Strona 37 z 42 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 420

Wątek: [test] SIGMA 85/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: [test] SIGMA 85/1.4 EX DG HSM

FF to by w serwisie wyregulowali... Trzeba wysłać.

PS. Cichy super zdjęcia!!!
    Czego nie da się powiedzieć o zdjęciach Calvina.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    Kwestią, której Kuba nie opisuje wystarczająco dokładnie jest różnica w bokeh. 85L Canona na tej samej przesłonie generuje większe rozmycie tła pozwalając na mocniejsze odizolowanie od niego głównego motywu zdjęcia. Różnice te nie są bardzo duże i dla mnie rok temu przy zakupie Sigmy były pomijalne, dzisiaj mam już inne zdanie na ten temat.
    Pisałem o tym na 1 stronie niniejszego wątku, są i zdjęcia porównawcze.

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    Kolejna sprawa czyli jasność szkła. Na tych samych przesłonach Sigma jest o 1/3EV ciemniejsza od Canona. Niby nie dużo, ale w trudnych warunkach oświetleniowych 1/3EV robi różnicę. Dodatkowo Canon ma światło f/1.2, a to kolejna różnica 1/3 działki. W sumie 2/3 EV na korzyść Canona.
    J.w. Dodam jeszcze, że 1/3 EV przy dzisiejszych możliwościach matryc to jest nic. Ja w reportażu nie wychodzę poza ISO 3200 więc zapas mam bardzo duży, te 1/3 EV w szkle nic mi nie daje.

A jeśli chodzi o celność AF, to szczerze mówię, że to Lka mi często nie trafiała i to właśnie w statycznych portretach.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Jakość wykonania. U mnie wszystko OK, ale Tony Hoffer który jakiś czas temu piał z zachwytu nad nową Sigmą ostatnio wymienił ją z powrotem na 85L II bo AF w Sigma mu się posypał (komentarze pod testem http://hofferphotography.com/2010/11...on-85l-review/)
    Canon jak padnie po dwóch latach, to trzeba zabulić za naprawę. Ale fakt nieprzyjemne. A komentarz jest, że dalej ocenia to szkło pozytywnie. Generalnie jak się nie wie z czego, to zdjęcia nie do rozróżnienia. I tyle w temacie porównania.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ja po 2,5 roku wymieniłem Sigmę na nową i mam gwarancję od początku Operacja nie kosztowała wiele. Canon faktycznie tylko rok gwarancji, a ewentualne naprawy oj kosztowne...

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja po 2,5 roku wymieniłem Sigmę na nową i mam gwarancję od początku Operacja nie kosztowała wiele. Canon faktycznie tylko rok gwarancji, a ewentualne naprawy oj kosztowne...
    Sprzedałeś tą z serii kiedy produkowali wadliwe i kupiłeś nową? Czy na gwarancji wymienili, bo w to ciężko uwierzyć

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Pisałem o tym na 1 stronie niniejszego wątku, są i zdjęcia porównawcze
    Zgadza się, pisałem tylko o nowej wersji testu na FPFŚ.

Zjadaczu Żelków uwierz mi, nie we wszystkich przypadkach, ale można odróżnić zdjęcia z obu tych szkieł jak robi się ich setki to te mikroróżnice są widoczne. To tak jak z napędem na cztery koła. Większość nie widzi różnicy i nie przepłącają, a niektórzy widzą i przepłacają

Polecam przejrzenie w wolnym czasie galerii ze zdjeciami z obu tych szkieł:
    Flickriver: Photos taken with Canon EF 85mm f/1.2L II USM lens 85LII
    Flickriver Sigma 85

Jak wrażenia? Różnią się te zdjęcia między sobą czy nie?

Sigma nie we wszystkich zastosowaniach przebija Lkę. Na przykład oprócz tego co już napisałem w 1D-X i w 5D3 nie wpomaga 61 punktów AF w przeciwieństwie do Lki. Nie zmienia to faktu,że za tą kasę na jaką jest wyceniana to miód i orzeszki (cena w ostatnim roku za nówki spadła) i ma najlepszy stosunek jakości do ceny.
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Sprzedałeś tą z serii kiedy produkowali wadliwe i kupiłeś nową? Czy na gwarancji wymienili, bo w to ciężko uwierzyć
    Nie, sprzedawałem koleżance, egzemplarz po 2,5 roku dość intensywnego użytkowania w stanie idealnym

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

ma ktoś numery wadliwych egzemplarzy ?

Uzależniony

Nie, sprzedawałem koleżance, egzemplarz po 2,5 roku dość intensywnego użytkowania w stanie idealnym
    Ja bym nikomu znajomemu (nie znajomemu też) nie sprzedał tego szkła.
    W nowym egzemplarzu pierścień ostrości chodzi już lżej? (przynajmniej tak być powinno jeśli to w 100% sprawna seria).

Co do gwarancji, nawet jakby dawali 20 lat, nie kupił bym tego obiektywu wiedząc z doświadczenia jak działa Polski serwis (chyba, że wysyłać do Japonii w razie awarii).
    Cichy, może otworzysz jakiś import Sigm prosto z Japonii ? Ja mogę otworzyć serwis, przypuszczam, że w moim pokoju jest mniej kurzu niż w Polskim serwisie Sigmy, więc spokojnie możemy rozkręcać.

Uzależniony

To się nazywa "robić dobry grunt pod interesy"

Strona 37 z 42 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów