elementy typu klamry, kółka, zaczepy - metalowe. I niech takie coś kosztuje nawet więcej, ale byłoby pewne i wielu fotografów, którzy noszą dłuższy czas naście tysięcy zł na szyi/ramieniu, chętnie zabezpieczyłoby w ten sposób sprzęt.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    aby nie było, czasem podpinam 70-200 2,8 i jakoś mi się nie "wrzyna"

ale z Was delikatesy
    może po prostu więcej łazimy z aparatem
    a teraz to właściwie z pasków nie korzystam - tylko przy zmienianiu szkła
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

rOOmaku jak Ci się to sprawuje? Optechów używam od 7 lat i wszystko gra, ale o takim cudeńku nawet nie wiedziałem kurcze.

Polecam ten pasek Lowepro pasek Transporter, sprawuje się znakomicie. Camera Armor zakupiłem 2 szt po okazyjnej cenie i niestety po pierwszych testach poszedł w odstawkę. Trąci to tandetą i chińszczyzną, a do tego metalowe kółeczka są od razu do wymiany rozginają się i nie utrzymują ciężaru. Jak nie znajdę nic sensowniejszego to zostaję przy transporterze.
    system EOS z eLizabeth

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    rOOmaku jak Ci się to sprawuje? Optechów używam od 7 lat i wszystko gra, ale o takim cudeńku nawet nie wiedziałem kurcze.
    Nie mam podwójnego zaczepu na dwa aparaty. Ja nie szukałem niczego specjalnego tylko paska z mocowaniem dla RB67. W zasadzie to nie widziałem żadnej alternatywy w nowych paskach. RB67 jest cała metalowa i swoje waży a szeroki pasek dobrze rozprowadza nacisk na całe ramie.

Strona 28 z 29 PierwszyPierwszy ... 1826272829 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów