Strona 38 z 42 PierwszyPierwszy ... 283637383940 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 420

Wątek: [test] SIGMA 85/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: [test] SIGMA 85/1.4 EX DG HSM

Jak wrażenia? Różnią się te zdjęcia między sobą czy nie?
    Ciężko powiedzieć. 85 L kupują pewnie lepsi fotografowie. Te z początku od Canona ładnie obrobione. Potem to podobnie to wygląda.

All sizes | First Bokeh Panorama | Flickr - Photo Sharing!
    All sizes | Mood with Sakura | Flickr - Photo Sharing!

z czego te dwa?

Zjadaczu Żelków uwierz mi, nie we wszystkich przypadkach, ale można odróżnić zdjęcia z obu tych szkieł jak robi się ich setki to te mikroróżnice są widoczne. To tak jak z napędem na cztery koła.
    Większość ludzi nie miała się pewnie okazji przejechać czymś z napędem na 4 koła. Zresztą dużo tego nie ma. Subaru, Lancer Evo, A4. I pewnie jakieś limuzyny. Terenówki pomijam, bo to w ogóle inne doświadczenie z jazdy raczej. Na motoryzacji za bardzo się nie wyznaję, więc dłużej nie konfabuluję. Zdjęcia ma okazję więcej osób zobaczyć. Zwłaszcza dzisiaj.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Jak z tymi numerami fabrycznymi- kiepskich egzemplarzy. Bo każdy gwiżdże że były wypuszczone złe egzemplarze "nanumerowane" ale nikt formalnie nie jest wstanie powiedzieć które to były ? Kolejna forumowa fama, wszech obrońców czerwonych pasków ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Jak z tymi numerami fabrycznymi- kiepskich egzemplarzy. Bo każdy gwiżdże że były wypuszczone złe egzemplarze "nanumerowane" ale nikt formalnie nie jest wstanie powiedzieć które to były ? Kolejna forumowa fama, wszech obrońców czerwonych pasków ?
    Na to pytanie nikt Ci nie odpowie. Na początku miałem kilka egzemplarzy z tej samej serii i ze dwie sztuki miały wadę AF i je oddałem, a pozostałe sprzedałem i jedną miałem dla siebie i wiem, ze działają bezawaryjnie do dziś.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Kolejna forumowa fama, wszech obrońców czerwonych pasków ?
    Czy ty masz jakiś kompleks na tle "L"? W każdym temacie o sigmie zaraz ośmieszanie użytkowników naiwnie kupujących drogie Lki. Weź daj na luz bo już zęby bolą od tego.

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Czy ty masz jakiś kompleks na tle "L"? W każdym temacie o sigmie zaraz ośmieszanie użytkowników naiwnie kupujących drogie Lki. Weź daj na luz bo już zęby bolą od tego.
    Mam tą sigme, cały czas wydawało mi się wszystko ok. Ale po przeczytaniu całego tematu, nabrałem wątpliwości do jej pracy AF - dlatego teraz zastanawiam się z jakiej serii pochodzi mój egzemplarz

a odnośnie Twoich zębów, to szczerze proponuje wizytę u stomatologa... pewnie to coś pomoże

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Na to pytanie nikt Ci nie odpowie. Na początku miałem kilka egzemplarzy z tej samej serii i ze dwie sztuki miały wadę AF i je oddałem, a pozostałe sprzedałem i jedną miałem dla siebie i wiem, ze działają bezawaryjnie do dziś.

Dizięki Cichy... Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tej Sigmy, ale przez przesiadywanie na forum, czasami nabieram wątpliwości do zakupionego sprzętu. Czyli mam się nie martwić, ponieważ w moim AF nie chodzi jak karabinek z filmów pokazanych na YT - który właśnie tyczy się zepsutej serii ?
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 26-02-2013 o 13:33

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ja mówię właśnie o "karabinku" - i po raz kolejny powtarzam problem dotyczył tylko niektórych egzemplarzy z pierwszych dostaw. Celność Af to podejrzewam kwestia poszczególnych egzemplarzy i kombinacji z poszczególnymi aparatami. Ja z żadną z Sigm 85 nie miałem problemu na żadnej z kilku puszek.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja mówię właśnie o "karabinku" - i po raz kolejny powtarzam problem dotyczył tylko niektórych egzemplarzy z pierwszych dostaw. Celność Af to podejrzewam kwestia poszczególnych egzemplarzy i kombinacji z poszczególnymi aparatami. Ja z żadną z Sigm 85 nie miałem problemu na żadnej z kilku puszek.
    a to nie mam się co martwić, czasami nie trafia z ostrością, ale bardziej uważam że to ja nie trafiam, bo przy takich przysłonach łatwo łatwo spudłować w oko modelki, a później winę zrzucić na system ustawiania ostrości U mnie działa to szkło z 50D i bardzo sobie je chwale do portretów. Wcześniej miałm C85 1.8 i nie ma porównania...

Wywołany raw -> jpg . nic nie ruszane suwaczkami, zero obróbki, tylko pomniejszony
    http://img707.imageshack.us/img707/1662/img2769bb.jpg
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 26-02-2013 o 14:30 Powód: Pkt 9 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Zero obróbki -> Adobe Photoshop Lightroom 3.6 (Windows)

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

@Gavin - a czym miał wywołać RAW'a?

Wywołany raw -> jpg . nic nie ruszane suwaczkami, zero obróbki, tylko pomniejszony
    IMHO - zdjęcie nietykane i bardzo dobry punkt wyjścia do dalszej pracy.

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Zero obróbki -> Adobe Photoshop Lightroom 3.6 (Windows)
    Tak zgadza się, RAWy wołam lightroome, zgadłeś

Tutaj akurat podałem przykład który był ostrzony na oko, podczas wołania w lightroomie niczego nie ruszałem, zero obróbki, zero dodawania sharpnesu itp.

Strona 38 z 42 PierwszyPierwszy ... 283637383940 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów