testowałem centralny spot
z moich doświadczeń polecam sprawdzić centralny i skrajne. Z ciekawostek powiem tylko, że jak testowałem np. 50 (to na jednym z bocznym trafiała nieźle-a trzeba brać pod uwagę, że ten obiektyw jest i tak bardzo mydlany dalej od centrum). Tak czy siak na tych bocznych działało to lepiej niż na centralnym, więc miałem pojęcie jak przynajmniej powinno być...
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
hmmm... na razie jest to niewykonalne, bo tak jak pisałem wcześniej, obiektyw zawiozłem do serwisu. Ale sprawdzę zaraz jak go odbiorę, również boczne. W każdym razie jest to już 3 sztuka u mnie, pozostałe 2 odesłałem praktycznie od razu. Było jeszcze gorzej. Ta ostatnia była najlepsza i dlatego ją zostawiłem. Cały czas też się łudzę, że to problem obiektywu a nie body
No i niedługo pewnie body będzie się uczyło komunikować z obiektywem... takie dostałem wyjaśnienie w serwisie.... pożyjemy, zobaczymy![]()
Gdybym miał pewną losowość tylko na 24LII to bym to przyjął na klatę, bo niestety ten typ tak już ma, że miewa humory. Ale tego samego z 35L nie przeboleję
Wiesz, nie będę mówił, bo nie chcę, żeby poszło w świat błędne skojarzenie, że tam są trefne sztuki czy cuś. Body było nie używane - sprawdziłem: shutter count = 0, więc wina sklepu w tym zerowa, a support póki co bardzo dobry. Jak się sprawa zakończy pozytywnie, to spytam, czy mogę podać dane.
Body, stałki, zoomik
Body, stałki, zoomik
Dzięki. Nie mam podejrzeń co do nowości body ale sobie sprawdzęjak wróci
![]()
Możliwe ale w przypadku EF 85 nie było rozrzutu. A w 24L był. Tak samo testowane.