Strona 15 z 57 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez Żwirek Zobacz posta
    Hmm, a co powiecie na to: 5dmk2 nowy, nieużywany, gwarancja 2lata za 2 225 zł

Dzisiaj na allegro pojawiła się nowa 5-tka:
    Canon 5D Mark II BODY ! Nowy z gwarancją. (3076644164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Odrazu napisałem meila do właścicielki, m.in zapytałem:

"Bierze Pani pod uwagę jakąś konkretną cene, czy tylko licytacja ? "

na momencie uzyskałem odpowiedź:

"Tak, w Media Markt
    Tak. (jako odpowiedzi na wczesniejsze pytania, czy aparat z polskiej dystrybucji i gwarancja canon polska)
    2200zł+ew. wysylka.

Moge zmienic cene na 2200 licytacji , Pan podbije, ja zakoncze. Wysylka czy odbior?
    "

Nie zdążyłem odpisać, odświeżyłem aukcje a tam licytacja zakończona z rezultatem 2 225 zł
    Canon 5D Mark II BODY ! Nowy z gwarancją. (3076644164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nice

jak się pojawi pozytywny komentarz do tej aukcji to dopiero będzie "nice :-) " - na razie bym tego tak nie oceniał ..... :-)

pozdrawiam
    Paweł

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała

Wygląda na to, że nastąpiło cudowne rozmnożenie. Zdjęcia nawet podobne do tego co wygrał Żwirek.

Body Canon EOS 5D mark II NOWY. 24MS GWARANCJI ! (3077477003) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tylko gwarancja o 1 dzień krótsza do 02.03.2015...

No nic, tylko kupować, zwłaszcza, że "Aparat wysyłam dowolnym kurierem lub oddaje w przypadku odbioru osobistego" hy hy!
    Ostatnio edytowane przez swishu ; 04-03-2013 o 23:32

Cytat Zamieszczone przez swishu Zobacz posta
    Wygląda na to, że nastąpiło cudowne rozmnożenie. Zdjęcia nawet podobne do tego co wygrał Żwirek.

Body Canon EOS 5D mark II NOWY. 24MS GWARANCJI ! (3077477003) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tylko gwarancja o 1 dzień krótsza do 02.03.2015...

No nic, tylko kupować, zwłaszcza, że "Aparat wysyłam dowolnym kurierem lub oddaje w przypadku odbioru osobistego" hy hy!
    Ożesz...więc jasne, że to jakiś wałek, ale chyba nadal nie rozumiem zasady działania, skoro sprzedawca bierze pod uwagę odbiór osobisty.

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Czy ja wiem czy tanio? Z takim przebiegiem??

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Czy ja wiem czy tanio? Z takim przebiegiem??
    Warto mieć w zapasie około 1000zł na wymianę migawki, być może 200-300zł na zajechany spust migawki - który często lubi się psuć, brudzić (chyba że ktoś lubi przelewać izopropanol przez body) w każdy razie, bardzo bardzo dłuuugi żywot miał ten aparat

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

No właśnie. Więc jak do tej ceny doliczymy powyższą rezerwę na serwis to robi się cena mało używanego body. Ja bym wolał właśnie takie rozwiązanie.

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    No właśnie. Więc jak do tej ceny doliczymy powyższą rezerwę na serwis to robi się cena mało używanego body. Ja bym wolał właśnie takie rozwiązanie.
    ... i ciągle ten stres, że jest podwyższone ryzyko zepsucia się migawki

Obiektywy spokojnie kupowałem używane, nie wiem czemu ale ciężej mam z body raczej ...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    A Nikon jakis niezniszczalny?
    Nie, d600 ponoć już od nowości rozpada się na kawałeczki od wewnątrz, które sypią się na matryce )

Ale miałem okazje bawić się Nikonem d600 i 24-70 2.8 i jestem zakochany w tym zestawie, szczególnie w pracy AF - zawszę pierdziałem że mi tylko wystarczy środkowy punkt AF ze względu na przyzwyczajenie. Ale po przebadaniu dokładnie innego sprzętu, stwierdziłem że sam się okłamywałem - rozpływałem się gdy d600 i 24-70 cichutko,szybko i celnie ostrzył "wszystkimi" bocznymi punktami w przeróżnych warunkach. Niestety na 5dmk3 nie brak kaski

Startuje dopiero w świat FF i D600 oferuję mi dużo więcej niż 6D i dużo więcej niż 5dmk2 gdzie za używane kilkuletnie body "w dobrym stanie" trzeba zapłacić około 5.000zł - Nikon D600, nówka ze sklepu 6.200zł do tego dokładam używanego Nikkora 24-70 2.8 za 4.000-4500zł i mam świetny zestaw za atrakcyjną cenę.

Co do "paprochów" wole mieć świadomość o nich, niż w używanym 5dmk2 nie mieć świadomości co się z nim wcześniej działo i co się może stać.

Swoją drogą, D600 egzemplarz który testowałem, jest mojego dobrego znajomego, który zrobił tym aparatem około 30tyś zdjęć i matrycę ma czystą jak łza, twierdzi że od początku nie miał takich problemów.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 05-03-2013 o 13:19

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    ... zawszę pierdziałem że mi tylko wystarczy...
    Co robiłeś?

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Co robiłeś?
    zrzędziłem takie pierdu pierdu... akceptowanie tego, czego się nie ma, a u konkurencji jest od dawien dawna

W sumie podobnie, jak teraz z posiadaczami nowego 6D

Strona 15 z 57 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów