Strona 14 z 57 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nie generalizuj. Np. 24-70 jest w Canonie wyraźnie droższe.
    Masz na myśli aktualne 24-70 II, ale poprzednie było wyraźnie tańsze. I niestety tak jest w większości szkiełek.
    Niestety nowe szkła canona już są ok. 1,5 raza droższe od poprzedników i obawiam się, że ten trend się utrzyma. A tak liczyłem na 35L II w dobrej cenie, doczekać się nie mogę .

I to co pisze michael_key, kolory, choć przy 5DIII nie ma co narzekać, bo wreszcie body można porównać z D800.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    "Przy sprzedaży na życzenie wystawiam fakture VAT na pełną wartość." - to mogło zdecydować.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

"Przy sprzedaży na życzenie wystawiam fakture VAT na pełną wartość." - to mogło zdecydować.
    Pewnie to, bo w obserwowanych zakończonych aukcjach mam kilka takich, nawet z cenami niżej, i nic nie poszło, a widzę że te same aukcje powielają się znów

Z resztą kilka stron wcześniej pokazałem prt/screena wszystkich zakończonych aukcji, które mnie zainteresowały "obserwowane" sporo się tego tam nazbierało , o mniejszych dużo niższych cenach i nie sprzedawały się, później widywałem powielanie tych samych aukcji i wciąż brak zainteresowania

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta

W ten sam dzień zakończyła się ta aukcja, identyczny stan: http://www.allegro.pl/canon-5d-mark-...062692846.html - zero zainteresowania
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 03-03-2013 o 23:25

Pełne uzależnienie

Jakie zero zainteresowania? Sprzedający zakończył aukcję bo "sprzęt uległ uszkodzeniu"

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Z resztą co ja będę mówił... Do 5tyś za ten aparat w stanie używanym jest maks (Chyba że ktoś świeżutkiego kupił, ma fakture, ma gwarancje itp. praktycznie stan sklepowy- to może wtedy sobie cenę zawyżać) - do tego za 5tysięcy, dobrze jak jest przebieg do maksymalnie 30tyś klapnięć, stan nienaruszony, i krótka gwarancja od sprzedającego na okres rozruchowy... - plusem dużym w takiej cenie też jest możliwość wystawienia faktury... W innym przypadku, większy przebieg, brak faktury itp. to w okolicach 4.000-4.800 w zależności od przebiegu

Dla mnie używany to używany, lata robią swoje, przebieg można przy sprzedawaniu oszukać, można jechać na drugiej migawce... nawet wcisnąć aparat 4letni z drugą migawką mówiąc że ma mały przebieg...

Mnie to już nie dotyczy w sumie bo jestem 2kroki przed Nikonem ...
    ale jeszcze raz przedstawiam moje obserwowane aukcje( które się powielały, wystawiały po kilka razy bez sukcesu)

Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 04-03-2013 o 15:09

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    ...Dla mnie używany to używany, lata robią swoje, przebieg można przy sprzedawaniu oszukać, można jechać na drugiej migawce... nawet wcisnąć aparat 4letni z drugą migawką mówiąc że ma mały przebieg...

Mnie to już nie dotyczy w sumie bo jestem 2kroki przed Nikonem ...
    A Nikon jakis niezniszczalny?

Hmm, a co powiecie na to: 5dmk2 nowy, nieużywany, gwarancja 2lata za 2 225 zł

Dzisiaj na allegro pojawiła się nowa 5-tka:
    Canon 5D Mark II BODY ! Nowy z gwarancją. (3076644164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Odrazu napisałem meila do właścicielki, m.in zapytałem:

"Bierze Pani pod uwagę jakąś konkretną cene, czy tylko licytacja ? "

na momencie uzyskałem odpowiedź:

"Tak, w Media Markt
    Tak. (jako odpowiedzi na wczesniejsze pytania, czy aparat z polskiej dystrybucji i gwarancja canon polska)
    2200zł+ew. wysylka.

Moge zmienic cene na 2200 licytacji , Pan podbije, ja zakoncze. Wysylka czy odbior?
    "

Nie zdążyłem odpisać, odświeżyłem aukcje a tam licytacja zakończona z rezultatem 2 225 zł
    Canon 5D Mark II BODY ! Nowy z gwarancją. (3076644164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nice

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Żwirek Zobacz posta
    Hmm, a co powiecie na to: 5dmk2 nowy, nieużywany, gwarancja 2lata za 2 225 zł
    Albo wałek (sprzęt kradziony?), albo ktoś kompletnie nieświadomy co sprzedaje.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Albo wałek (sprzęt kradziony?), albo ktoś kompletnie nieświadomy co sprzedaje.
    Właśnie nie mogę tego rozgryźć.
    Jesli sprzęt byłby kradziony ze sklepu to raczej nie powinien mieć podbitej gwarancji. Z drugiej strony w aż taką niewiedzę sprzedającego również nie chce mi się wierzyć.

Strona 14 z 57 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów